Quantcast
40-годишният Пулев засега остава в триъгълните шоу битки | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

40-годишният Пулев засега остава в триъгълните шоу битки

857
Пулев победи на триъгълния ринг в Тексас бившия ММА шампион Франк Мир с нокаут в първия рунд

Въпреки скорошния му анонс, че макар и вече да е на 40 години ще се завърне на боксовия ринг и дори има шанс да се бие още веднъж за световна титла, Кубрат Пулев започна да се преориентира към шоу боевете.

Днес бе обявено, че той отново ще се изправи в триъгълен ринг за импровизирания боен спорт Triad Combat. Това ще стане през февруари, като съперник на Пулев ще е пак ММА боец - 37-годишният бразилец Жуниор Дос Сантош, който бе шампион на UFC в тежка категория в периода 2011-2012 г.

Миналия месец българинът дебютира в Triad Combat в щата Тексас с победа още в първия рунд над друг бивш шампион на UFC - Франк Мир. А при завръщането си миналата седмица бе запитан дали възнамерява да се върне на боксовия ринг : "Смятам, че е напълно реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде".

Наскоро и новозеландският боксьор в тежка категория Джоузеф Паркър заяви пред bTV, че се водят преговори с Пулев за боксов мач в София. Един от най-известните боксови промоутъри - Еди Хърн, пък каза, че "ако Пулев не продължи с Triad Combat, има възможност да се изправи срещу Паркър през новата година".

Само че българинът засега продължава в шоу битките на триъгълния ринг. Нещо повече, сам той обяви, че "това е бъдещето на бойните спортове" и разкри, че от фирмата, организатор на тези боеве - "Трилър" са разговаряли с него да организират такива спектакли и в България.

Triad Combat е модифициран бокс, който се играе на триъгълен ринг, с доста по-малки ръкавици и в него са позволени повече видове удари, включително и държането в клинч. Участват както боксьори, така и ММА бойци и представители на  различни видове бойни изкуства.

Ключови думи:

бокс, ММА, Кубрат Пулев, Triad Combat

Още

Въвеждат VAR и в бокса

07.11.2022

96
Титла и още 3 медала за българския бокс от Евро 2022

22.10.2022

937
Три българки ще се бият за титлите на Евро `22 по бокс

21.10.2022

Обновена

738