Quantcast
Андреа Бочели пя за футболист на "Интер" | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Андреа Бочели пя за футболист на "Интер"

188
 Инстаграм

След дългия футболен сезон и загубения финал в Лига Европа Алесандро Бастони най-после излезе в отпуск. И то какъв - италианският футболист на "Интер" се наслади на удивителния глас на Андреа Бочели. Легендарният тенор покани младия защитник на своята яхта и там изпълни неглиже (гол до кръста) един от своите големи хитове Vivo Per Lei ("Живея за нея").

Бочели обожава футбола, макар именно той да е причина за неговата слепота. На 12 години италианецът е ударен с топка по главата. Тогава, вече страдащ от глаукома, той напълно загубва зрението си. Но не разлюбва футбола.

Още от дете той е фен на "Интер" и казва, че по това време (певецът е роден през 1958 г.) да си привърженик на миланския клуб не е било лесно. 

"Страстта ми към "Интер" се зароди много отдавна, когато бях в училище интернат. Тогава, за разлика от сега, отборът печелеше всичко. Това беше епохата на Сарти, Факети, Суарес, Корсо. Заради тях станах интерист. Макар че да си фен на "Интер", често е болезнено. Но пък когато отборът печели, изпитваш неописуемо удоволствие", разказа преди време Бочели.

През 2017 г. той бе поканен в базата на "Интер" - нищо особено, просто няколко снимки с Хавиер Санети и футболна фланелка за подарък. Но певецът бе във възторг. А година по-късно пя пред целия отбор.

Бочели не забравя и бивши заслужили служители на "Интер" - например треньора Клаудио Раниери, който води отбора през сезон 2011/12. Това стана, когато Раниери изведе сензационно английския "Лестър" до титлата в Англия през 2016 г. Преди 37-ия кръг (когато "лисиците" получиха своята шампионска купа) великият тенор пя на стадиона, като специално отдели време по средата на своето световно турне. 

Всъщност Раниери до последно не вярвал на ставащото, но Бочели сам му се обажда и му предлага да пее за титлата на "Лестър".

"Когато излязохме начело в класирането, телефонът ми звънна. Беше Андреа Бочели - не се познавахме лично, но се оказа, че той следи мачовете на нашия отбор. Искаше да сподели нашата радост и предложи да пее. Помолих го да дойде на 7 май, на последния ни домакински мач, като не знаех дали тогава ще сме наистина шампиони. И в крайна сметка Андреа пя в дует с шампионската купа. В скромния град Лестър! - разказа Раниери. - Стоях до него, когато запя. И в един момент ме хвана за ръката, приближи се към мен и каза: "Фантастично! Невероятни емоции".

Защо Бочели се е обадил? "Обичам такива истории. Малък отбор, който успява да реализира мечтата си", обясни тенорът.

Уви, любимият му "Интер" и тази година не го зарадва с трофей. Но пък той зарадва един от футболистите на отбора - Алесандро Бастони.

Още

Петров повика вратар от Саудитска Арабия в А отбора

17.09.2021

171
ПЪРВА ЛИГА, VIII КРЪГ - ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ

17.09.2021

91
Голямото излагане на Изпълкома на БФС