facebook
twitter

Спорт

БФС обеща становище за приемствеността на ЦСКА

81
БФС
Факсимиле от писмото на БФС до УЕФА по казуса "ЦСКА-София", изпратенo по-рано през годината с цел да бъде намалена 3-годишната забрана за евротурнирите като към нов клуб. То бе спекулативно разпространено като "позиция" на футболния съюз, с която уж "ЦСКА-София" е обявен за приемник на ЦСКА.

БФС не отказва да прати статистическа информация за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири, която да бъде поместена на уебсайта на УЕФА. От футболния съюз обаче искат да прецизират становището си до европейската футболна асоциация, тъй като казусът с претенциите на "ЦСКА-София" за приемник на фалиралия ЦСКА е доста сложен.

"Работим, трябва да се уточнят някои детайли с клуба. Когато сме готови - ще публикуваме становище на сайта на БФС.... Много хора се вълнуват. В БФС не сме имали друг такъв случай... Вършим си работата. Така както правим за всеки един клуб. Нямаме специално отношение към нито един клуб", заяви изпълнителният директор на футболния ни съюз Борислав Попов пред "Топспорт".

По-късно пред сайта на БФС той заяви: "В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК "ЦСКА-София", съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни. Бихме желали да припомним, че именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС ПФК "ЦСКА-София" получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на БФС."

Ключови думи:

футбол, БФС, ЦСКА-София, ЦСКА
Все още няма коментари

Още

БФС ще внедри VAR, ама друг път

11.12.2018

245 3
Божинов: Винаги се подпират отборите с големи бюджети

11.12.2018

24
Домусчиев: Съдиите ще почнат да грешат в полза на "Левски" и "ЦСКА-София"

11.12.2018

235

Влез или се регистрирай за да коментираш