facebook
twitter

Спорт

БФС ще плати тестове за COVID-19 за всички отбори

124

Първенството в Ефбет лига със сигурност няма да бъде прекратено, въпреки искането на доста от клубовете у нас. Така ще бъде спазено искането на УЕФА за довършване на първенствата, прекъснати заради пандемията от коронавирус.

Това беше решено днес на работна среща в БФС на експертна група, включваща представители на футболния съюз, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

В зависимост от това дали извънредното положение ще приключи на 13 май или ще бъде удължено, ще се обмислят вариантите за довършване на първенствата у нас.

Основните решения, които бяха взети днес, са подновяване на мачовете в Ефбет и Втора лига три седмици, след като Националният оперативен щаб разреши да се провеждат отново тренировки в клубовете. Също така по предложение на Медицинската комисия към БФС, всички футболисти и длъжностни лица от футболните клубове ще преминат PCR-тест три дни преди подновяване на тренировъчния процес. Провеждането на изследванията ще са изцяло на сметката на БФС. Комисията ще предложи клиника, в която ще бъдат направени въпросните тестове.

Крайният срок за завършване на всички официални надпревари в България ще бъде определен в зависимост от препоръките на УЕФА.

Все още няма коментари

Още

Прочутият Маноло продава тъпана си заради кризата

31.05.2020

67
"Байерн" направи нова звучна стъпка към титлата

30.05.2020

Обновена

176
"Байерн" се доближи до осма поредна титла

26.05.2020

113

Влез или се регистрирай за да коментираш

×