facebook
twitter

Спорт

"ЦСКА-София" отнесе по-голямата глоба за мача във Варна

155
 СПОРТАЛ
Дисциплинарната комисия прецени, че феновете на "ЦСКА-София" са направили по-големите поразии на мача с "Черно море"

"ЦСКА-София" отнесе по-голямата глоба за мача във Варна с "Черно море", независимо че феновете на отбора бяха атакувани с бомбички откъм външната страна на стадион "Тича". На почивката между двете части на съботния двубой, към сектора с привърженици на столичния тим бяха метнати бомбички през оградата, освен това имаше и опит за нахлуване на фенове на "Черно море" към сектора на гостите, но полицията го възпрепятства.

По случая от "ЦСКА-София" дори написаха отворено писмо до вътрешния министър Христо Терзийски и до главния секретар на МВР Ивайло Иванов с настояване хулиганите да бъдат издирени и наказани, защото бомбичките са се взривили насред публиката на тима и "за най-голямо щастие и късмет на всички, до фатални случаи не се стигна, а двубоят завърши без ескалация на напрежението".

Снощи обаче Дисциплинарната комисия на БФС наложи по-големи глоби за поведението на публиката на "ЦСКА-София", вместо на тази на "Черно море". По доклад на дежурния наблюдател столичният тим ще плати общо 3300 лв. - за нерегламентирано използване на факли и димки, довело и до спиране на играта; за нецензурни скандирания; и за възпламеняване на бомбички.

Освен това "ЦСКА-София" е задължен от БФС да възстанови щетите на стадион „Тича”, нанесени от неговата публика.

Същевременно "Черно море" не е глобен за бомбички, макар че действително такива бяха метнати в публиката на гостуващия тим. Санкцията за варненския клуб е общо 2000 лв. - традиционните 1000 лв. за нецензурни скандирания и още 1000 за допускане на зрители, носещи опасни за сигурността предмети.

Отделно треньорът на "Черно море" Илиан Илиев ще трябва да плати 200 лв. за поведението си, а защитникът на варненския тим Даниел Димов е наказан за един мач.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕФБЕТ ЛИГА - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, VII КРЪГ

28.09.2020

Обновена

736
"Витоша" (Бистрица) се разпадна

28.09.2020

5488 12
БФС наказа "Левски" с мач без публика

28.09.2020

178 1

Коментари

Force

"ЦСКА-София" отнесе по-голямата глоба за мача във Варна

Нормално, както всичко останало в тази държава, защо и БФС-то да прави изключение?

А иначе, щом делегатът не ги е описал, значи бомбички е нямало. Елементарно е някакси...

Влез или се регистрирай за да коментираш