facebook
twitter

Спорт

Федерер върнал Григор в детството му в Хасково

262
 ATP

Публикация на Роджър Федерер в социалните мрежи от края на март накарала Григор Димитров да си припомни някои лични мигове от детството му в Хасково. Това сподели най-добрият български тенисист при участието си в онлайн поредицата на професионалната верига (АТР), озаглавена Tennis United.

Миналия месец швейцарският ветеран публикува в "Туитър" видео клип, на който се вижда как самият той упражнява ударите си срещу стена в двора. Маестрото от Базел е добре екипиран, а около него вали сняг. Тъкмо това е провокирало спомените на Григор.

"Спомням си всяка сутрин с баща ми в най-ранното ми развитие като тенисист. Отивахме рано в залата. Беше много студено, когато навън валеше сняг. Залепвахме тиксо на дървения под и играехме с ръкавици и всичко, защото беше ужасно студено сутрин. В залата нямаше отопление - разказа Димитров. - Това е добър пример за упоритост и желание да постигнеш повече. А видеото на Роджър е много хубаво от моята гледна точка. Също и вдъхновяващо. Когато искаш нещо, няма граници, няма начин то да бъде спряно."

В друг от клиповете, които българинът коментира, се вижда как тенис семейството Фабио Фонини и Флавия Пенета се забавлява в домашни условия. Двамата италианци играят минитенис, използвайки като мрежа сгъваем простор за пране (без пране върху него).

"Тук имаме най-добрите в професията... Фабио и Флавия - посочи Григор. - Ето какво се случва, когато двама състезатели са заключени за известно време с деца. Но тя все още го може, вижте тези движения! Между краката, зад гърба. А Фабио си е просто Фабио!"

Няколко дни след въпросната "тренировка" Фонини публикува и друг клип от задния двор на къщата. В него той и съпругата му са сменили част от своя импровизиран корт и мрежата вече е изградена от бебешка количка (без нито едно от двете им деца в нея), а "съдията" (плюшена играчка) е настанен в столче за хранене.

Все още няма коментари

Още

Димитров пречупи 19-годишен италианец и е на 1/4-финал в Рим

18.09.2020

Обновена

985 5
Тийнейджър дели Димитров от завръщане в Топ 20

17.09.2020

673
Григор Димитров даде само гейм на японец на "Мастърс" в Рим

16.09.2020

Обновена

962 4

Влез или се регистрирай за да коментираш