facebook
twitter

Спорт

Фондацията на Федерер дарява $1 млн. за храна на децата в Африка

77
 ATP

Швейцарският тенисист Роджър Федерер обяви, че фондацията му ще дари $1 млн. за осигуряване на храна за малки деца и техните семейства в Африка, докато училищата са затворени заради пандемията от коронавирус.

Според предварителните изчисления на бившия №1 в света помощта ще стигне за 64 000 души от най-уязвимите по време на кризата. Намерението е през следващите два месеца да бъдат редовно доставяни хранителни пакети на най-нуждаещите се хора в Намибия, Южна Африка, Замбия, Зимбабве и Малави.

"Осигуряваната храна в училищното меню често е единственото качествено и здравословно ястие, която децата получават - коментира Джанин Хендел, изп. директор на фондацията на Федерер. - Сега, когато училищата са затворени, децата вече нямат достъп до тази храна. Гладът е проблем, особено в страните с локдаун, където бедните семейства нямат никакви запаси."

Основана през 2003 г., фондацията на Роджър Федерер подкрепя основно образователни проекти в южната част на Черния континент. Програмите на организацията в Африка са насочени към подобряване на качеството на ранното обучение на децата. Всички проекти се реализират от местни неправителствени организации.

Все още няма коментари

Още

Димитров пречупи 19-годишен италианец и е на 1/4-финал в Рим

18.09.2020

Обновена

980 5
Тийнейджър дели Димитров от завръщане в Топ 20

17.09.2020

671
Григор Димитров даде само гейм на японец на "Мастърс" в Рим

16.09.2020

Обновена

962 4

Влез или се регистрирай за да коментираш