Quantcast
Илиан Илиев за полиграфа: Дано всичко това се забрави | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Илиан Илиев за полиграфа: Дано всичко това се забрави

Мълчанието и на БФС, и на "Черно море" за скандала с "черно тото" продължава, явно всички искат всичко да се потули
288
 Фейсбук
Илиан Илиев вече съвсем не иска да говори по темата с уговорения мач.

След като ръководството на "Черно море" така и не счете за нужно да излезе с официална позиция по един от най-големите скандали в българския футбол, треньорът на отбора Илиан Илиев директно призна, че е по-добре да се мълчи по темата и всичко да се забрави. Така той даде своя принос в общите "усилия" и на БФС, и на клуба случаят да бъде заметен.

Както е известно, на 24 май, малко преди последния мач на "Черно море" от миналото първенство, стана ясно, че шестима футболисти -  капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов, са извадени от отбора. Варненци загубиха гостуването срещу "Лудогорец" с 1:4 и тимът от Разград спечели осмата си поредна титла.

Впоследствие се оказа, че ръководството на "Черно море" се е усъмнило в симулативна игра срещу "ЦСКА-София" на 4 май (1:3) и е изпратило всички футболисти на тест с полиграф, който не е  издържан от шестимата. Това бе признато и от треньора Илиев, и от капитана Георги Илиев. Впрочем, след това шестимата отстранени се явиха доброволно на втори полиграфски тест, който пък ги оневинява. Само че се оказа, че графиките в резултатите от този тест на отделните играчи съмнително си съвпадат. Така или иначе, петима от уличените бяха освободени от клуба, остана единствено Иван Дюлгеров.

От тогава се правят дружни усилия случаят да бъде потулен, макар че останаха да висят много неясноти и въпросителни. БФС удобно очаква официално да бъде сезиран от "Черно море", независимо че обещаха да излязат с официално становище по случая, не обелват и дума, явно и не сезират футболния съюз. Треньорът Илиан Илиев веднъж говори в края на май: "За тези 7-8 дни не можем да осъзнаем какво се случи. Нашите фенове също не разбират. Доста е неприятно".

Вчера, в интервю за Фейсбук платформата Evima Sport по случай своя 51-ви рожден ден обаче Илиев директно призова случаят да бъде забравен: "Дайте да не навлизаме в тази тема и да няма спекулации. Дано всичко това се забрави - както футболистите, така и клубът да продължат напред. След като отминат нещата след време, цялата тежест ще падне върху нас. Няма да питат къде са играчите, а какви са резултатите".

Запитан за целите на "Черно море", Илиев каза, че тепърва трябва да се гради нов отбор, "заради някои неприятни неща ни напуснаха основни футболисти, а пък Радослав Василев предпочете оферта на друг клуб ("Арда")".

Още

ЕФБЕТ ЛИГА, ХХ КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

08.03.2021

Обновена

818
"Човекът на Меси" стана президент на "Барселона"

08.03.2021

243
Влизането на VAR в България ще струва 1,7 млн. евро

08.03.2021

91