facebook
twitter

Спорт

Казийски: Преди 10 г. щях да кажа България, сега Тренто е мой дом

711
 Lega Volley

Италия е мястото, където Матей Казийски смята да живее след края на кариерата си във волейбола. 35-годишният ветеран от София сподели това в интервю за бившия си клуб "Трентино", публикувано от специализирания сайт VolleyNews.it.

"Създадох дома и семейството си тук, в Тренто. Имам твърде силна връзка, за да имам съмнения, че ще живея тук след волейбола. Ако ме бяхте попитали преди 10 години, щях да ви кажа, че ще се върна в България. Но сега Тренто е мястото, където обичам да се връщам, дори да не подозирате", заяви Казийски.

Той разкри, че е прекарал по-голяма част от изолацията заради коронавируса именно в Тренто.

"Почти изцяло прекарах карантината тук. Когато напуснах Япония, за да дойда да играя във Верона, епидемията вече се беше развила, но не беше толкова широко разпространена, колкото в Италия. Беше по-опасно да дойда тук, но се върнах заради работата, при това без особени проблеми. Просто ни мереха температурата. Бях седмица, може би десет дни във Верона, изиграх един мач в Латина и тогава блокираха всичко", разказва Матей.

Бившият капитан на националния ни отбор каза, че все още не е наясно с плановете си за бъдещето. Посрещачът има действащ договор с "Калцедония" (Верона), чийто треньор е Радостин Стойчев, но не е сигурно дали ще остане предвид очертаващата се финансова криза и евентуална невъзможност на клуба да плаща заплатата на българската звезда.

"Тепърва ще решавам къде ще играя. Първо трябва да видим дали ще има сезон. Сега изглежда, че всичко върви добре, така че съм уверен и всички се надяваме, че ще можем да играем. Имам няколко предложения от Италия и от Азия и ще трябва да избирам. Да се говори за това и да се решение в момента е много трудно, защото ситуацията е неясна. Има проблеми и с договорите, нека да станат по-ясни. Но това е най-маловажният аспект, проблемът е, че каквото и споразумение да постигнете, може след 3-4 месеца да не е валидно, защото не се знае дали ще може да започнем отново да играем", подчерта Казийски.

Ключови думи:

волейбол, Матей Казийски
Все още няма коментари

Още

Пранди зачеркна четирима волейболисти за националния отбор

13.08.2020

3428
Волейболистите закриха летния лагер с две победи над Молдова

12.08.2020

138
Търсят се съперници за волейболните национали

12.07.2020

75

Влез или се регистрирай за да коментираш