facebook
twitter

Спорт

Колев: "Левски" е в тежка ситуация заради извънредното положение

Клубът не успя да привлече сигурен нов спонсор заради липсата на мачове
366
 БГНЕС
Павел Колев

Обявеното в България извънредно положение заради пандемията от коронавирус и временното прекратяване на първенството са провалили преговорите между "Левски" и нов рекламодател, които са били във финална фаза. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Павел Колев.

"Миналата седмица, буквално преди въвеждането на извънредното положение, бяхме пред подписване на рекламен договор с нов рекламодател. Не беше в кой знае какви размери, но достатъчно важен, че да нарани клубния бюджет. Хората се обадиха коректно и заявиха, че са готови да подновят разговорите след нормализиране на ситуацията. Ясно е, че в момента, какъвто и да е рекламен договор и рекламен бюджет от тяхна страна би бил безсмислен за "Левски", освен от морална гледна точка, тъй като няма мачове, на стадиона не се провеждат никакви събития", каза Колев пред "Канал 3".

Той обясни, че ситуацията в момента е поставила "Левски" в голямо затруднение, тъй като са спрели и приходите към клуба.

"Мислим дистанционно с колегите за някои маркетингови активности, с които не само да мобилизираме феновете, но и да организираме някакъв свеж приток на пари към клуба. Защото разходите си вървят, а приходи няма отникъде към момента. Феновете направиха повече от достатъчно, напрактика клубът съществува благодарение на тях. В последния месец бяха събрани около 1,5 млн. лв., което е без прецедент във футболната история в България.
За съжаление, заради липсата на мачове бяхме принудени да затворим клубния магазин. Онлайн продажбите са много трудни за реализиране, по простата причина, че и куриерските услуги са блокирани в момента. Всичко това ни поставя в изключително трудна ситуация. Обмисляме варианти със сублицензиране, на отдаване на марката "Левски" на производители на различни стоки. Няма да разкривам подробности, тъй като сме в процес на преговори. По всяка вероятност това ще е един от начините да осигурим някакви свежи постъпления. Мислим и други варианти, но положението при нас е особено тежко, тъй като няма начин в момента да осигурим свеж приток на пари", коментира още директорът на "Левски". Той изрази надежда, че БФС и Професионалната лига ще проявят по-голяма активност от един момент нататък, за да защитят икономическия интерес на клубовете, защото тези проблеми не стоят само пред "Левски".

Иначе клубът ще спази препоръката на Медицинската комисия към БФС да се прекрати всякакъв тренировъчен процес до 29 март. "Това е реалистичният срок, в който могат отново да тренират футболистите, защото сме длъжни да спазваме указанията на Националния кризисен щаб. В момента страхът е по-голям от професионализма. Сега на никого няма да е приятно да се съберат 25 футболисти в една съблекалня", обясни Павел Колев.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Радев: Няма да победим вируса само с глоби и насаждане на страх

31.03.2020

2674 52
Всичко за пандемията на 31 март

31.03.2020

1763
И Швеция изоставя либералния подход към коронавируса

31.03.2020

Обновена

7157 37

Коментари

Force

Ми, нали ти си го пожела, бе мушморок...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×