facebook
twitter

Спорт

"Левски" ще реже заплатите на звездите си наполовина

235
 БГНЕС
Павел Колев

В "Левски" са започнали преговори с най-скъпоплатените футболисти за намаляването на заплатите им с 50%, съобщи "Спортал". Разговорите се водят от изпълнителния директор Павел Колев, както и от спортния - Ивайло Петков. Помага и треньорът Петър Хубчев. До момента българските футболисти, както и значителна част от чужденците са дали съгласието си.

Ако всички приемат, то това ще значи около 200 000 лв. по-малко разходи в бюджета на клуба. Преди дни Колев заяви, че на "Левски" са необходими около 1,2 млн. лв., за да покрива минималните си ежемесечни нужди.

От клуба се опитват да осигурят на играчите втората половина от дължимите им заплати за януари. А вече им се дължат и целите възнаграждения за февруари.

Идеята е намалението с 50% да е за времето, през което футболистите не тренират пълноценно заради извънредната ситуация в България. Парите на юношите няма да бъдат намалявани, тъй като те и без това взимат най-ниските заплати в отбора. Хубчев и асистентите му вече са дали съгласието си през този период да получават половин заплати. Те още през февруари се и отказаха да получават изобщо заплатите си, докато "Левски" не се стабилизира.

Ключови думи:

Левски, футбол, коронавирус
Все още няма коментари

Още

Футболът в Италия се завръща на 13 юни

29.05.2020

29
Висшата лига в Англия ще се поднови на 17 юни

28.05.2020

82
"Ливърпул" повежда клубове в спор за €368 млн. с телевизиите

28.05.2020

129 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×