Quantcast
Любослав Пенев лично ще сезира УЕФА за рефер №1 у нас | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Любослав Пенев лично ще сезира УЕФА за рефер №1 у нас

Кабаков беше човекът, който най-много искаше "Лудогорец" да спечели, заяви треньорът на "ЦСКА-София"
332
 БГНЕС
Любослав Пенев

Треньорът на "ЦСКА-София" Любослав Пенев продължи ударно атаката си срещу най-добрия футболен рефер в момента в България - Георги Кабаков. Наставникът влезе в конфликт със съдията в края на 1/2-финала-реванш "Лудогорец" - "ЦСКА-София" (1:2) в сряда, когато бе изгонен малко преди края, задето нахлу да иска обяснение за грубо нарушение на Алекс Сантана ("Лудогорец") срещу Митко Митков. След приключването на срещата Пенев нахлу на терена и започна да вика по адрес на Кабаков: "Не те е срам!"

Заради поведението си тогава треньорът бе глобен с 2600 лв. и наказан да не води отбора утре срещу доскорошния му отбор "Царско село" и в сряда срещу "Монтана".

 

 

На пресконференцията преди двубоя срещу "Царско село" Пенев продължи с нападките си срещу Кабаков, като го обвини, че нарочно е допускал груба игра срещу футболистите на "ЦСКА-София" и се е стремял да помага на "Лудогорец". Треньорът дори обяви, че лично ще подаде сигнал до УЕФА за съдийството в този мач, без да ангажира клуба.

"Тези хора трябва да бъдат разобличени и нямат място в българския футбол. Съдията съвсем нарочно и умишлено подстрекаваше да бъдат контузени мои футболисти. Нормално е аз да си защитя футболиста. Това ми е нормална реакция. Той (б.ред. - Кабаков) беше човекът, който най-много искаше домакините (б.ред. - "Лудогорец") да спечелят, особено през второто полувреме. Разглеждам съдийският доклад и виждам много нередности. Това, което е отразено е лъжа и не отговаря на истината. Турицов си ходи съвсем нормално и се приближава към групата футболисти и съдията, а в доклада е написано, че е изтичал 30 метра. Защо може да видим доклада на съдията, а не може да видим докладите на съдийския наблюдател и на делегата. Този човек свири мач вчера ("ЦСКА 1948" - "Черно море"), защото оценката му е добра. Аз имам информация, че оценката му е добра. Ако не му е добра, той няма право да свири и излиза от нарядите. Това са факти, не си ги измислям. Добра оценка и човекът продължава, и се случват нещата. Това не може да продължава, защото аз съм загрижен за всички деца, които тренират в школите. Изминал съм много труден път, за да стигна до тук, където се намирам в момента. Клубовете инвестират много в школите. Какво е посланието от главния съдия? Ще попаднете на такъв съдия, който изобщо няма да му дреме за вашето здраве. Искам върху това да се замислим. Този съдия, толерирайки това нещо, заплаши кариерата на моя футболист (б.ред. - Митков). Домакините се разминаха само с един червен картон, а имаше за още един или за двама. В името на поръчителя рискуваме здравето на футболистите. Не мога да бъда безучастен. Шефът на съдиите трябва да вземе мерки. Това не е от вчера. Имаме много пресен, нахален пример от онзи ден в Разград. Без да замесвам клуба, аз като физическо лице, като бивш професионален футболист, като професионален треньор ще направя един запис и ще го изпратя в УЕФА с ясни и точни ситуации и ще поискам мнение от експертите в УЕФА, щом крием оценките на съдийските делегати. Не виждам нищо лошо. Мисля доброто на българския футбол и на децата, които ще бъдат един ден професионалисти. Тези хора трябва да помагат на футбола, а те са изпълнителите. За апостроф на треньора, каквото и да било, нито съм използвал епитети, нито съм използвал други фрази – 300 лева е глобата за червения картон на футболиста на "Лудогорец" за умишлено нарушение, а на треньора 2000 лева. Дали е справедливо? Дали е правилно? Така ли ще се развиваме и така ли ще вървим напред? Този съдия няма място дори в махленския футбол! Този футбол трябва да го развиваме и няма да се получи по този начин. Ако няма гръб, този човек ще си свири съвсем нормално и ще си протече по нормален начин, каквото искаме и двата отбора... Може да се направи този извод, че ЦСКА спечели, въпреки цялата направена организация", заяви остро Любослав Пенев.

 

 

 

 

Още

"Байерн" ознаменува 31-вата титла с 6 гола

08.05.2021

117
"Локо" (Пд) поздрави "Лудогорец" с 2:1 в Разград

08.05.2021

138
ПЪРВА ЛИГА, XXVIII КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

08.05.2021

Обновена

669