Quantcast
Промоутърът на Джошуа прави галавечери в двора си | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Промоутърът на Джошуа прави галавечери в двора си

Няма да е добре за тревата, но ще е много добре за бокса, заяви Еди Хърн
136
 Matchroom Boxing
Еди Хърн вече има план къде ще разположи ринга за събитията в двора си.

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, ще организира боксови галавечери в собствения си заден двор заради пандемията от коронавирус. Той планира да провежда мачове на ливадата пред имението си в Брентууд, Есекс, близо до Лондон, което преди това е било дом на фамилията му, а в момента е централа на компанията му "Matchroom Boxing". Пред британски медии Хърн обясни, че ще направи няколко галавечери през юли и август, с които боксът да се завърне във Великобритания. Боксови мачове не са се провеждали от началото на март заради пандемията от коронавирус.

Хърн все пак ще запази някои от най-големите мачове, като двубоят между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за големи стадиони, като се надява до есента да има разрешение за фенове по трибуните. В градината на имението му обаче вероятно ще се проведе мачът между Дилиан Уайт и Александър Поветкин за междинната титла на световния боксов съвет (WBC) в тежка категория. 

"Финансово това ще е болезнено за нас, но след като работихме толкова много, за да изградим нещо в последните 10 години, няма да оставя бокса просто да се върне назад. Докато други промоутъри търсят зали, при нас ще изглежда много различно. Само си го представете - лято, цялата къща свети, отзад се вижда цялата гледка към Лондон, има заря. След това от хълма идват Дилиан Уайт и Александър Поветкин, който ще се бият на ливадата. Бокс за титла в моята градина? Съгласен съм", каза Хърн пред "Дейли Мейл".

Той планира 4 галавечери за 28 дни, като е нарекъл целия проект Matchroom Fight Camp: "Не може да върнем бокса в някакво тъмно студио. Трябва да направим продукт с целия блясък и с драмата. Всичко опира до това да изградиш момента за мача, не може боксът да е като телевизионна игра. Искаме да създадем обстановка като за гладиаторска битка, която ще направи така, че зрителите да бъдат привлечени, а боксьорите да се представят на най-високо ниво."

Хърн вече има план за изграждането на ринга и съблекалните, като гарантира всички мерки за спазване на дистанция. Боксьорите, треньорите и всички служебни лица ще бъдат настанени в хотел наблизо и ще бъдат тествани за коронавирус. На всяка галавечер ще има около 80-90 души на и около ринга, като това включва и екипа за телевизионното излъчване. Ще се провеждат по 5 мача. Всеки боксьор ще има право на трима души в ъгъла си по време на мач, а всички ще носят маски преди началото на галата.

Според изискванията на британския боксов борд ще бъде мерена температурата на всички. Има и специални правила за кофите, в които боксьорите плюят между рундовете. Те трябва да бъдат дезинфекцирани след края на всеки мач от човек, който е с пълно защитно облекло. Рингът също ще бъде дезинфекциран между мачовете, а реферите ще носят маски. Британският боксов борд за момента не разрешава провеждането на мачове за титли, тъй като те изискват присъствието на повече хора, но Хърн заяви, че води преговори за промяна на правилника.

"В момента говорим. Очевидно трябва да започнем с мач за световна титла. Ще имаме нужда и от одобрението на WBC. Всички ще се чувстват по-добре със събитие на открито, а не затворени в някакво студио. Това ще даде усещане на боксьорите за голямо събитие. Ще има драма, фойерверки, имение зад ринга. Няма да е добре за тревата, но се надявам да е много добре за бокса", каза още Хърн.

Най-голямата верига по смесени бойни изкуства - UFC, вече организира три галавечери за една седмица в Джаксънвил, Флорида (САЩ). Промоутърът на Кубрат Пулев в САЩ - Боб Аръм, заяви, че компанията му "Топ Ранк" води преговори за провеждане на боксови галавечери в Лас Вегас скоро, които със сигурност ще са без фенове.

Ключови думи:

бокс, коронавирус

Още

Българският бокс класира само жени за игрите в Токио

06.06.2021

702
Боксьорите ни спечелиха първа квота за Токио 2020

05.06.2021

174
Двама български боксьори са на победа от Токио 2020

02.06.2021

225