Quantcast
Първи селекционер напусна заради Евро 2020 | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Първи селекционер напусна заради Евро 2020

Франк де Бур подаде оставка след провала на Нидерландия
938
 ЕПА/БГНЕС
Франк де Бур напуска с наведена глава след загубата с 0:2 от Чехия в Будапеща.

Франк де Бур подаде оставка като селекционер на националния отбор на Нидерландия. Това се случи само два дни след отпадането на "лалетата" от европейското първенство по футбол. Тимът, който бе сочен предварително като един от фаворитите в турнира, загуби с 0:2 от Чехия на 1/8-финалите.

Напускането на Де Бур бе очаквано, предвид острите критики и недоволството сред феновете заради играта на Нидерландия. След мача с Чехия селекционерът заяви: "Поемам пълната отговорност. Ако има някой, който трябва да поеме вината, това съм аз". Днес той е водил разговори с хора от ръководството на кралската футболна федерация на Нидерландия и е взето решение 51-годишният специалист да не изпълни договора си, който бе до края на следващата година, т.е. след приключване на Мондиал 2022.

Новината беше потвърдена и от ръководството на федерацията. Обяснено бе, че Франк де Бур сам е изразил желание да напусне, след като не е била изпълнена минималната поставена цел - класиране на 1/4-финалите. Той заемаше поста от септември 2020 г., след като наследи Роналд Куман.

 

Самият треньор коментира оставката си така: "Взех решение да не продължавам да заемам поста национален селекционер. Ясно е, че нашата цел не бе постигната. Когато през 2020 г. поех отбора, знаех, че това е чест и предизвикателство, но също така и, че ще има натиск, който се увеличаваше в последно време и преди толкова важните квалификации за световното първенство през 2022 г. Искам да благодаря на всички - на феновете и на футболистите. Благодаря и на ръководството”.

Франк де Бур е първият селекционер, който напуска своя пост, заради представянето на отбора си по време на Евро 2020.

 

 

 

Още

ПЪРВА ЛИГА, IХ КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

24.09.2021

Обновена

327
Михайлов: Амбициран съм да водя БФС още 4 години

24.09.2021

554
Какво не дочакахме през последните 4 мандата от БФС?