Quantcast
Тайни агенти тръгват по юношеските мачове | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Тайни агенти тръгват по юношеските мачове

56

Мачовете от Елитната юношеска група до 19 г. вече ще бъдат наблюдавани от специални служители, които ще следят за нередно поведение от страна на отборите и отделните футболисти, което да поставя под въпрос феърплея в мачовете. Това съобщи секретарят на отдел "Детско-юношески футбол" към БФС Делян Асенов. Той обаче не уточни дали става въпрос за служители на футболния съюз, или на МВР и службите за сигурност.

"Цялата държава впряга лостовете си, за да се изкорени това зло във футбола. Ще има хора, които ще следят поведението на отборите и футболистите, някои от тях ще бъдат сред публиката и няма да ги знаете кои са", предупреди Асенов.

И през миналия сезон имаше сигнали за мачове при юношите, които са свързани със съмнително големи залози в букмейкърски къщи. Това е провокирало УЕФА да постави Елитната юношеска група под специален мониторинг. Участниците в дивизията вече са предупредени, че може да им бъдат отнети точки или да се стигне дори до изваждане от групата, ако се докаже съучастие в манипулиран мач.

 

Ключови думи:

уговорени мачове, футбол

Още

ПЪРВА ЛИГА, ХХIV КРЪГ - ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ

15.04.2021

18
Пустият "Анфийлд" не видя сензация срещу "Реал"

15.04.2021

1165
Любослав Пенев стигна финал с "ЦСКА-София"

14.04.2021

1973