facebook
twitter

Спорт

Тенис турнирът "Мастърс" в Индиън Уелс беше отменен

114
 ЕПА/БГНЕС архив

Отделът за обществено здраве на окръг Ривърсайд в американския щат Калифорния обяви извънредно положение в долината Коачела след потвърден случай на коронавирус (COVID-19) на местно ниво. В резултат на това, тенис турнирът от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс няма да се проведе на предвидените дати (12-22 март) поради опасения за безопасността на участниците и посетителите на събитието.

"Понастоящем има твърде голям риск за общественото здраве в провеждането на големи събирания с такъв размер в района на окръг Ривърсайд - коментира д-р Дейвид Агъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство в Университета в Южна Калифорния. - Не е в интерес на феновете и играчите турнирът да се проведе. Всички ние трябва да се обединим, за да защитим общността от епидемията от коронавирус."

"Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето и безопасността на местната общност, фенове, играчи, доброволци, спонсори, служители, продавачи и всички, които участват в събитието, е от първостепенно значение - каза директорът на турнира Томи Хаас. - Готови сме да проведем турнира на други дати и ще проучим възможностите."

Всеки човек, закупил билети директно от сайта на турнира, може да поиска възстановяване на сумата или кредит за турнира през 2021 г.

Все още няма коментари

Още

Джокович покани Григор Димитров за юнски тур на Балканите

24.05.2020

680 1
Пандемията поставя под въпрос "София Оупън" 2020

22.05.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

93
Алжирка трогна тениса с гневно видео писмо до световния №3

12.05.2020

1221 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×