facebook
twitter

Спорт

Тенисист получи доживотна санкция за уреждане на мачове

288
 архив
Юсеф Хосам

Египетският тенисист Юсеф Хосам получи доживотна дисквалификация от звеното за интегритет (TIU) към международната федерация (ITF) заради множество случаи на уреждане на мачове и други корупционни практики. Разследващият орган е установил, че 21-годишният африканец лично е нарушил 21 пъти етичния кодекс между 2015 и 2019 г., а освен това е склонявал други състезатели да участват в черно тото.

Най-доброто класиране на Хосам в световната ранглиста е 291-во място през декември 2017 г., а понастоящем той фигурира под №820 в подреждането на АТР. Състезателните му права бяха спрени още през май 2019 г., след като TIU разкри, че младежът е уредил осем различни мача, шест пъти е повлиял на хазартни залози и два пъти е убеждавал други тенисисти да не влагат всичките си усилия по време на официални срещи.

Също така той е намерен за виновен по три случая на премълчаване на информация за корупционни схеми и два случая на отказ да съдейства на TIU. "В резултат на това г-н Хосам вече е перманентно отстранен от състезания и има забрана да присъства на каквото и да било тенис събитие, организирано или администрирано от управляващите тела на спорта", се казва в съобщението на Tennis Integrity Unit.

Любопитното е, че през 2018 г. по-големият брат на Юсеф Хосам - Карим Хосам (26 г.), също беше изхвърлен доживот от тениса заради уреждане на мачове. Той беше признат за виновен по 16 различни случая на корупция, включително изнасяне на вътрешна информация и повлияване на букмейкърски залози.

Ключови думи:

тенис, черно тото
Все още няма коментари

Още

Димитров пречупи 19-годишен италианец и е на 1/4-финал в Рим

18.09.2020

Обновена

991 5
Тийнейджър дели Димитров от завръщане в Топ 20

17.09.2020

674
Григор Димитров даде само гейм на японец на "Мастърс" в Рим

16.09.2020

Обновена

962 4

Влез или се регистрирай за да коментираш