Quantcast
Тежък скандал за корупция и уговорени мачове тресе чешкия футбол | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Тежък скандал за корупция и уговорени мачове тресе чешкия футбол

Арестувани са 20 души, включително зам.-председателят на футболната асоциация на страната
168

Роман Бербр подаде оставка като зам.-председател на чешката футболна асоциация (FAČR), след като се оказа един от 20-те човека задържани във връзка с разследване за уреждане на мачове и черно тото. Бербр е изпратил оставката по своя адвокат 24 часа, след като му бе повдигнато обвинение от прокуратурата. 

Според чешки медии, позоваващи се на източници от разследващите органи, зам.-шефът на FAČR е влияел върху изхода на мачове от първенствата във II и III дивизии. 

Тежкият скандал в чешкия футбол доведе също така и до разпускането на съдийската комисия към FAČR, начело с нейния председател Йозеф Хованец.

Главният прокурор на Прага Ленка Брадакова заяви, че е образувано дело "за дейности на криминална група, свързани с корупция и влияние върху резултати от футболни мачове".

А президентът на FAČR Мартин Малик заяви, че УЕФА е загрижена заради разкритията, които хвърлиха в дълбока криза чешкия футбол.

"Няколко пъти казвах, че съм ужасен от това какво би станало, ако Роман Бербр напусне работата си във футбола внезапно - заяви Малик. - Сега, след такова шокиращо разкритие, само мога да се надявам футболът ни да се възстанови и да поеме по позитивен път. Всички, които работим за чешкия футбол, ще направим така, че това да стане. Ситуацията, с която трябва да се справим, е ненормална. Това е атака срещу самата идея на футбола и още не можем да си представим какъв ще е ефектът от нея."

FAČR разпореди да се направи пълен одит на финансовите дела на регионалните му съвети, със специално внимание на областите, за които пряко е отговарял Бербр. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Алън Пардю: Гриша Ганчев иска да строи стадион

25.02.2021

Обновена

1542
Директор в "ЦСКА 1948" подаде оставка

25.02.2021

265
Бивш треньор на ЦСКА: Дербито в Разград няма да реши титлата

25.02.2021

311

Коментари

hamel

Е, не! Чехья - обрасцоф евро член!

Влез или се регистрирай за да коментираш