facebook
twitter

Спорт

Турнирът за Купа "Лейвър" беше отложен за 2021 г.

40
 ЕПА/БГНЕС
Роджър Федерер (вторият от дясно на ляво) и съотборниците му в тима на Европа ликуват с Купа "Лейвър", връчена им миналия септември лично от Род Лейвър (вляво).

Отборният тенис турнир за Купа "Лейвър" беше отложен за 2021 г. заради промените в тенис календара, наложили се заради пандемията от коронавирус. Зала "Ти Ди Гардън" в Бостън остава домакин и през следващата година, уточниха организаторите от "Тийм 8" - мениджърската компания на Роджър Федерер.

Надпреварата ще отпадне за сметка на "Ролан Гарос", който бе изместен от май за септември т. г. Първоначално организаторите на Купа "Лейвър" настояваха, че турнирът ще се състои по план, но в крайна сметка промениха решението си. Сега четвъртото издание на турнира ще се проведе от 24 до 26 септември 2021 г.

"За съжаление, Купа "Лейвър" трябва да бъде отложен с година, но на този етап това е правилното решение за всички. Въпреки че е разочароващо, добрите новини са свързани с това, че "Ти Ди Гардън" ще има възможност да приеме надпреварата следващата година и очаквам с нетърпение да играя най-накрая в Бостън за първи път на Купа "Лейвър" през 2021", коментира Роджър Федерер.

Купа "Лейвър" е демонстративна надпревара между сборни тимове на Европа и САЩ и е известен като тенис еквивалента на Купа "Райдър" в голфа. Европейците спечелиха и трите издания на турнира досега (2017, 2018, 2019).

Все още няма коментари

Още

Квитова спечели Купата на тенис президента в Прага

29.05.2020

60
Григор Димитров: Не искам да съм като другите

27.05.2020

337
Федерер: Тенисът е много далеч от завръщане

26.05.2020

109

Влез или се регистрирай за да коментираш

×