facebook
twitter

Спорт

ТВ дама застава начело на Висшата английска лига

61
Туитър
Сузана Динадж

Сузана Динадж е новият изпълнителен директор на Висшата лига. Тя става първата жена на поста, като заменя Ричард Скъдамор, който ще се оттегли в началото на 2019 г., след 19 години на власт. Динадж идва от медийния гигант "Дискавъри", където бе главен мениджър, както и първия глобален президент на "Animal Planet". Работи в компанията от януари 2009 г., а преди това има още 10 години в Channel 5, където е програмен директор и е начело на дигиталните нововъведения. Кариерата й започва в MTV.

"Вълнувам се от възможността да поема тази фантастична роля. Висшата лига значи толкова много за толкова много хора. Тя е върхът в професионалния спорт и възможността да водя толкова динамична и вдъхновяваща организация е страхотна привилегия. С подкрепата на клубовете и на екипа нямам търпение да увеличим успеха в следващите години", каза Динадж.

Досегашният шеф Ричард Скъдамор се оттегля сам от поста, след като под негово ръководство Висшата лига стигна приходи от 4,65 млрд. паунда на година от тв права. Когато той пое поста, те се оценяваха на 870 млн. паунда, а сега цената им вече е 5,7 млрд. паунда, а общата стойност се оценява на 10 млрд. Очаква се Динадж да увеличи още повече приходите при следващия договор с телевизиите.

Тя бе избрана за поста от комисия от петима души, водена от президента на "Челси" Брус Бък. "Много сме доволни да назначим толкова способен лидер на тази важна роля. Имахме много силни кандидати, но Сузана беше страхотен избор, имайки предвид нейната визитка. Тя е водеща фигура в телевизионната индустрия, доказан бизнес директор", каза Бък.

Динадж е третият изп. директор след Скъдамор и Рик Пари. Новата шефка следи внимателно футбола и е фен на "Фулъм", като има сезонна карта за мачовете на отбора на "Крейвън Котидж". 

Ключови думи:

Висша лига
Все още няма коментари

Още

Григор Димитров останал неразбран за турнира в София

09.12.2018

766 5
Кубрат Пулев подписа договор с промоутър на Али, Форман и Холифилд

09.12.2018

909 18
"ЦСКА-София" и "Лудогорец" завършиха 1:1 (видео)

06.12.2018

777 8

Влез или се регистрирай за да коментираш