facebook
twitter

Технологии

Apple и Qualcomm в люта битка на китайска територия

280


Във връзка с дело за патенти, заведено от Qualcomm, китайски съд забрани на Apple да продава телефоните си на територията на Поднебесната империя. Забраната важи за всички телефони, по-нови от iPhone 6S, с изключение на най-новите. Това включва iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, iPhone 8, 8 Plus и iPhone X.

Решението на съда засяга само продажбата на китайския пазар. Apple може да продължи да произвежда и изнася телефони от Китай.

Патентите, защитени от Qualcomm, се отнасят до начина, по който телефонът управлява приложенията, и начина, по който потребителят настройва и преформатира изображенията.

Qualcomm и Apple се съдят взаимно от началото на 2018 година. Qualcomm ги обвинява, че използват защитени технологии, Apple - за нарушаване на договорите. Двете компании не желаят да решат споровете си извънсъдебно. 

Реакцията на Apple на съдебното решение дойде веднага - компанията обяви, че ще обжалва решението.

"Усилията на Qualcomm за забрана на нашите продукти са друг отчаян опит на компания, чиято незаконна практика е разследвана по целия свят. Всички iPhone ще останат достъпни за нашите потребители в Китай. Става дума са три патента, които Qualcomm не спомена досега. Продължаваме битката в съда", заяви представител на Apple.

"Apple продължава да използва нашата интелектуална собственост, като същевременно отказва да изплати обезщетение", отговори представител на Qualcomm.
 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Семена от памук покълнаха на Луната, но не оцеляха

17.01.2019

1726 27
Три пъти по-голяма от Земята екзопланета бе открита в съзвездието Мрежичка

09.01.2019

1743 12
Китайският "Нефритов заек-2" остави първи следи по Луната

04.01.2019

3177 48

Коментари

Гларyс

На война като на война. Ябълчаните със сигурност ще изквичат на умряло, ако загубят трайно китайския пазар...

Влез или се регистрирай за да коментираш