Quantcast
Facebook създава Instagram за деца | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Facebook създава Instagram за деца

49

Facebook създава версия на Instagram, специално създадена за деца под 13 години, които в момента не могат да използват основното приложение.

„Поставили сме работата с млади хора като приоритет за Instagram. Ще създадем нова младежка платформа, която ще се фокусира върху две неща - безопасността на децата и потребителските услуги за деца под 13 години, които не могат да използват Instagram, написа Вишал Шах, вицепрезидент на приложението.

Отговорни за новото приложение за младежи са Адам Мосери и Павни Диванджи, които преди това ръководиха проекта на Google за версията YouTube Kids.

Мосери отбеляза, че компанията получава все повече и повече апели от деца, които искат да използват Instagram, но възрастовата граница е голямо предизвикателство за компанията. „Работим усилено, част от решението е да създадем младежка версия, където родителите ще имат контрол и ще свидетелстват за прозрачността, отбеляза Мосери. 

Новината за младежката платформа "Instagram" е резултат от предишното решение на компанията, според което възрастни и деца не могат да общуват чрез приложението.

Instagram се бори със сексуални насилници на платформата от дълго време. Според скорошно проучване на pCloud, Instagram е най-инвазивното приложение, за което се смята, че споделя с трети страни 79 процента от данните на потребителите като история на търсенията, местоположение, контакти и финансови данни.
 

Ключови думи:

imstagram kids

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

446
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

2171
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

4470