facebook
twitter

Технологии

Google въвежда ред в приложенията за разговори

58

През годините Google представи няколко приложения, предназначени за разговори, и доста от тях функционират паралелно. Спокойно може да се каже, че ситуацията е леко объркваща.

Коя от апликациите да се използва, коя се счита за важна и ще продължи да се развива? Google изясни тази седмица въпроса. Компанията ще има едно приложение за SMS разговори и едно за видео обаждания, както и бизнес версия на Hangouts, която повече няма да се използва за обикновени потребители. Това е.

Основната новина тук е, че Google Allo - апликацията за разговор, базирана на изкуствен интелект, която компанията представи преди две години с Google Duо, вече няма да се развива, т.е. върви към спиране. Приложението ще продължи да функционира до март следващата година, след което потребителите ще трябва да намерят алтернатива. Разговорите ще могат да бъдат съхранени, ако потребителите смятат, че са им важни. 

Приложението, което ще бъде считано за главно от Google, е Messages. Това приложение ще се използва за SMS съобщения, чрез него Google въвежда новия стандарт за съобщения RCS. Този стандарт се счита за следващото поколение на SMS.

Google Duo остава и ще продължи да се развива. Това ще е апликацията за видео обаждания. 

Все още няма коментари

Още

Семена от памук покълнаха на Луната, но не оцеляха

17.01.2019

1726 27
Три пъти по-голяма от Земята екзопланета бе открита в съзвездието Мрежичка

09.01.2019

1743 12
Китайският "Нефритов заек-2" остави първи следи по Луната

04.01.2019

3177 48

Влез или се регистрирай за да коментираш