facebook
twitter

Технологии

Новите екрани на "Corning" ще бъдат още по-тънки

555

Най-уязвимата част на всеки смартфон е екрана му - дори и да го пазите като зениците на очите си, с течение на времето ще се появят драскотини по него. Минимум. Телефоните със стъкло "Gorilla Glass" са малко по-устойчиви от останалите, но и те имат проблеми.

Corning, компанията, която прави Gorilla Glass, обяви, че е разработила нова версия, наречена Victus, която ще предложи на бъдещите поколения смартфони по-добра защита от драскотини и пукнатини при падане. Новото стъкло ще има и допълнителни функции. 

"Corning" са се съсредоточили върху два аспекта - издръжливост и устойчивост. „Gorilla Glass Victus“ трябва да гарантира оцеляването на екрана при падане на смартфона от височина 2 метра и да бъде два пъти по-устойчив на драскотини.

По-интересното е, че Victus е по-тънко стъкло, което пък подсказва, че смартфоните биха могли да бъдат още по-тънки в бъдеще.

Corning обяви, че работи върху гъвкаво стъкло и се надява да успее да предложи ефективно решение за производителите в близко бъдеще.

Интересното е, че Corning също работи върху устойчиво на микроби стъкло. Заедно с компанията Otterbox, компанията разработва защита на екрана, която може да бъде устойчива на коронавирус. При успех такава защита може да се продава отделно или да бъде запазена марка на по-скъпите модели смартфони.
 

Ключови думи:

Gorilla Glass
Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

368 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1671 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3989 83

Влез или се регистрирай за да коментираш