Quantcast
Stargate свързва Литва с Полша | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Stargate свързва Литва с Полша

1 776

Като част от "новата реалност", световните тенденции, глобалното прекъсване на пътуванията и необходимостта от срещи с нови хора, град Вилнюс в Литва представи много интересно решение - „портал“ към друг град, в друга държава, в реално време ...

Хората, които са работили по това ново творение, наистина са направили всичко възможно, за да превърнат идеята си в уникален дизайн, който прилича на нещо като портала към други светове, познат ни от научно-фантастичния филм "Stargate".

Вилнюс постави кръгъл портал близо до жп. гарата, свързвайки го с портал, разположена в полския град Люблин, на около 600 километра. И двата портала всъщност са снабдени с големи екрани и камери, които излъчват на живо. Така между двата града се образува нещо като цифров мост. Идеята на създателите е хората да преразгледат идеята за общност.

Кръглият дизайн наистина е умишлено създаден за да наподобява добре познатия символ от научната фантастика и е поръчан на инженери от Центъра за създаване и иновации в Техническия университет Vilinius Gediminas, по-известен като Вилнюс Тех. Изработката е отнела пет години, но старта на проекта е точно навреме - преди края на тази болезнена пандемия. В бъдеще се планира да се добавят още портали към други градове по света.

Ключови думи:

портал, Stargate, Люблин, Вилнюс

Още

Хората в болница с Covid-19 паднаха под 4000, а починалите са 47

13.01.2021

Обновена

3285
САЩ: Русия дезинформира за Covid-19 през мрежа от портали

09.08.2020

4057
Ананиев: Няма да искам удължаване на извънредната обстановка

20.06.2020

Обновена

4193