facebook
twitter

Технологии

Tesla ще строи Gigafactory в Китай

276

Tesla избра мястото за своята фабрика в Китай. Компанията хареса терен в Шанхай, на който ще бъде построена първата Gigafactory в Китай, т.е. - първата фабрика на компанията извън Съединените щати.
Tesla обяви, че строителството на завода ще започне скоро, а производственият процес - в рамките на две до три години. Предполага се, че фабриката ще произвежда около 500 000 автомобила годишно.
Целта на Tesla е да увеличи производството на автомобили, а оттам - и до намаляване на цените на колите.
Желанието на Елън Мъск е да разработи автомобил, който ще струва между 20 и 30 хиляди долара. Смята се, че единствената пречка за постигането на тази идея сега е производственият капацитет на заводите в Съединените щати.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Семена от памук покълнаха на Луната, но не оцеляха

17.01.2019

1726 27
Три пъти по-голяма от Земята екзопланета бе открита в съзвездието Мрежичка

09.01.2019

1743 12
Китайският "Нефритов заек-2" остави първи следи по Луната

04.01.2019

3177 48

Коментари

Доц.Трътлев

А Тръмп какво казва по въпроса? Нали уж ще прави Америка отново велика, раздава санкции наляво и дясно, а Мъскито се юрна към Китай да му излиза по-евтино. Без Китай са заникъде. Гледам, че и Китай започва да наказва. Китайски съд забранява да се продават повечето от телефоните на Ейпъл на територията поради патентни нарушения.

TRIF007

Едно нещо трябва да му се признае на Елън Мъск. Принуди производителите на автомобили да предлагат електрички. Тръмпа да го духа и неговите петролни приятелчета дето производството им се дотира с държавни субсидии. На електичката батерията и е проблема но до 2023 и тои ще се реши. В момента се провеждат тестове на ново поколение литиеви батерии които ще позволят пробег на сегащните електички до 600 - 800 мили с едно зареждане.

Влез или се регистрирай за да коментираш