facebook
twitter

Технологии

Twitter-ът на Тръмп получил специална защита

207

В най-новата и най-голяма хакерска атака в историята на Twitter, десетки профили на знаменитости бяха замесени в измама с биткойни, но Доналд Тръмп, може би най-известният потребител на социалната мрежа, остана недокоснат. Според New York Times, това може да се дължи на факта, че компанията е поставила допълнителни предпазни мерки в профила.

Позовавайки се на два източника - един от Белия дом и един от Twitter, NYT твърди, че профилът на Тръмп е получил специална защита след "инциденти в миналото", без да уточнява за какво става въпрос. Това може да се отнася до инцидента от 2 ноември 2017 г., когато служител изключи профила на Тръмп за 11 минути в последния си ден в компанията. Ден по-късно Twitter обяви, че е „взел специални предпазни мерки, за да предотврати повторение в бъдеще“.

По онова време Wall Street Journal съобщи, че Twitter е ограничил броя на служителите, които са имали достъп до акаунта на Тръмп, но дори и те нямат възможност да пуснат туит от името на потребителя, както стана при последната хакерска атака в мрежата. Както знаете, при нея хакерите успяха да получат достъп до 45 профила на знаменитости, включително този на Елон Мъск, Бил Гейтс, Джеф Безос, Барак Обама, Кание Уест и Ким Кардашиян.
 

Ключови думи:

Тръмп, Twitter
Все още няма коментари

Още

Тръмп иска да е сред бащите на САЩ в Ръшмор

10.08.2020

Обновена

698 3
"Фейсбук" изтри пост на Доналд Тръмп

06.08.2020

720 3
Тръмп вече не иска отлагане на изборите в САЩ

31.07.2020

5030 40

Влез или се регистрирай за да коментираш