Quantcast
Twitter-ът на Тръмп получил специална защита | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Twitter-ът на Тръмп получил специална защита

208

В най-новата и най-голяма хакерска атака в историята на Twitter, десетки профили на знаменитости бяха замесени в измама с биткойни, но Доналд Тръмп, може би най-известният потребител на социалната мрежа, остана недокоснат. Според New York Times, това може да се дължи на факта, че компанията е поставила допълнителни предпазни мерки в профила.

Позовавайки се на два източника - един от Белия дом и един от Twitter, NYT твърди, че профилът на Тръмп е получил специална защита след "инциденти в миналото", без да уточнява за какво става въпрос. Това може да се отнася до инцидента от 2 ноември 2017 г., когато служител изключи профила на Тръмп за 11 минути в последния си ден в компанията. Ден по-късно Twitter обяви, че е „взел специални предпазни мерки, за да предотврати повторение в бъдеще“.

По онова време Wall Street Journal съобщи, че Twitter е ограничил броя на служителите, които са имали достъп до акаунта на Тръмп, но дори и те нямат възможност да пуснат туит от името на потребителя, както стана при последната хакерска атака в мрежата. Както знаете, при нея хакерите успяха да получат достъп до 45 профила на знаменитости, включително този на Елон Мъск, Бил Гейтс, Джеф Безос, Барак Обама, Кание Уест и Ким Кардашиян.
 

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Twitter

Още

Тръмп, Навални и Грета Тунберг са номинирани за Нобел за мир

01.03.2021

1210
Републиканци вдигат духа на Тръмп с негова позлатена статуя

27.02.2021

2140
Над половината републиканци искат отново Тръмп за президент

16.02.2021

1281