Quantcast
Вече ще трием стари съобщения във Facebook | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Вече ще трием стари съобщения във Facebook

745

Социалната мрежа Facebook въвежда нова опция - Manage Activity, която позволява на потребителите да изтриват стари публикации.

Тази активност може да се използва за едновременно изтриване на няколко публикации, а Facebook обещава, че ще предложи опция за филтриране, която ще улесни намирането на публикации от конкретни хора или публикации от определен период от време.

Опцията първоначално ще бъде налична в мобилното приложение.

Facebook твърди, че целта е „да се улесни потребителят да адаптира присъствието си във Facebook, така че да отговаря по-добре на човека, който той представлява днес“.

Например, някои потребители ще искат да изтрият част от старото си несериозно съдържание, когато започнат да работят. Други ще трият неща от профила си, които им напомнят за стара любов.

Има различни опции за изтриване на съдържание от стената. Съдържанието, например, може да бъде изпратено до „кошчето“, т.е. може да бъде незабавно недостъпно за обществеността и да бъде изтрито за постоянно след 30 дни. Ръчно публикациите могат да бъдат изтрити веднага. Публикациите също могат да бъдат архивирани и ще бъдат достъпни само за потребителя на профила.

Опцията Manage Activity е вторият опит на Facebook да предостави на потребителите повече контрол върху техните данни. Миналата година Facebook излезе с инструмента Clear History, който ви позволява да изтривате данни от търсенето и да разделяте данните на профила от данните от интернет търсенето.
 

Ключови думи:

Facebook, Manage Activity

Още

Google и Facebook опъват 12 000 км подводен кабел

29.08.2021

734
Facebook вече се поддържа от 100% възобновяема енергия

16.04.2021

175
Резултатът от изборите: Отлетяха калинките, дойдоха балеринките

05.04.2021

15211