Quantcast
Xiaomi влезе в топ 3 по продажби на смартфони | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Xiaomi влезе в топ 3 по продажби на смартфони

1 939

Между 1 юли и 30 септември тази година са продадени общо 348 милиона телефона, според последния доклад на аналитичната компания Canalys. Това са четири милиона по-малко апарата, отколкото през същия период на миналата година.

През тримесечието общият пазар нарасна с 22 процента и Samsung отново е начело с доставки от 80,2 милиона телефона. През третото тримесечие компанията регистрира пазарен дял от 23% и това беше постигнато чрез подобрено управление на производството и пускането на няколко модела от среден клас.

Huawei е на второ място, а китайската компания записа солидна доставка от 51,7 милиона телефона. Компанията претърпя спад в доставките в сравнение с миналата година, но това се очакваше предвид известните проблеми, с които се сблъска.

Проблемите на Huawei с администрацията на САЩ бяха използвани от друг китайски производител - Xiaomi. Компанията се изкачи на трето място, като през третото тримесечие бяха доставени 47,1 милиона телефона, което е с 45 процента повече от миналата година. Xiaomi отчита впечатляващ ръст в Европа (88 процента).

Според статистиката на canalys, Apple пада на четвърто място по доставки през третото тримесечие. Очаква се обаче компанията да се върне на трето място през последното тримесечие, благодарение на анонса на линията iPhone 12. На пето място е Vivo.
 

Ключови думи:

класиране, Xiaomi, Apple

Още

Битката на телефоните се пренася в автомобилната индустрия

22.10.2021

1090
Литва посъветва гражданите си да изхвърлят китайските смартфони

23.09.2021

7403
Съоснователят на Apple създава космическа компания

14.09.2021

815