Quantcast
Булгартабак - историята на една подменена приватизация | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Булгартабак - историята на една подменена приватизация

3 494
Булгартабак - вместо приказка за успеха- история на провалената и подменена приватизация

Булгартабак - сянка от минало величие, превърнала се в настоящ пазач на Лафките на задкулисието. Обсебената България в един холдинг. Булгартабак - вместо приказка за успеха- история на провалената и подменена приватизация.

Posted by Христо Иванов on Friday, August 28, 2020

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов разказва как, според него, най-голямото ни предприятие за тютюневи изделия е буквално харизано на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Как държавата получава много по-малко пари от приватизацията на "Булгартабак".

Как зад покупката стои проформа руската външнотърговска банка.

Как, въпреки подписания договор, са закрити предсрочно мощностите в предприятието и хиляди работници остават без работа.

Как Булгартабак Холдинг започва да става платформа, към която Пеевски насочва много компании, свързани със своята дейност, като "Лафка", "Лакрима", "Юрий Гагарин", "Техномаркет". 

Как ББР отпуска заеми в размер на 150 млн. лв. към приватизатора на "Булгартабак", т.е. вместо приватизаторът да дава пари на държавата, тя му дава заеми.

"Можем да кажем, че Пеевски е човекът зад тази история на приватизацията, която можеше да бъде история на успеха, но всъщност е история на разрухата", заключава Христо Иванов.

"Има изчисления, че на годишна база в България се крадат 11 млрд. лв. от корупция и подобно плячкосване", твърди още Иванов във видеото.

 

Още

ГЕРБ няма да може да разчита и на ДБ за кабинет

03.10.2022

Обновена

4515
Христо Иванов жегна ПП за проваленото обединение

02.10.2022

15335
Партийните върхушки решават изборите

06.09.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3939