Quantcast
ГЕРБ и ДПС пак ще са в изолация | СЕГА
facebook
twitter

Видео

ГЕРБ и ДПС пак ще са в изолация

4 228

Въпреки преднината, която има бившата управляваща партия ГЕРБ, тя най-вероятно ще остане в политическа изолация. Същото ще се случи и с ДПС, особено след санкциите „Магнитски“, разкритията по Досиетата „Пандора“ и включването на г-н Пеевски в изборната надпревара. Това прогнозира социологът от „Маркет Линкс“ Добромир Живков в предаването (О)позиция на "Сега" по повод старта на третата за тази година изборна кампания. „Ситуацията няма да е коренно различна в сравнение с предишните два парламента, като отговорността за съставяне на редовно правителство ще остане в останалите партии – „Продължаваме промяната“, ДБ, ИТН и БСП. Тези четири формации вероятно ще поемат отговорността“, смята Живков.

Големият въпрос е дали ще постигнат мнозинство от 121 депутати, както и къде и как ще се позиционира ИТН. Социологът отбеляза, че в начеващата кампания липсва разговорът за ценности, който е основен.  Той смята, че трябва да започнем да приемаме идеята за четворна или тройна управленска коалиция.

По отношение на президентската кампания Живков коментира, че към момента победата на първи тур на настоящия президент Румен Радев е под въпрос. Според социолога, ако се стигне до балотаж, той ще е между Радев и проф. Герджиков.

Още

Борисов, Костадинов и Янев изпреварват премиера по популярност

17.05.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4626
Шолц загуби важни избори в Германия

15.05.2022

8109
Карадайъ: ДПС да се готви за нови избори

08.05.2022

809