Quantcast
Италия: Ако можехме да се върнем 10 дни назад | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Италия: Ако можехме да се върнем 10 дни назад

6 283
QuarantinedItaliansRecordMessagetoThemselves

Quarantined Italians record messages to "themselves from 10 days ago" during Coronavirus pandemic. It is believed nations like the US, England, France, Spain and Germany are about 9-10 days behind in the COVID19 progression. We asked people from all around Italy to record a message to the themselves of 10 days prior.

Posted by A THING BY on Monday, March 16, 2020

Олмо Паренти е млад творец от Милано. Както всички останали, в началото на пандемията той и неговите приятели гледат с насмешка на малцината, които вярват, че предстои нещо много опасно. Дни по-късно Паренти попада в друга реалност. Броят на заразените расте лавинообразно. Цялата страна е затворена, икономиката лети към дъното, лекарите са изправени пред невъзможното решение да избират на кого да дадат шанс за живот.

Смутени, че толкова са подценили ситуацията и че това несъмнено е допринесло за нейното излизане от контрол, Паренти и неговите приятели решават да направят нещо полезно. Заедно със свои съмишленици от филмовия колектив в Милано, той изпраща призив към граждани от цялата страна да се включат в проект, предназначен за тези, които вървят по пътя на Италия. "Помолихме ги да говорят от първо лице пред камера и да дадат съвет към себе си отпреди 10 дни", казва Паренти.

"Това не са глупости, както си мислеше", обръща се към камерата един от участниците в проекта. "Най-лошият възможен сценарий? Точно той ще се сбъдне", казва друг. И финалът: "Ние подценихме това. Не го правете и вие. Останете си вкъщи."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A THING BY (@athingby) on

 

Ключови думи:

коронавирус, Италия

Още

Италия покори европейския връх и във волейбола

20.09.2021

349
Георги Господинов е номиниран за най-престижна италианска награда

16.09.2021

174
Близо 3000 неваксинирани здравни работници са уволнени във Франция

16.09.2021

1288