facebook
twitter

Видео

Как перат пари фирмите от аферата "Барселона"

Румяна Ченалова е направила собствено разследване и ако Гешев не разпореди проверка, тя ще сезира европейската прокуратура
22 837

"Историята за къщата в Барселона и връзката на премиера Бойко Борисов с покупката й и с Борислава Йовчева чух от Владимира Янева", разказва в "Тук и сега със Светла Петрова" адвокат Румяна Ченалова. По онова време тя е съдия в Софийски градски съд, а Янева председател на съда. Ченалова не се съмнява в твърденията на шефката си, защото тогава тя е в близкото обкръжение на Цветан Цветанов, Бойко Борисов и Делян Пеевски. След това записът на подслушания разговор изтече, а прокуратурата не направи нищо съществено по разследването му. 

"Има безспорни факти да се предположи, че има пране на пари. Това са превеждането на 2 млн. евро от кипърската офшорка "Палмс ентерпрайсиз" и апортирането на къщата в Барселона, собственост на Александър Чаушев, във фирмата на Борислава Йовчева. Внимателно се запознах с фактите от сигнала на БОЕЦ. Става дума за съвсем съзнателно и целенасочено изпращане на поток от средства към едно и също лице. 

Борислава Йовчева ражда детето си през 2012 г. През 2013 г. се регистрира фирмата Emma BGS с единствен участник Б. Йовчева с минимален капитал. През 2012 г. е регистрирана и друга фирма в Испания - Numin invest от Георгиос Росет, за когото има данни, че е криминално проявен,  участвал в данъчни измами и е разследван за пране на пари. Точно това лице прехвърля дяловете си на Б. Йовчева и тя става собственик и на тази фирма", казва Ченалова. "Възниква въпросът по каква причина и с какви средства Йовчева наема къщата, купена малко преди това от Александър Чаушев и Яна Григорова. С нея там са детето и майка й, и баща й. Нищо в дотогавашния им живот не предполага да имат такива големи финансови възможности. Малко след това към Emma BGS потичат близо 2 милиона евро от  кипърската офшорка "Палмс ентерпрайсиз". Номиналните й собственици познават ли Йовчева или майка й и баща й, та превеждат такава голяма сума?!  Проверката на каталунската полиция какъв е пътят на такива големи суми е напълно логична. Защо Чаушев апортира къщата в Барселона във фирмата на Йовчева, при положение че твърди, че не я познава?! Апортираната къща не е купена отдавна, не е купена с цел инвестиция. Имотът е купен само няколко месеца преди да бъде апортиран. Защо Чаушев купува къщата и предпочита вместо сам като физическо лице да я предостави на брокерска агенция или да регистрира собствена фирма, я апортира  в непозната фирма, свързана първо с известен измамник, а след това с една 23-годишна жена, грижеща се за бебе?", чуди се Ченалова.

"Убедена съм, че сега българската прокуратура се самосезира след консултация с Борисов. Каквото и да говорят и Гешев, и Борисов, те поддържат контакти. Според мен от това няма да произтече нищо," казва бившата съдийка.

Ченалова разказва за нейно разследване, което публикува преди няколко дни във Фейсбук. Това е историята на "Палмс ентерпрайсиз" и връзката й с евентуално пране на пари чрез скъп имот на община Приморско през 2008 г.  "Г-н Гешев би могъл да провери изнесените от мен факти в рамките на няколко часа и да нареди проверка или производство. И ако г-н Гешев не се заеме с тези данни, аз лично ще сезирам европейската прокуратура! А ако гл.прокурор не се самосезира, ще извърши престъпление по служба", заключава Ченалова. 

40

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Барселона" стигна леко до 1/4-финал с "Байерн"

08.08.2020

311
"Барселона" ще съди свой футболист за бойкот

29.07.2020

288
"Реал" зае трона на абдикиралия "Барселона" с титла №34

17.07.2020

182

Коментари

Страници

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Ся остава и другата кака да се обади. Кофти е да обиждаш жени.

F1F1

чакаме слава, диагностик, шекерче и прочие матросовци гърди мъжки пред куршумите  да подложат

ArcheoBG

Нещо не разбрах ББ как е замесен? Чула била  от Янева. Някой журналист няма ли да се свърже с нея и да я попита?

pro_hard

И аз се чудя! Май  някой бил чул, че някой бил знаел, че някой бил видял Баце да минава покрай някаква къща в Барцелона... Преди 15 г., като бил кмет. Искат да го натопят, гадовете долни!

Сичко е шес

Май не сте слушали много внимателно. Ченалова го обясни. Ако Борисов е замесен, (а тя изглежда смята, че е) то той е замесен чрез една от офшорките, чрез които са се придвижвали паричните потоци. Тя няма права, но един прокурор или банка могат в рамките на няколко часа да получат тази информация чрез офшорните агенти, които са длъжни да им предоставят информация за реалните собственици на офшорките при поискване. И е много вероятно зад някоя от офшорките да се окаже някой много близък на Борисов, примерно бра'чеда Радо.

 

Ченалова ???

YMCA

Ами ББ е замесен по полов път, гаче ли... 

Moby-Dick

И ти му светеше на ББ и затова знаеш със сигурност.

Moby-Dick

Едната кака казала на другата кака, че Боко направил бебе на трета кака...??

Чичо Гошо

Със сигурност, за детето на Борисов е отговорен Радев. Борисов по никакъв начин не може да има нещо общо с това. Той дори е първият човек, който няма нищо общо със себе си.

Сократ-май

И тъй.

Дотук разбрах: Боко онодил някоя си кака и плаща ли плаща...

Звучи ми хем опорочаващо, хем някак благородно. Въпрос на лична преценка.

И ми се иска да попитам инфрачервената част на спектъра: Абе, другари, вие като ни онодихте всенародно преди 30 години и продължавате да се опитвате да го правите до ден-днешен - няма ли да ни платите поне мъничко. Вече се видя, че знаете как: чрез кипърски офшорки и т. н.

(Понеже съм скромен, ще се задоволя с една гарсониерка - дори не в Барселона, а в бившите мавритански краища.)

Aniki

Абе, другари, вие като ни онодихте всенародно преди 30 години и продължавате да се опитвате да го правите до ден-днешен - няма ли да ни платите поне мъничко.

Мисля, че тези към които се обръщаш са покойници от доста време. Един вид "от умрял писмо чакаш". 

deaf

ЗАЩО Борисов трябва да праща Борислава на другият край на Европа,да крие че му е интимна приятелка (!) и отгоре на това да крие,че има дете от нея?! Възможният отговор е само един! Като мафиот Борисов има смъртни врагове и затова е криел от тях приятелката и детето си,за да не ги убият.

harmless
снимка на harmless

Това е нереално просто :))) От това което казва 'дамата', няма абсолютно нищо незаконно. Буквално нищо. За какво престъпление изощо става дума ?! Ако е вярно, разбира се.. щото ако е знаела и досега си е мълчала, умишлено е укривала данни за престъпление. каквото и да е то.

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

Е, няма престъпление. Дали са и пари, тя ги е взела. Тя самата нищо не е откраднала, естествено.  Престъпление аз да карма Порше, а милиони пенсионери в България да си броят стотинките ? Не е. Затова ще гласувате за ГЕРБ.

harmless
снимка на harmless

Ма молим ти се, га стана ясно, че Ленчето взима 13к заплата месечно от неизвестен източник не ревахте, сега се тръшкате за пенсиите.

Прочие, кво стана с гръцкия остров ? Нъл и той беше на  Борисов ?

Zapatero
снимка на Zapatero

Борисов го осъдиха за лъжа.Един път лъжец-винаги лъжец.Ще го повторя-Бойко Барселонски е хилипоя и марикон.Всичко друго, но не и мъж.

Сичко е шес

Та прането на пари не е ли престъпление. Половин час нали това обяснява жената.

bay Dragan

Заменям къща в село за къща в Барцилона.

ppipi7766

Вече смениха табелата на БАЦелона.?

harmless
снимка на harmless

Да не споменаваме, че изобщо не се разбира какво общо има Борисов с врътките на един собственик на къща и една майка с дете.

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

чети, то сляпото окато прави:

През 2015 г. Биволъ публикува записите Яневагейт, в които съдия Янева твърди, че Борисов купил на своя приближена “къща в Барселона за милион и половина евро”. Янева не споменава името на ощастливеното момиче.

 

чети Бивол!

harmless
снимка на harmless

:)) шегуваш се нали ? Махленски раздумки не са никакво доказателство.

ловkия

чети Бивол!

А ти - Трета възраст!

И по-честичко гледай Иван Звездев!

Zapatero
снимка на Zapatero

Бахур, форумецът с който се заяждаш е поне с истинските си имена, за разлика от нас с теб.И не е от третата възраст.

ловkия

Гнилата жмел Ченалова, новата любимка на червенушките...?

Сичко е шес

Ха-ха, много елементарно. Как всеки, който в някакъв момент стане неудобен на крадливата шайка, бива преквалифициран като червен и отпада нуждата от други аргументи. Защото дядото, нали...

Бронщайн
снимка на Бронщайн

https://www.youtube.com/watch?v=OyMA84-mowI

 

бъркаш таргета.

Forza NATO

Нема лошо кака Руми да разследва корупцията. Тя ги разбира нещата.

 

Ако бях на мястото на кака Херо, щях да я цаня за нещатен сътрудник на не-кака Джесика - като един куп други нещатни сътрудници на ДЕА с богата експертиза от живия живот и работата на терен.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Цялата барцелонска афера на Симитлийски и хор

 

https://www.youtube.com/watch?v=BdoN3IsROCA

fisherman

Към № 10 

Ти не се ли облажи като "изяде"Станишефа и от тогава си в отбора на гърнетата, биковете и тодорките и сашковците.Очаквам да се появиш и на трибуната на следващия парламент.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш