Quantcast
Опасност дебне отвсякъде | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Опасност дебне отвсякъде

5 097

Безхаберието и корупцията тук убиват. Живеем в държава на „извършване на проверки“ и „предприемане на мерки“. Промени към по-нормален живот се правят след инциденти - чак когато нелепо загине човек: от ток на тротоара, от паднала лампа в тунела, от срутена стара сграда, електричество във фонтана, дупка на пътя или ледена висулка...

Опасността дебне отвсякъде.

Ток уби момче на тротоар в центъра на София и никой не знае кога и как се е появил този опасен кабел. Отговорността, както обикновено, е размита и никой не е виновен. Общината уж води неуспешна битка с незаконни бараки години наред, а една будка на „наш човек“ е вписана като сграда в кадастъра. И е спасявана на всяка цена от директор на държавна болница.  

Небрежност и липса на контрол убиха жена в тунел на магистрала преди 4 години. А действията на властите пак бяха изпреварени от инцидента. Две млади жени загубиха живота си през 2006-та, заради липса на контрол върху ремонт на стара сграда на оживено място в София. През 2006- та ток от кабели във фонтана на площад "Славейков" уби млад мъж.

Тук оцеляването е въпрос на късмет - дали обувките ти са сухи в мокро време и дали си гледаш нагоре или надолу, когато вървиш по улицата. 

А отговорността е затисната под бумащината и корупцията.

И така до следващия инцидент.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НАСА пусна видео с подробности от кацането на Perseverance

23.02.2021

264
Нощни опашки за ваксина пред "Св. Иван Рилски"

22.02.2021

156
Двигател на самолет се разпадна над Денвър

21.02.2021

3774 26

Коментари

maestrata

Но,светът е голям!🐾👀👊

Mаndalorian

Мани, мани... И в Тексас без ток и вода останаха... Ей, тоя Боко и Тексас съсипа...

Balamurnik

Ама разбира се! Ще сравняваме природно бедствие (вероятно възникнало застрахователно събитие) на кучето в ...., пардон, в Тексас с безхаберието  и корупцията в  България! Каква е връзката, герберастино???

Каква е логистичната и прочие връзка с Тексас? Тук имаме огромна и разрастваща  се администрация от калинки с индексиращи се спрямо инфлацията и незнайни други фактори, дори в момент на криза, заплати, КОЯТО НЕ ВЪРШИ НИЩО! Никаква отговорност! За дребния човек  всичко струва пари, ядове и тормоз, но за партийните дерибеи е "на цената на един телефонен разговор", нали? Хич не ми пука в Кравария как е! Аз там не плащам данъци и не съм избирател! И престанете да измествате темата. Говорим за тук, за България, за  тукашните зулуми!

xapoznai

Просто у нас кариерното израстване в държавните институции е свързано с това да вършиш по-малко работа и да взимаш повече пари. Евентуално ако се налага да бачкаш се назначават помощници или заместници.  Може и в чужбина да е така... Може и да не сме узрели... И все пак не ми се вярва. Отделно в нас всеки полага кабели без да има правоспособност. Всеки може да си рови в шахтите и да си прекарва кабели и накрая най-бруталното - въпреки, че е видял че има оголени кабели просто си е бил камшика.

Отделно става въпрос за интереси на "неслучайни" хора. Вероятно павилионите са на Илия Павлов, Васил Илиев или друг престъпен бос. Ама по-скоро са на някоя мишка, която е роднина на някой в една болница или община...

whoever1

глупости. кариерното израстване в държавната администрация зависи само от едно - да си член на герп.

dobadoba

Само за протокола:

През 2006г ГЕРБ не беше на власт.

⚓️

Nick F

В стараната да, все още не бяха дошли на власт,  но двата споменати инцидента се случиха в София и тогава кмет беше Борисов, а заместник кмет Цветанов.

b.beni
снимка на b.beni

Mаndalorian
Мани, мани... И в Тексас без ток и вода останаха... Ей, тоя Боко и Тексас съсипа...

 

Дали случайно чорбаджиите ви в герб са ви информирали какво обещетение получава всяко домакинство в САЩ при аварии на ток и вода повече от 6 часа? или 12 - различно за фирмите, но винаги до 24 ч. Доста пари.

Също като в Бг, нали???

xapoznai

Незнам какво обезщетение получават, но вече се говори че сметките които ще платят през този месец ще са в пъти по-високи и може да предизвикат социално напрежение, същевременно при подобна ситуация в бъдеще резултата ще е същия. Пак ще са без ток... Тези обезщетения не знам кой ги плаща по принцип, но в случая потребителите ще го духат яко. Не е като у нас за щастие, нито пък цената у нас е толкова висока.

Въобще като се мрънка и оплаква човек е добре поне да има базова информация, която кореспондира с реалността, не само алабализми които някой тралала е родил...

МладоликМъдец
снимка на МладоликМъдец

тук под Нова Англия не са ни информирали

 

вероятно важи само за семействата на лекари и юристи от Нова Англия

 

бачкерите прошляците и унтерменшите духат

Dixit Gruev

Някоя сънува мокри сънища за обещетения. За пропилян животец.

Калпазанче

Пропуск. Налице е и безнаказаност. Спомнете си инцидента на един министър със моторна шейна, който уби сина си. Или катастрофата на Местан убила бебе.

Шайка!

Оставка! 

Ivan Bangov

 

  Мани, мани... И в Тексас без ток и вода останаха... Ей, тоя Боко и Тексас съсипа...

 

 Ти не си ли разбрал, че САЩ   се разпадат. Н е знаеш ли, че с когото се съюзим и той загива. Бяхме 2 пъти с Германия и тя беше победена. След това със Съветския съюз и той се разпадна. Сега сме със САЩ и той е пред разпад. 

Ivan Bangov

 

Дали случайно чорбаджиите ви в герб са ви информирали какво обещетение получава всяко домакинство в САЩ при аварии на ток и вода повече от 6 часа? или 12 - различно за фирмите, но винаги до 24 ч. Доста пари.

Също като в Бг, нали???

 

 Абе ти стой на студа без ток и всякакво отопление с дни, спи в колата си, и се къпи с вода от снега пък чакай за обезщетение. 

 

Ама разбира се! Ще сравняваме природно бедствие (вероятно възникнало застрахователно събитие) на кучето в ...., пардон, в Тексас с безхаберието  и корупцията в  България! Каква е връзката, герберастино???

 

 Ккво е туй природно бедствие.Силен снеговалеж, какъвто ние имахме редовно преди десетилетя.  Да карат хората да мръзнат.в най-богатия на горива щат, .

Kalin Petrov

И циганите се усетиха, че докато гласуват за кебапчета, ще получават шахти с високо напрежение.

Да видим дали и овчият народ ще се събуди.

Но съм скептичен. ГЕРБ първа политическа сила след 10 години крадене и грозна некомпетентност е по-скоро оценка за българския гласоподавател, отколкото за партията.

принцеса Даяна

"Опасност дебне отвсякъде"

Този лозУнг е аналог на лозунгите от ранния и средния соц в стил:

"Империализмът не спи - той дебне отвсякъде!"

А цялата рубрика май е дело на уважаваната гостуваща медия "Дубайска правда"...

*

"През 2006- та ток от кабели във фонтана на площад "Славейков" уби млад мъж."

Аа, как така, такова нещо е невъзможно по времето на тройната КОКАЛиция?! Моля поправете се...

 

d5555

Гробарската паплач здраво е напъплила в тоя форум.

Влез или се регистрирай за да коментираш