facebook
twitter

Видео

Отговорност? Достойнство? Оставка? Забравете!

Къса памет и демонстрация на безнаказаност - това е поведението на управляващите при всеки скандал
13 419

Преди избори се раздават обещания за честност и почтеност, които след това демонстративно се прегазват. Оставки се подават рядко, но дори и отстранените не са за ожалване - те се уреждат с апетитни постове. Късата памет обаче не е само за премиера, но и за избирателите, които отново гласуват за ГЕРБ.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Властта крие какви такси плащат хазартните фирми

26.06.2020

МИЛА КИСЬОВА

2960 42
Прокуратурата: Разпитахме Борисов, Горанов (2 пъти) и Менда Стоянова

22.06.2020

Обновена

8131 27
Скандали и трагедии пренареждат мозайката на бюрокрацията

16.06.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3993 2

Коментари

шиши

#скъсвамсеотработа не е празна псувня. Харча вашите пари, като мои.

maestrata

Паноптикум!👺

Порфирий

Всеки опит в България да се морализаторства е симптом на нелечима глупост.

DIMM

Вече нещо не се чува и мантрата за "по-малкото зло" ...

Proksimable 2

Другарю борисоФ:
Поемането на абсолютна политическа грешка става единствено, и само единствено с :
Подаване на Оставка и само Оставка!
Всичко друго са Лъжи и Демагогия на които ти си факир...

BL.N.Lmt

🐾EU харесва това🏴‍☠️🍕🐾

 

ЕС: "край на американския света и възхода на Китай се случват пред очите ни'

 

1:46

Берлин – AP) - централен дипломат на Европейския Съюз призова блок да има "по-солидна стратегия" по отношение на Китай, на фона на признаци, че Азия заменя Съединените Щати като център на световната власт.

Министърът на външните работи на ЕС Джозеп Боррелл заяви на срещата на посланиците на Германия в понеделник ", че " анализаторите отдавна се говори за края на американската система и появата на Азиатския век."

"Това сега се случва пред очите ни", - каза той.

Борелл каза, че пандемията може да се разглежда като повратен момент в прехода на властта от запад на Изток, и че за ЕС "натиск върху избора се увеличава."

Той заяви, че 27-Национален блок "трябва да следваме нашите собствени интереси и ценности и да се избегне фаворитизъм.

Но въпреки, че възходът на Китай е "впечатляващ", Боррелл каза, че настоящите отношения между Брюксел и Пекин не винаги се основават на доверие, прозрачност и реципрочност.

 

Борелл каза "имаме шанс, само в случай, ако ние успеем с колективна дисциплина да преговаряме с Китай” като отбелязва, че предстоящата среща на върха ЕС-Китай през есента на тази година може да се превърне във възможност за това.

"Имаме нужда от по-надеждна стратегия за Китай, което също така изисква по-добра връзка с останалата част на Демократична Азия", добави той.

Говорейки по време на същата конференция, която се проведе на компанията videolink тази година във връзка с пандемията, министъра на външните работи на Германия Хейко Маас повтори призива на Борел за по-голяма прозрачност от страна на Китай, въпрос, който излезе на преден план в информационната политика на Пекин по време на ранните етапи на огнища на вируса.

Германия заема шестимесечно ротационно председателство на ЕС  през юли.

 

Breitbart London

@BreitbartLondon

 

Хосе Борел Фонтелес е испански политик, действащ върховен представител на Европейския съюз от 1 декември 2019 г. Като член на испанската Социалистическа Работна партия, той е заемал поста на министър на външните работи, Европейския Съюз и сътрудничество на правителството на Испания от 2018 през 2019 година, а преди това е заемал поста министър на обществените работи под ръководството на Фелипе Гонсалес от 1991 до 1996 година. Роден и израснал в каталонскoто село Ла Побла де Сегур, Боррел, авиационен инженер и икономист по образование, а също и професор по математика, през 1970-те години като член на ИСРП по време на прехода на Испания към демокрация и заема няколко видни постове в правителството на Фелипе Гонсалес, първо в Министерството на икономиката и финансите, като генерален секретар на бюджета и на държавните разходи и държавния секретар по финансите, а след това  в министерския Съвет като министър на благоустройството и транспорта.

 

kanto12

*

ssto

 

Пон., 25/05/2020 - 22:27

kanto12

ДОБРО ВИДЕО, ИСТИНА Е ВСИЧКО....НО....КОГАТО ХОДИШ ПРИ СЪЩИЯ ББ ДА МУ ЦЕЛУВАШ ЗАДНИКА, А ПОСЛЕ ГО ПЛЮЕШ В СОБСТВЕНИЯ СИ САЙТ, ОСТАВА УСЕЩАНЕ ЗА НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ С КАФЕНИКАВА СУБСТАНЦИЯ.... ДАНО РАЗБИРАШ ЗАЩО ИСТИНСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ  И ЧЕСТНИ ХОРА БЯГАТ ОТ ТЕБ И НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ НИЩО ОБЩО...САШКО

 

kanto12, коментарът ви звучи като призив към собственика да наложи цензура.

Мотивът ви изглежда е, той да си гледа личния интерес и да ограничи обществения, защото ако ги съвместява, евентуално, това във вас оставало усещане за нечистоплътност!

 

Когато го писахте, дали се досетихте, че нарушавате конституционните ни права?

А дали не се досетихте, че вашият коментар остава усещане за нечистоплътност?

 

Бите ли споделили в коя медия се изявявате като "журналист", че претендирате да се произнасяте от името на "истинските"?

kanto12

А защо не проверите дали не казвам истината за въпросните срещи и колко пъти е имало такива за последните месеци. Просто попитайте работодателя си ако наистина  претендирате за свободен дух и чистоплътност. Аз отговора го знам.....Научете го вие...

kanto12

А истинските журналисти в момента останаха в Евроком, Медиапул, БСПТВ... Съжалявам ако съм засегнал честолюбието ви...

Slava
снимка на Slava

"Българската разследваща организация „Антикорупционен фронт“, с EU Reporter като медиен партньор, обявява разследването си за финансова злоупотреба с европейски средства от български евродепутати.

 

Документалният филм е първата част от мащабно разследване на злоупотребите на високопоставени политици в Европа и България. Всички данни и факти, които станаха достъпни за екипа на Антикорупционния фронт, са описани в сигнал, който ще бъде подаден до OLAF, Европейската сметна палата, президента и заместник-председателите на Европейския парламент и председателите на парламентарни групи."

 

https://www.youtube.com/watch?v=ie30jcvNO6I

 

https://bg.eureporter.co/frontpage/2020/05/21/anti-corruption-front-of-bulgaria-investigates-financial-abuse-by-bulgarian-meps/

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/8619980

Интервал

Изводът какъв е?

Калпазанче

Разбрицана държава 

Разбрицана държава, 

скандал подир скандал! 

Фиеста продължава... 

Та кой ли не е крал?  

 

Айдуци-политици, 

бандитите навред. 

Разпасани команди, 

еничари безчет. 

 

Отново без посока 

се люшка параход! 

Корупция висока, 

усеща тоз народ.

 

Раздрънкана талига, 

със криви колела. 

Окото им не мига, 

дори и пред света!  

 

Разбрицана машина, 

негодници –властта! 

Разсипана Родина, 

развратна тишина. 

04.04.2019г.

тодор георгиев1...

Отговорност да,но политическа.Лична отговорност-никога.Ето такива управляват България,затова сме и на този хал.

'FranceskRivalta'8

Такава е великата шаячна сикаджийска правда, в която прекарваме дните си.

 

К. К. (3 years ago):

“Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, цялото правителство, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит "цветът на нацията"? Защото "цветът на нацията" в момента са Борисов, Пеевски, Горанов, Местан, Цацаров, Плевнелиев, Меди Доганов, Гешев, Симеонов. Цачева, Каракачанов,  и други подобни.“

 

whw

Просто е - няма опозиция, щото всичко е купено. Нищо, че Р. Овч. онзи ден се опита да изманипулира нещата,  че управляващите искали да свалят Нинова. Беше изцепка на дърт козел, ма на много дърт, чак вмирисан...

'FranceskRivalta'8

Един немързелив форумец, от форума, където в момента се изявява като водещ русофоб самият ЗИП,

си е направил труда да опише част от грабежите и престъпленията МУ:

 

"Изборните фалшификации на Цветан Цветанов. Указанията за фалшифициране на изборите от Иван Тотев. 600 000 “невалидни бюлетини” при местните избори 2019 г., 400 000 “невалидни бюлетини” при местните избори 2015г. 600 000 “невалидни бюлетини” през 2011г. при президентски и местни избори. Печатницата за фалшиви бюлетини - Костинбродската афера. Сагата със “сбърканите” 60% протоколи. Аферата с чувалите с бюлетини, разнасяни от депутати на ГЕРБ. Аферата с вноса на боклук от Европа и Африка. Горенето на вносен боклук в ТЕЦовете. Рекордният и непрестанно увеличаващ се външен дълг. Щетите, санкциите и пропуснатите ползи от нереализирането на големите енергийни проекти. Бездействието по реализацията на проекта Беляне. Профуканите за незнайно какви разходи милиарди от бюджетния излишък на края на всяка година. Огромните разходи за нереформирани сектори. Милиардите изхарчени без резултат за Електронно правителство. Огромните административни разходи за неимоверно раздутия държавен апарат. Разходите за безсмислените обиколки с джипове, самолети и въртолети, за рязане на ленти, първи копки и “инспекции”, снимки с големи багери. Неоправдано високите разходи за отбрана, без никакъв съществен резултат. Проваления конкурс за избор на изтребители. Политическият избор на военна техника, без да се отчитат реалните възможности на държавата. Предплатените на куп милиарди за непроизведени изтребители по максимално завишени цени. Отписване от НАП на 16 милиарда от ДДС измами. Източването на Евро-Фондовете. Поддържането на раздут полицейски апарат с много ниска ефективност и огромен бюджет. Скъпите воаяжи на властта по екзотични дестинации за танц със саби и фурми. Глоба от ЕС за злоупотреба с газоразпределителната инфраструктура в размер на 150 милиона. Скандал с възлагането за 96 милиона на реконструкцията на изоставена от 25 години сграда развалина за детската болница. Аферите в и със Здравната каса. Разходите за охрана на Пеевски и Доган. “Подаръците” за ДПС - Студения резерв на ТЕЦ Варна за Доган. Пристанище за Доган. Раздаването на нашите пари при обиколките с джипа с предизборни цели. Раздаване на”подаръци” за футболни клубове и църкви. Абсолютния провал в здравеопазването. Скандала с турските ваксини на Пепи Готиното. Скандала с пръстовите отпечатъци на пациентите. Болниците във фалит, а директорите им милионери. Настройването на определени групи от хора и професии едни срещу други, сестри срещу лекари ... Ниските заплати на медицинските сестри. Договора „Борисов-Порошенко" (лечение на украински военни в нашите болници. Игнориране на проблемите на децата с увреждания. Лобисткото законодателство. Грозният лобизъм в застрахователната дейност и бруталното повишаване на данъците на автомобилите. Подмолната комбина с ДПС, с т.н. “гласуване по съвест”. Купуването на политици и цели партии. Варненската дупка на Гергов и 43 милиона да разбие БСП. Лишаване от субсидии на опозиционните партии. Стил на управление - днес за утре, управление с пресконференции, управление с изявления на министри от телевизионния екран и директно премиерско управление от джипката. Управление на самотек и на парче, без ясна визия в дългосрочен план. Тотално игноране на Парламента при “инзвънредното положение” и безконтролна власт. Непрекъснати опити за нарушение на Конституцията. Далаверите на Горанов… Божков. Корумпиран финансов министър, живеещ безплатно в “чужд апартамент”. Неадекватна външна министърка на ръчно управление от Американското посолство. Поръчкова външна политика спрямо Русия. Циничното отношение на Валери Симеонов към майките и болните им деца. Прокурорски и полицейски произвол (примери безброй). Преследване и уволнение на журналисти. Незаконно подслушване (на граждани, бизнесмени, съдии, журналисти). Аферата Цветанов с кетчерите и незаконното подслушване. Укритите физически доказателства по тази афера. Медийният монопол на Пеевски. Арести без причина Николай Цонев, българският “Октопод” - Алексей Петров, Дамбовеца, адвоката Николай Велков. Тоталния рекет над бизнеса и отнети бизнеси. Използването на институциите като бухалка. Обезличаване и делегитимиране на институциите. Противоречиви управленски практики, честа смяна на позициите, дори в рамките на един ден. Бум на престъпността. Проблемите в МВР. Проблемите в КАТ. Проблемите в НАП. Корупцията в ДАИ. Състоянието на БДЖ Феномена Пеевски и задкулисните сделки с ДПС. Обществените поръчки “спечелени” от Пеевски. Паралелната държава и власт, Пашата, Митко каратиста, фигурите в сянка. Неправомерна намеса в българския футбол. Мръсните сделки с оръжие за Третия свят. Оръжие от България, в ръцете на терористи от Сирия и Украйна. Опитите за овладяване на оръжейния бизнес и аферата Дунарит. Добрите олигарси - спонсори на футболни отбори, а лошите олигарси в затвора. Кумгейт Хасково и дриймтима на Делян Добрев. Суджукгейт с участието на депутат от ГЕРБ. Аферата КТБ. Незаконните цесии, далаверата на Вежди Рашидов и изгорелите фирми и граждани. Придобиване за жълти стотинки на собственост от Пеевски и “Котараците”, благодарение на аферата КТБ. Приватизацията и унищожаването на Кремиковци. Криминалната приватизация на БТК. Опитите за криминална приватизация на ЧЕЗ - аферата Гинка Върбакова. Фалита на застрахователно дружество Олимпик (некадърност и безхаберие на КДФН). Аферата “ало Банов съм”. Телефонната афера “Двете каки”. Срива на Търговския Регистър. Хакването на сървърите на НАП. Калинките във властта (списъкът е много дълъг). Скандалите и злоупотребите във Фонд Земеделие. Чумата в Странджа и поголовното унищожаване на животни. Безпричинно поголовно умъртвените свине в Северна България. Подписването на споразумението СЕТА с Канада, в ущръб на националните интереси на България. Скандалите в Агенцията по вписванията Аферата в Агенцията за българите в чужбина. Аферата в Агенцията за бежанците Аферата с винетките на АПИ. Манипулирани избори на висши магистрати. Ти, си го избра (гл. прокурор Сотир Цацаров). Скандалното назначение на консула във Валенсия и Балеарските острови. Размяната на Пламен Георгиев с Цацаров. Цирка и манипулациите с избора на Гешев за главен прокурор. Традиционните годишни “религиозни закуски” и скъпи воаяжи на Цветанов и семейството му до САЩ. Имотните афери на властта - скандалът “Артекс”. Имотните афери на Борисов и братовчедите, зайчарниците в Банкя. Фирмите на дъщерята и братовчедите и изкупуването на цял квартал в Банкя. Аферата с къщата в Барселона, наркосделки и пране на пари (според испанските власти). Скандала с откритите стотици милиони евро в банковите сметки на депутати, прокурори и т.н. при фалита на КТБ. Имоти и земи на депутати, министри и зам. министри в чужбина. Хотели и парцели на първа линия на висши магистрати, дадени от общините по линия “за крайно нуждаещи се”. Провалените проверки на собствениците на скъпи имоти и автомобили, показани на ошашавената публика, след облитането с хеликоптер. Скандалът с 27 висши магистрати със сметки в чужбина. Изчезването на диска, който Дянков донесе от Германия със сметки на български граждани в швейцарски банки. Фамозната замяна на 6те апартамента на Цветанов за мансарда с остъклени тераси и вътрешен асансьор. “Остъклените тераси” на властта - Пламен Георгиев, заместника му в КОМПИ, терасите през три етажа на Каракачанов. Апартаментгейт - Цветанов, Цачева, министри, зам. министри в аферата “Артекс”. Аферата с Къщите за гости. Аферата “Тефтерчето на Златанов”. Издънките на Искра Фидосова около аферата Златанов и не само. Загадъчната смърт на следователя по делото Златанов, застрелян в спор за паркомясто. Загадъчната смърт на вещото лице по делото Златанов в “случайна катастрофа” в Кресненското дефиле. Мистериозната кражба на “тефтерчето”, основно веществено доказателство. Две последователни катастрофи с Корнелия Нинова при сблъсък на служебния й автомобил с таксита от една и съща фирма. Мистериозната кончина на Мишо Бирата и семейството му. Убийството с гранатомет на Чакъра. Аферата “Ало, Ваньо” и преждевременната смърт на Ваньо Танов. Аферата Сретен Йосич. Аферата Бай Миле и показните разстрели. Предизвикания провал на избора на Ирина Бокова. Провала на Сталинка Георгиева при избора за шеф на ООН. Цецка Цачева министър на правосъдието и бягащите през седмица затворници от затворите. Безумни строителства на селски стадиони, спортни зали и магистрали с кражби за милиони. Далаверите на Симеонов с Граничната ограда. Пропадането на участъци от граничната стена с Турция. Напуканите и постоянно в ремонт магистрали. Тоталния провал на големите ремонти в София. Аферата със Санирането и неправомерно изхарчените милиарди за “наши хора” и фирми, кражбите за черната каса на ГЕРБ. Обществени поръчки при санирането на тройно завишени цени. Офшорни фирми печелят поръчките за строителството на магистрали. Купените медии с пари за реклама на европрограмите. Купените НПОта на хранилка на МС. Незаконното финансиране на ГЕРБ от чуждестранни фондации. Прокарване на чужди интереси, чрез финансиране на редица министерства и Съдебната система от фондация Америка за България. Аферата с продажба на българско гражданство. Аферата с шефа на КПКОМПИ Пламен Георгиев. Голямата катастрофа с автобус край Своге. Катастрофата на автобус в р. Лим, с деца от Свищов, собственост на Цветелина Бориславова. Железопътната катастрофа в Хитрино. Неефективната ограда с Румъния срещу чумата по прасетата. Пропадането на автомагистрала Марица. Провал на политиката с Македония, довела до сключване на срамен договор, с който признахме македонска нация, език и история. Поредното отлагане на електронното управление. Водната криза в Перник. Провал на водопровода за Перник. Липсата на Национална енергийна стратегия и пълния провал на големите енергийни проекти. Ошушкания държавен резерв. Потъналите в нечии джобове 500 милиона за реконструкция на язовирни стени и поддръжка на язовири. ..."

rorik

Ммм даа,

Паралелна вселена!

Как се казваше онова състояние  ,  дето аз върша нещо , пък казвам  ама не съм аз?

Раздвоение на личността ли , що ли?

Toni Dobrev

ами как няма да гласуват за герб както цялата държавна администрация участва в кражби за милиарди,всеки вкл полиция прокуратура си е затварял очите в даден момент срещу добра заплата,бонус или евентуално уволнение или компромат и тн сега вече връщане назад няма. като се има предвид умишлено раздутата държавна администрация познайте кой ще спечели следващите избори по "честен и демократичен начин"

Влез или се регистрирай за да коментираш

×