Quantcast
Срещата на Борисов с Ердоган бе дипломатическа аматьорщина | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Срещата на Борисов с Ердоган бе дипломатическа аматьорщина

Турският президент изнудва Европа с бежанците, за да я накара да въздейства на Путин, смята коментаторът Светослав Терзиев
12 590

"Един турист пляскал с ръце на брега на Сена в Париж. Полицай го попитал какво прави, смутен от необичайното му поведение. - Пляскам с ръце. - Но защо? - Гоня крокодилите от Сена. - Но тук няма крокодили?! - Е как ще има, като пляскам?!".

С този анекдот коментаторът на "Сега" Светослав Терзиев илюстрира в "Тук и сега със Светла Петрова" смисъла на екстреното посещение на Бойко Борисов преди 2 дни в Анкара. Според него там Борисов не е решавал нито национален, нито европейски проблем. "Проблемът на премиера е, че е разклатено международното доверие в него, което до голяма степен разклаща и властта му у нас. Защото международният скандал за пране на пари в Барселона е много голям. За да отклони вниманието от това, той се впуска в глобалистки проблеми", добави той. Терзиев нарече срещата му аматьорщина в дипломацията, самодейност. 

Какво цели турският президент, като насочва мигранти към Гърция?  "Ердоган се опитва да принуди Европа да упражни допълнителен натиск върху Русия, за да не се налага той да се конфронтира пряко с Путин. Ердоган се надява, че Германия, Франция, които имат диалог с Путин по конфликтни въпроси, могат да повлияят за известна сдържаност на Русия в Идлиб", коментира Терзиев. Той обясни, че странният съюз на Турция с Русия въпреки противоположните им интереси в Сирия се дължи на проблемите, които Ердоган има със САЩ и най-вече отказът Абдула Гюлен да бъде върнат в Турция. 

Още

Гърция компенсира с 9 евро по-високите сметки за ток на домакинствата

20.09.2021

967
Пожар в мигрантски лагер на остров Самос

20.09.2021

113
Полицията залови след преследване трафикант и 15 мигранти

08.09.2021

1094