Quantcast
Топ 5 на скандалите през 2020 г. | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Топ 5 на скандалите през 2020 г.

4 322

ЗЛАТНИЯТ ВОДОПРОВОД ЗА ПЕРНИК
След безпрецедентна криза с безводие в Перник, която управляващите допуснаха, властта реши да спасява града със златен водопровод. По стар български маниер, в криза се заобикалят правила и се краде най- лесно. И така цената на водопровода, изграден без обществена поръчка, набъбна с 2 милиона лева за 2 седмици. Заради водната криза в Перник един министър престоя 4 месеца в ареста, като за назидание. Но въпреки демонстрациите на прокуратурата, осъдени все още няма


ЧАДЪРЪТ НА ВЛАСТТА НАД ОЛИГАРСИТЕ
Васил Божков, доскоро с толериран от управляващите бизнес, изненадващо се сдоби с 18 обвинения. От слънчев Дубай той отвърна на удара с публикации на кореспондецията си с финансовия министър Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов. И в този случай пролича обичайната пасивност от страна на прокуратурата, когато се отнася за управляващите и за министри, близки до ДПС. След седмици протести с искане за оставката на премиера и главния прокурор, последва отстраняване на министри, свързвани с Доган и Пеевски. В стремежа си да запази властта си, Бойко Борисов даде противоречиви обясняния, но това не спря протестите.


ДОГАНСАРАЙ
През лятото на 2020 отново стана ясно, че Борисов е заложник в желязната хватка на ДПС И че ГЕРБ подарява държавни имоти на този, който разпределя порциите на властта. Доган се сдоби с частен път до резиденцията си на морския бряг, дарен щедро от бургаския общински съвет.


ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ
Провокации, допуснати от властта на протестите край брега на Росенец доведоха до сблъсъци и полицейско насилие. Под прозорците на властта полицията буквално смля от бой мирно протестиращи млади хора. Вместо извинение или наказание за виновните, видяхме как за министър на вътрешните работи беше избран Христо Терзийски, който допусна насилието до Догансарай.


ХОТЕЛ КАТО ПОДПОРНА СТЕНА
Бетонът изяде едно от последните романтични кътчета на Черноморието – Шофьорския плаж. Тези, които трябва да следят за законност, ни правят на идиоти и обясняват, че това, което виждаме не е хотел с 25 апартамента, а брегоукрепително съоръжение. Птички едва ли ще се заселят на Шофьорския плаж, но за беззаконието все още няма наказани.
 

Още

Министър Петков: Сега започва по-интересната част за ББР

15.06.2021

34854
Не е лесно да си адвокат на дявола

13.06.2021

7663
Т. Дончева: Гешев ще стане обвиняем

10.06.2021

16396