Quantcast
24 дни може да е инкубационният период на коронавируса | СЕГА
facebook
twitter

Здраве

24 дни може да е инкубационният период на коронавируса

1 080
 EПА/БГНЕС
Китайският президент Си Цзинпин посети болница в Пекин, в която са настанени пациенти с коронавируса. Освен това той проведе видеоразговор с медицински персонал от град Ухан, от където тръгна заразата.

24 дни може да се окаже инкубационният период на китайския коронавирус. Това твърди китайският епидемиолог, цитиран от британския в. "Индипендънт". Това е с 10 дни повече отколкото се смяташе досега. В момента хората, за които има съмнение, че може да са болни, се изолират за срок от 14 дни. Чжун също така предупреждава, че коронавирусът се разпространява бързо от човек на човек.

Чжун, който е сред големите китайски епидемиолози, твърди, че вирусът може да се предава по време на инкубационен период без симптоми, макар други специалисти да изразяват съмнение в тази хипотеза. Статията, в която Чжун излага наблюденията си, все още подлежи на научна редакция. Той беше сред експертите, участвали в овладяването на епидемията от ТОРС през 2003 г., а в момента е главен съветник в усилията за справяне на кризата с коронавируса. Заключението си експертът прави на базата на информация и изследвания от 1099 пациенти, заразени с коронавируса от 522 болници в 31 китайски провинции. .

Китайски специалисти обявиха, че до април ще завършат тестовете върху на нова ваксина срещу пневмонията, до която води заразата с новия коронавирус. В момента тя се тества върху животни и след приключване на експериментите, ще бъде приложена и към пациенти. Вчера новата ваксина е тествана върху 100 лабораторни мишки.

Неделният ден се оказа най-смъртоносният от началото на разпространението на коронавируса. 97 души починаха вчера, като общият брой на смъртните случаи от избухването на епидемията вече е 910. Огромна част от жертвите са в Китай. Там броят на болните надхвърля 40 000 души. Излекуваните пък са около 3300.

Китайският президент Си Цзинпин с хирургическа маса на лицето посети днес болница в столицата Пекин и обяви, че трябва да бъдат предприети "по-решителни мерки" срещу коронавируса, особено в провинция Хубей, откъдето тръгна заразата, предадоха агенциите. Това бе първата обществена поява на държавния глава от началото на епидемията. Си заяви, че ситуацията е все още "тежка", но подчерта, че Китай определено ще спечели борбата с коронавируса.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

5 км опашка от камиони на Кулата заради задължителните тестове

23.11.2020

Обновена

2814 11
СЗО: Ремдесивир не влияе на пациенти с Covid-19

20.11.2020

Обновена

4937 47
Полша: Най-голямата заплаха за нас е дейността на Русия

15.11.2020

3206 44

Коментари

Johnny2965

Не е добра новина.

azsxdc

За съпоставка:
Само в САЩ, 
само за последните три седмици
от грип и пневмония са починали . . . 
8888 човека
(Не е нагласено, това е сумата в момента от таблицата на CDC)
Взето от:
https://gis.cdc.gov/grasp/fluview/mortality.html
Данните вероятно са динамични и се променят.

независим експерт

8888 от колко разболяни? Преди няколко дни изчислихме, че смъртността от коронавируса е 15 по-висока от тази на нормалния грип. Надявам се не искаш такава зараза у ваше село?

segal

При инкубационен период 24 дни и карантина 14 дни, Китайската чума е вече плъзнала по света и у нас. В България е пълно с китайци, които се примъкват евтино през бившия Съветски съюз. 

azsxdc

Казват, че:
"През този сезон (есен, зима пролет) в САЩ са заболели от грип 18 милиона човека.
От тях 180 000 (180 хиляди) са приети в болница.
От тях 10 хиляди са починали.
От тях 68 деца"
Данните били взети от CDC на САЩ (предполагам към 5 февруари 2020 г.).
Превод от: https://www.youtube.com/watch?v=AVuBbJFgHqo
=================
За да съпоставим с Китай умножаваме по 4 горните числа.
Общият брой заболели в Китай засега е неясен. Никой не знае и брои кихащите, подсмърчащи и прекарващи в по-лека форма по села, паланки и отделни жилища.
На този етап изчисленията са неточни.
В отразяването на заболяването се намесват (предпазливо казано, ДОМИНИРАТ) и много немедицински фактори, съображения и гледни точки на различни "играчи".
 

независим експерт

съгласен съм, че данните са неточни. Но не това е най-важното. Обикновеният грип е абсолютно изпуснат. Както цитираш, само в Щатите умират 10 000 човека. Ако корона вирусът може да бъде овладян, не си ли струват усилията? Иначе следващата година само в Щатите може да има и 40 000 жертви. Не си ли заслужава?

fractal
снимка на fractal

Трябва да се направят крематориуми с мощни лазери които да изпаряват телата на починалите

Влез или се регистрирай за да коментираш