facebook
twitter

Здраве

Москва изготви наръчник за пациенти с коронавирус

925

Московският департамент по здравеопазване обнародва наръчник за действие на медицинските власти при пациенти с положителен тест за  коронавирус.

На пациентите се предписват лопинавир и ритонавир в съотношение 400 и 100 милиграма на всеки 12 часа в продължение на две седмици, да пият много течности, а при висока температура трябва да приемат и антипиретици, по-специално парацетамол.

За тези, които нямат сериозни симптоми, се предписва самоизолация, се казва в документа. В случай на обостряне на COVID-19 се предлага да се извика лекар.

Симптоми, при които не се очаква хоспитализация:

• температура е по-ниска от 38,5 градуса
• честота на дишане под 30
• насищане с кислород (SpO2) повече от 93%
• свободно дишане

В случай на влошаване на състоянието, пациентът трябва да информира живеещите с него за рисковете и необходимостта от временно пребиваване на друго място. Ако това не е възможно, трябва да се свърже с Министерството на труда и социалната защита на населението на телефон 8-495-870-45-09, за да разгледат възможността за временно пребиваване в изолационна обстановка.

Градските власти разпоредиха да се хоспитализират задължително следните лица с коронавирус:

• лица над 65 години,
• бременни
• пациенти с хронична сърдечна недостатъчност,
• с диабет
• с бронхиална астма,
• с хронична обструктивна белодробна болест
 

Ключови думи:

коронавирус, Москва
15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вицепремиерът Мариана Николова открива туристическа борса в Москва

08.09.2020

1526 24
Русия контраатакува: На Запад и в НАТО отдавна работят върху новичок

06.09.2020

Обновена

7550 73
Путин честити рождения ден на Лукашенко и го покани в Москва

30.08.2020

Обновена

3031 61

Коментари

SvSophia
снимка на SvSophia

Ако позволите, ще Ви допълня, колега Никнейм:

Не се казва нито “Москва”, нито “Путин”, а “бензиноколонката”. Което върви в сос от “мурзилки, ватники, алкаши, бояришник” и нататък по модела. :)

 

Уважаема редакция, поднасям извинения - просто сме се опитали с колегата да предотвратим дежурните клишета под всяка новина, напомняща за Русия, независимо от темата на новината.

Би било добре да добавите и линк към наръчника.

Предварително благодаря.

Johnny2965

А в България издаден ли е подобен наръчник?

Johnny2965

А в България издаден ли е подобен наръчник?

loom

Доколкото разбрахме, в РФ нямат проблем с коронавируса и такъв наръчник изглежда много, много странно.

Hasta la vista

Е да де, но нали знаеш приказката "вържи попа, да е мирно селото...". Та така, никоя превантивна мярка не е излишна, въпреки че много хора могат да я сметнат за ненужна...

Калпазанче

РФ-Оперативные данные 

По состоянию на 24 марта

495-Случаев заболевания

57-Случаев заболевания за последние сутки

22-Человек выздоровело

0-Человек умер

 

kokaracho

РФ имат проблем, не криза. Защото - от началото на годината забраниха на китайски граждани да влизат в РФ и от началото на февруари имат задължителна карантина за пристигащите от чужбина. Те така.

пп И според една телевизия на големия бял брат, Путин е пуснал 500 лъва в Москва. 

 

Hasta la vista

Пропусна да добавиш, че лъвовете са държани една седмица гладни...Абе повтарят заканата на Юри Никулин, дето беше предупредил, че ако не осигурят храна за хищниците в московския цирк, щял да ги закара и пусне на Червения площад...

vasilevil

Страшният вирус натръшкал половината свят победен в комунистически Китай не смее много да се мота във велика Русия ръководена от великият тавариш Путин.

Muktata
снимка на Muktata

Въпросната комбинация съществува в готова форма под името "Калетра" . Тя е протокол при лечение на СПИН. В момента е включена, заедно с още три лекарства , в клиничното проучване "Дискъвъри" в Европа , резултати от които се чакат през април. Русия прави добре с този протокол , защото всъщност така допълва проучването със свой материал , ще стане още по-силно статистически. Страните трябва да си сътрудничат пред пандемията , а не да се изтъква кой какво направил в повече , а другия не бил направил...

тютюн

Защо е толкова скъпо? 

loom

Според руски медии в последните дни, епидемията в Русия е предстояща и въпрос на съвсем близко време. Според прогнозите на водещи руски епидемиолози, очаква се италиански сценарий на развитие.

Не е учудващо смелото твърдение до момента за овладяна криза. Това е типично поведение на руските власти при всяка предстояща или настояща криза. Поведение следвано почти инстиктивно - да се скрие истината, да се омаловожи предстоящото, да се осмеят скептиците и естествено, да не се предприеме нищо съществено докато кризата не започне да играе казачок във всяко семейство.

Подобна игра с живота на хората е дебелата червена линия в цялата история на Русия.

Предстои да видим как ще се справят и за съжаление, вероятно ще се получи както винаги там - огромни по размер жертви.

Каубой
снимка на Каубой

👍

Justinian2
снимка на Justinian2

Злобно мнение , което не е близо до реалностите. Русия ще има вълна от заразени , както навсякъде. Но в Русия имат специфики , които няма да доведат до "италиански сценарий". Първо - Русия , с изкл. на 3-4 мегаполиса , е много рядко населена страна ! Там социалната изолация си съществува и без заповед от властите. Така че за Русия кризата ще бъде за Москва , СПБ , Н.Новгород и още няколко града. В Русия няма развита социална мрежа от домове за възрастни , както в Западна Европа , няма скупчване на рискови хора на едно място.Второ , Русия е страна с ниска продължителност на живота , подобно на България. Там няма маси хора над 80 г. както в Италия и Испания. Хеле пък мъже !  (които боледуват повече от ковид в сравнеие с жените). Трето , руската статистика в дълбоките провинции посмъртно няма да хване болни и умрели от ковид , ще ги отбележат като нещо друго , защото Русия е сред страните като България , които правят много малък брой тестове /глава от населението. В тази криза Русия ще прилича по данни повече на България , отколкото на Европа.

kaily
снимка на kaily

***

Още няма криза там, а те вече са се подготвили, болниците им готови, докторите им готови, препоръки пускат, лекарства осигуряват

То не става само с копи пейст, трябва и акъл

Влез или се регистрирай за да коментираш