Quantcast
Германският президент поиска прошка от полския народ заради Втората световна война | Page 4 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

97 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Предводител на ...

Въпросът е що днес Тръмпи щъка по голф-игрището, що Макрон си пощи бабата, що Джонсън прави в Англия квото там може да прави един Джонсън ?

Сал една Меркел реши, че ако не отиде, ще я обявят за наци, та се надигна мудно в последния момент.

Всичко това показва колко обичан - не пак, а отново - е Шляхтостан.

paragraph39

„Взгляд“ : Вечно обидени

1 Септември 2019

...И едно от най-поразителните явления в тази поредица е поведението на тогавашното полско ръководство, към чийто опит непрекъснато се обръщат днешните политици в Полша. Това е лицемерие и неблагодарност.
Полша активно флиртува с Хитлер, води силно антисъветска политика, опитва да скара Германия със СССР. Сега Полша непрестанно упреква Русия за пакта Молотов-Рибентроп и не обича да си припомня Пакта Пилсудски-Хитлер (подписан още през януари 1934 г.!). Те обвиняват СССР в разделяне на Полша, но пренебрегват факта на участието си в разделението на Чехословакия...Освен това. Отначало през 1919 г. Полша се възползва от разпадането на Руската империя - тя взе земите на Западна Украйна и Беларус за себе си. И когато двадесет години по-късно, през 1939 г., след мимолетното поражение на полската армия, Русия си върна тези земи обратно - тя веднага се превърна в „агресор” и „нашественик”. Съветската армия е укорявана, че не е помогнала на въстанието във Варшава, но те забравят, че изпратените за преговори с тяхната Крайнска армия представители на Рокосовски са подло убити...

Никой не оспорва, че по време на Втората световна война полската държава претърпява големи загуби. Но все пак компенсацията беше значителна. И тя беше получена благодарение на Русия. Именно Сталин настояваше полската граница да бъде преместена дълбоко на запад, където германците са живели от векове. Две трети от Източна Прусия, част от Силезия, Източна Померания, Бреслав (сега Вроцлав), Швиноуйшче, Данциг и Щецин - всички тези градове и земи, получават поляците от Германия. Сега те са един от най-важните индустриални региони на Полша, основата на нейния просперитет...

ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК: http://www.focus-news.net/news/2019/09/01/2694454/vzglyad-vechno-obideni.html

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Аз, Сгуги, съм много тясно свързан по ред причини с Чехия и по-хлабаво - по други - със Словакия. Там днес е малък празник, кой квото ще да ти разправя. Полша и поляците ДГД, това е скромното ми, обективно и неизменно мнение откак съм в този форум.

 

Тъй де. ?

 

н16
снимка на н16

Айде сега, поляците са се извинят и на чехите - щото точно те са нападнали тая страна тогава.

Данаил Лазаров
снимка на Данаил Лазаров

Германия трябва винаги да се срамува от постъпките си, които са извършили през Втората световна война!

Здравка
снимка на Здравка

Г-син Лазаров, в кое наше родно училище сте се учили на грамотност ? Не питам за дипломата Ви за вишу убразование, сигурна съм, че сте горд притежател на такава. За грамотност питам.

Страници