Quantcast
Емил Димитров: Искам мандатът да се изкара докрай | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

38 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Емил Димитров: Искам мандатът да се изкара докрай

Депутатът Емил Димитров, номиниран за наследник на Нено Димов, обяви, че няма желание да поеме овакантения министерски пост, но ще го направи, за да бъде спасено коалиционното управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

"Не искам да има напрежение, искам мандатът да се изкара докрай. Очевидно ще трябва да се плати много скъпа цена. Очевидно всички са решили, че аз трябва да я платя. Не изгарям от желание, но ако някоя работа трябва да се свърши, ще я свърша", стоически заяви Димитров пред медиите.

Той посрещна с неуместен сарказъм журналистическите въпроси за първите му стъпки като министър: "Първата ми работа е да се разведа с жена ми, с която от 20 години живеем заедно, след това да си приключа всички сметки и да ги подаря на децата, след което, когато съм с една карта с 1000 лв. в джоба, да отида в министерството и, като ме задържат утре, да е сигурно, че няма да има какво да вземат поне на децата".

След това обясни, че трябва да се търси баланс между интересите на гражданите и бизнеса, когато стане въпрос за проблемите с водата. "Ако не даваме вода на бизнеса, това означава ли, че българският бизнес трябва да си отиде в чужбина, защото, ако даваме вода, отиваш в затвора, ако не даваме, хората остават без работа. Сега единия ден казват: искаме вода, а на другия ден ще кажат: искаме парно, на третия ден ще кажат: искаме работа. Трябва да се уредят тези неща", разпали се Димитров.

Номинацията му разтревожи природозащитниците. От коалиция "За да остане природа в България" коментираха, че "номинации като тази на Емил Димитров ще задълбочат още повече съществуващите проблеми и ще повишат още повече градуса на общественото напрежение, това ще бъде продължение на тенденцията, започната от Нено Димов за системно застрашаване, а не опазване на природата".

"С тревога следим новините за потенциалната кандидатура на министър на околната среда и водите. Коалицията предупреждава, че проблемите в сферата на опазването на околната среда с висока обществена значимост - стартирали и очаквани наказателни процедури, кризи с водоснабдяването, вноса на отпадъци, чистотата на въздуха, изискват професионализъм и истинска мотивация за решаването им. Призоваваме Министър-председателя да назначи личност с подходящо образование в сферата, достатъчен професионален капацитет, вътрешна убеденост и отговорно отношение към природата", заявяват природозащитниците.

 

РЕВИЗОРО СТАВА ЯЗОВИРО

Posted by Александър Иванов on Tuesday, January 14, 2020

Кандидатурата на Димитров за министър на околната среда беше обявена пред медиите от съпредседателя на Обединени Патриоти и военен министър Красимир Каракачанов след двучасово заседание на Коалиционния съвет на управляващите. Премиерът Бойко Борисов не се появи на представянето на номинацията. Затова не стана ясно дали тя е била одобрена от ГЕРБ.

"Основната му задача ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се наеме с едни тотални проверки, наречете ги ревизии, на цялата система, която води не само Перник, но и други градове, към опасността от създаване на подобно положение като в град Перник", обясни Каракачанов какво се очаква от Димитров, ако стане министър.

Каракачанов отново защити бившия министър Димов: "Ние не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са провеждани години назад. Защото Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК-тата, които не са подчинени на министерство на екологията".

Миналата седмица той определи случилото се като „показно убийство“ на политическата кариера на Димов.

От "Демократична България" обявиха, че "бедствието в МОСВ няма да се потуши с поредна калинка на ВМРО". "ВМРО многократно, нагледно и системно демонстрира липсата си на кадрови експертен капацитет. Коалиционният партньор на ГЕРБ няма и политическата визия, за да отговори на създалите се предизвикателства и да преодолее натрупаните проблеми. Предложеният от правителството нов министър – Емил Димитров – няма нито познанията, нито волята, за да реши кризата в сектора", посочиха от дясната коалиция. И поискаха премиерът Бойко Борисов да поеме отговорност като подаде оставката на правителството.

 

Кой ще седне в горещия стол

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник.
Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци като хореограф. После поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист. Успоредно с това завършва Висшия икономически институт.
Има следдипломни квалификации по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител. 

През 1992 г. постъпва в Държавния финансов контрол. През 1997 г. става ревизор на годината заради принос в разследването на зърнената афера на кабинета "Виденов"
През 2001 г. премиерът Симеон Сакскобургготски го назначава за директор на „Агенция Митници”. През 2002 г. правителството сключва консултантски договор за митниците с английската фирма „Краун Ейджънтс” и Емил Димитров подава оставка заради „несъгласие управлението на българските митници да бъде поверено на частна английска фирма”.
Известно време Димитров бе кадър на Движение Гергьовден. 

В сегашното Народно събрание влезе като депутат от групата на "Обединени патриоти".  Председател е на парламентарната комисия за борба за контрабандата и сивата икономика. През 2018 г. лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвини Димитров в тежък лобизъм в полза на "Лукойл" и другите големи в петролния бизнес - заради лансираните законодателни промени, засягащи търговията с горива. Конфликт между Симеонов и Димитров избухна и заради "поправката Домусчиеви", която щеше да помогне на собствениците на "Български морски флот" да не плащат неустойки по приватизационния договор. 

В последните седмици Ревизоро афишира близостта си със Сотир Цацаров. Той обяви, че лично е убедил бившия главен прокурор са оглави КПКОНПИ - антикорупционната комисия. "Все пак аз съм синя каска. Ако беше някой от ДПС (да говори с Цацаров), щяхте да кажете това е Пеевски, ако беше от БСП пък - Корнелия Нинова си назначи председател".

 

  Към статията във в. СЕГА

  Страници

  На тъщата зетя

  Какво има да решават, те си го казаха - Ревизоро! Хептен ще цъфне и върже екологията, че и водите...

  Evasion

  Мъ гербавите имат готов специалист - Жорката Харизанов... разбира и от води и от метали и от политика.

  вила

  И е послушен ,заради влязла в сила присъда,осъден като престъпник ,  става за министер на тикви!

  nebenebe

  Че каква политическа кариера може да има Нено Димов?

  Han

  И Ревизоро

  на "Развигоро"... ?

  маргаритка2

  Изглежда единственото  изискване за министър на водите е да бъде някой, който се къпе.

  Калпазанче

  Тоя индивид до сега грам полезна работа не е свършил. Бла-бла... и търчане по митниците за уволняване на  "божи кравички", които после се връщат на бял кон. Помним митничарските палати край яз. Ивайловград!  Да ама човека е гъвкав - ту царист, ту патреот..., за пари и от ДПС ще мине, или хапчета ще таркаля, или чалга ще пее... Нищо чудно и комсомолец да се изкара.

  bay Dragan

  Годинини наред типане, рипане, бомбастики, къчове.... Най-накрая успя.

  „Да, днес Търговията, а тази вечер Земеделието и занапред все това министерство. Въпрос на комбинация. Човек трябва да е готов за всяко министерство.” - спомняте ли си?

  KaraKoliu
  снимка на KaraKoliu

  Що пък да не стане. Вече е утвърдена традиция министрите на България да нямат никаква представа от ресора, който управляват. Работата на министъра била политическа (важно е да слушка и целува ръка), експертизата нямала значение- примери Ананиев, Каракачанов, но има още много. Дори имахме министър- председател на който премиерството беше първата платена работа в живота. А сегашния е учил за пожарникар. В този ред на мисли, Ревизоро "е идеален" за министър на екологията.

  левъ

  ВиК инженерите явно всички са емигрирали! Ха-ха-ха!

  nebenebe

  Обигран гявол с неизяснени възгледи. По нашему дялан камък. От всичко разбира, за всичко става. Аполитичен по душа.

  viking battle

  Дялан камък е "ревизора'' ...идеален е за шайката свинчуги и дръндарци 

  марк

   

   

   

                                               Кандидатурата на Димитров за министър на околната среда беше обявена пред медиите от съпредседателя на Обединени Патриоти и военен министър Красимир Каракачанов след двучасово заседание на Коалиционния съвет на управляващите

   

   

                                         Най обикновена българска партизанщина . Този го предлагат за да замаже всичко .

  Nikolay Nachev

  Предлагам за министър да бъде издигната кандидатурата на г-н Ахмед Доган.

  Аргументи:

  1. Най-известният хидроинженер на територията е. Така няма да се налага хореограф да управлява язовири.

  2. Г-н Борисов ще си отдъхне, като захвърли смокиновият лист (патреотите), с който си покрива срамотиите.

  3. Г-н Борисов ще може да оправдае наличието на охрана от НСО на г-н Ахмед Доган (министър е).

  4. Стабилността е циментирана за няколко поколения напред.

  5. ГЕРБ ще управлява по-дълго от БКП, а г-н Бойко Борисов - повече и от др. Тодор Живков.

   

  Е?

  РЕВиЗОР
  снимка на РЕВиЗОР

  Не! Не съм аз! Този киликанзер е многопартиен рецидивист, а аз съм членувал само в  MENSA Canada, е и в ДКМС, като всички.

  вила

  Всеки министър е бушон на мафиота, щом е съгласен, значи знае какъв става

  cartman

  Е за тия природозащитници има ли някой, който да отговаря на тяхните критерии? Или всеки плюят и хулят, понеже не е някой от тях

  groznik

  Зелените искат Тома Белев да е министър. Всеки различен от него не става :)

  nebenebe

  Призна си за камцамола значи. Бе още ще признаеш. А вицове за бай Тошо разправяше ли, а?

  sega_reader

  Никога не е късно да се опозориш.

  Ето, вече си с пари, с хубава работа, пътуваш и харчиш без да правиш сметка.

  Но отвътре вече си кух, а сърцето ти е от камък.

  А какъв беше, от къде тръгна и къде стигна.

  Е, направи нещо за децата си, открадна колкото им трябва за да не работят и те и техните деца.

  Историята е пълна с такива като теб.

  mick

  Мандат до край.. като директор на водопад.. Всички това искат. Ама все пак да гледа какво подписва и да мисли за последствията - за него и за държавата..

  whichone

  този човек винаги е имал най-голяма вяра в собствената си неадекватност

  Антей

   

  Валери Симеонов беше много нервиран като излезе,

  и на почти никакъв журналистически въпрос не отговори...

   

  Може ли да се подозира, че се е опитвал да настоява

  и да убеждава партньора си Каракачанов - 

   

  Обединени патриоти да се откажат от МОСВ!

   

  Има ли нужда да изброяваме +/-  мотиви/причини

   

  да се предостави - управлението на МОСВ на ..

  управляващата партия ГЕРБ!

   

  ⚓️  :)

  Анонимен7

  Номинацията му разтревожи природозащитниците

  Кво чакате още бе!

  Моментално с бялото пияно, с циците, с майките с колички, почвайте да се въргаляте пред царя омацани с кафява боя!

  3NT
  снимка на 3NT

  един лалджия с интерес към кинтите  основно и само.

  На тъщата зетя

  Искаш зер! Щото ако падне  тиквун после ще видиш парламент през крив макарон!

  NEM2

   Не е ли изненадващ подходът му да жонглира между бизнес и хора с оскъдната налична вода, вместо да се мисли откъде и как най-бързо да се докара още вода? 

  John Slow

  Абе, кви са тия бръснати глави навсякъде, ква е тая мода?!?

  Анонимен7

  тикви

  марк

   

   

   

                                          Депутатът Емил Димитров, номиниран за наследник на Нено Димов, обяви, че няма желание да поеме овакантения министерски пост, но ще го направи, за да бъде спасено коалиционното управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

   

                           Въх и тоз става министЕр с отвращение .Чак му повярвах.

  Страници