Quantcast
Емил Димитров ще се осланя на Борисов за кризата в Перник | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

31 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Емил Димитров ще се осланя на Борисов за кризата в Перник

"Всякакви прозвища са ми слагали в годините, най-често са ме обиждали, разбира се. Но вижте, един депутат и добре, и зле да работи, накрая го правят министър", заяви Емил Димитров веднага след като бе избран от парламента за министър на екологията.

Той хвърли всички в почуда, като прехвърли решението на водната криза в Перник върху премиера Бойко Борисов. „Не аз ще реша проблема, ще го реши премиерът. Никой друг освен него не може и аз смятам, че е намерено решение“, каза Димитров, макар че не уточни какво точно е решението.

Димитров наследи на поста арестувания Нено Димов.
----------------------------------------------------------
Коментар по тематаНено - "Казус бѐли"
----------------------------------------------------------

В подкрепа на номинацията му гласуваха 111 депутати от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, както и двама нечленуващи в парламентарни групи. Против бяха 96 от БСП и ДПС, а групата на „Воля“ напусна пленарната зала под предлога, че не може да участва в „нагласени сценарии“.

Преди гласуването се проведе дълъг дебат, в който предмет на обсъждане беше всичко друго, но не и самият Димитров. След като беше избран на поста обаче, той сам реши да коментира някои теми.

ВОДНАТА КРИЗА

Новият министър, който е роден в Перник, обясни, че не е посетил бедстващия град, за да не бъде обвинен, че „трупа рейтинг“: „Не исках по някакъв начин да се ангажирам политически, защото ще кажат: той отговаря за контрабандата, сега е отишъл да прави пиар на гърба на нищетата на хората“. Той отново се оплака, както направи вчера, че никой не търсел баланса между интересите на гражданите и бизнеса: „Спираме водата на заводите, пускаме на гражданите – прекрасно. Излизат и казват: нямаме работа. Значи, единия ден нямаме вода, на другия ден - нямаме работа, на третия ден – защо нямаме парно. Нямаш верен ход“. В същото време оптимистично заключи: „Аз съм сигурен, че с това експертно начало, което е изпратено там – ние имаме двама министри, които се грижат, аз съм сигурен, че ще се реши въпросът.“

ОТПАДЪЦИТЕ

„Казваме: ще затворим границата, няма да влиза боклук. А ще излиза ли – защото ние 800 хиляди тона изкарваме? За мен контролът е важен – къде влиза през границите, как се ползва и тези заводи, които ще го горят, имат ли филтри или не. Ако има по-рестриктивен режим, тогава половината зала ще скочи: ама, моля ви се, пречите на бизнеса“, разви съображенията си по темата Димитров. И допусна, че трябва да се разкрие „нов център, който да контролира входа на боклуците и разходването им“, без да влиза в подробности за какво става въпрос.

АВТОБИОГРАФИЯ

Димитров не остана доволен от представянето, което му направи вицепремиерът Томислав Дончев, и надълго и нашироко разказа за своето образование и кариера. „На практика съм постигнал всичко. Голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло“, коментира той работата си като депутат. И обясни, че си тръгва с неудоволствие от парламента, но дългът му към номиниралите го патриоти го задължавал да поеме новия си пост. „Много добре ми е тука, ще ми липсвате много. Аз не искам да си тръгвам от вас, но така се налага. Не може да ми дадат място в листата, да имат нужда от мен и заради мен да имат проблеми, защото на мен ми е било по-добре тука“, обърна се Димитров към вече бившите си колеги. А накрая обеща, че няма да прави чистка в министерството: „Не отивам с намерение да бъда метла“.

РЕАКЦИИТЕ

Опозицията остро демонстрира неодобрението си спрямо Димитров. "Той няма експертиза и не претендира, че я има", коментира соцдепутатът Крум Зарков.

Управляващите от ГЕРБ обаче демонстрираха безрезервна подкрепа. "Ние с две ръце подкрепяме предложението за промяна в Министерския съвет ... Вярвам, че през следващите месеци той ще покаже резултатите, които са належащи", обяви депутатът Александър Ненков.

 

Кой ще седне в горещия стол

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник.
Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци като хореограф. После поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист. Успоредно с това завършва Висшия икономически институт.
Има следдипломни квалификации по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като на надзорник и като счетоводител. 

През 1992 г. постъпва в Държавния финансов контрол. През 1997 г. става ревизор на годината заради принос в разследването на зърнената афера на кабинета "Виденов"
През 2001 г. премиерът Симеон Сакскобургготски го назначава за директор на „Агенция Митници”. През 2002 г. правителството сключва консултантски договор за митниците с английската фирма „Краун Ейджънтс” и Емил Димитров подава оставка заради „несъгласие управлението на българските митници да бъде поверено на частна английска фирма”.
Известно време Димитров бе кадър на Движение Гергьовден. 

В сегашното Народно събрание влезе като депутат от групата на "Обединени патриоти".  Председател е на парламентарната комисия за борба за контрабандата и сивата икономика. През 2018 г. лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвини Димитров в тежък лобизъм в полза на "Лукойл" и другите големи в петролния бизнес - заради лансираните законодателни промени, засягащи търговията с горива. Конфликт между Симеонов и Димитров избухна и заради "поправката Домусчиеви", която щеше да помогне на собствениците на "Български морски флот" да не плащат неустойки по приватизационния договор. 

В последните седмици Ревизоро афишира близостта си със Сотир Цацаров. Той обяви, че лично е убедил бившия главен прокурор са оглави КПКОНПИ - антикорупционната комисия. "Все пак аз съм синя каска. Ако беше някой от ДПС (да говори с Цацаров), щяхте да кажете това е Пеевски, ако беше от БСП пък - Корнелия Нинова си назначи председател".

Към статията във в. СЕГА
Калпазанче

Малии, работата на кантар! Дано го  подхлъзнат нв небитието, а с него и ОПГ да си върви!...

Сгугню
снимка на Сгугню

Така на страната на номинирания остават само ГЕРБ и патриотите, които наброяват 120 депутати.

Че защо му е необходима подкрепата на опозицията?

Те нали за това са опозиция, да не подкрепят правителството. Защото имат друга визия за управлението.

(последното, по отношение на нашенската си опозиция, е доста пожелателно).

nebenebe

Цирк какойто. Бе туй им е работата.

Ураа

Те пък управляващите като че имат някаква визия за управлението. Освен това че трябва да се краде и на всяка цена не трябва да падат от власт.

?

Cixi 2

Поредната магария на Магарешки. С напускането си намаляват кворума, така че избирането да мине.

Ако бяха останали и гласували против, нямаше да мине. Елементарни номера за залъгване на простотията.

Калпазанче

Марешки го държат на къса каишка за мандракулите! Хоп... и скача според сопата, но в полза на властта...Родео!

sega_reader

За Марешки сте прави, скъсаха го от проверки, ревизии, конпи, монпи, нормално е да е притиснат човека.

Въпросът обаче е, че свършиха хората.

Не вярвате ли ?

Просто свършиха бе, няма жив човек, който да става за работа и да му възложиш нещо да прави с ръцете си.

Останаха само мошеници и крадци, които усвояват чужди пари.

Който може нещо да прави отдавна е наемен работник в Германия, примерно.

Хайде сега опонирайте, да видим.

viking battle

Бкп дс дпс и крилата на тошоизрода от Правец о руската изтривалка луканя си отгледаха целно нация от тарикати некадърници лапачи мързели и нищожедтва ....сега да се оправят 

Cixi 2

Ами свършиха хората, факт. Внесете си от Европа. Пазарна икономика. Нека работодателите си дават работа един на друг.

John Slow

Бкп дс дпс и крилата на тошоизрода от Правец о руската изтривалка луканя си отгледаха целно нация от тарикати некадърници лапачи мързели и нищожедтва ....сега да се оправят 

Това ли са инструкциите днес? Гледам, че във всяка тема спамиш едно и също. Явно трябва да се отклонява вниманието от господаря. Уж изброил крилата, ама пропуснал главата. Тцтц, тарикат.

viking battle

Хора като тебе не могат да си представят човек да има собствено мнение и да го напише два пъти...вие се нуждаете от инструкции партия и главатар(и) малки и големи които да слушате зяпнали какво казват и да тълкувате мъдрите им слова ...доказателства са всички броеве на работническо дело преди , агенция пик и тв атака сега..бъди здрав и дано все по малко хора като тебе обитават родината за в бъдеще

първолета

С базово образование "народни танци"  да готви отсега масово населението за "вайдудула".?

ЛАФЪРДИЕВ

 Ти остави това.. Главната певачка на ПП ГРОБ и тя даде фира. Та няма кой да му пее "Цъфнал ГЕРБ, та вързал. " А той да води хорото

А си е зор по "Батальона са строява за последен път" да са тропка ръченица..

За мъжко подпиране и клатене в блус по става.

Та белким Бацето му сколаса най-накрай ПОНЕ ЕДИН мандат до края да избута.. 

Zmeja

Това е като да станеш министър в правителството на Константин Муравиев на 2 септември 1944 г.

nebenebe

Поп можеше да сложат. Трябва да се впрегне този потенциал. Прости Боже!

tatyana1

Боже,боже! Щом ББ ще решава кризата с водата в Перник, тежко им и горко! Вечве писах: такива въпроси не се решават само с хвърляне на пари, трябва и акъл! А за експертността и компетентността на министрите- и на тез, дето са в Перник, и на новия- изобщо не ща да коментирам!

Изобщо, в тва правителство има ли поне един "експерт-министър" който да има най- общо понятие от ресора, за който отговаря?

viking battle

Както кажете другарю генерал пожарникар....както наредите другарю пожарникар...без вас няма слънце и решение на който и да е проблем ...остава да пишем по 20пъти в абзац както каза другарят генерал 

nebenebe

Не занимавайта БХ с глупости. Той е международник, и туй ингилизи, американци ихтибар са му правили. И турки, и египтяни. И германци, френци и рушнаци. Ша го занимавате с някакви води.

Анонимен7

Бойко ще спаси Перник,  който лакомият Нено окраде докато Бойко решаваше важните проблеми! 

nebenebe

Щом от въглищата става маргарин, трябва да става и вода. Абе то май от нефта беше, ама карай.

*

Марешки в случая наистина играе курвенски номер. Макар че е все едно кого ще чучнат. Ама ситуацията можеше да ескалира.  Марешки е гола вода като останалите. Прави фасони и мисли, че някой му се вързва.

Solace

От изказванията личи, че са сложили ревизоро да НЕ върши работа. Явно ще угажда на тоя и оня - сущи нено. Не мога да преценя кой ми е по-противен - оня поне си траеше, а тоя ще ляля нонстоп тъпотии из медиите...

sega_reader

Ревизоро просто е казал на глас това, което е обществена тайна.

Да не ми се правят там разни стрепани хора на министри.

От тях никога нищо не е зависело.

За какъв тогава имаме парламентарна република, по добре е да е премиерска.

nebenebe

Бе ако имаше децентрализация, дерибеите  по-малко щяха да виреят. Нужно е обаче конституционно да се закрепи, че всеки кандидат за пост в местната власт трябва да живее на терен, както казваше моята любимка Желева. За избори от всякакъв вид ЦИК само да обобщава и съобщава резултатите, без никакви други права. Разбира се с орязан състав, а защо не и да фунционира само по време на избори. В нея да влиза по 1 представител от всяка област.

whichone

прав е ревизоро, борисов само може да реши проблема.

всички отдавна знаем, че той е единствения човек, който може да спира вулкани, да изпие водата от чешмата на екс, и пр. змейски чудесии.

защо да не плюне два пъти и да напълни студена?

 

ся, верно, че като спреше исландския вулкан - те пак го пускаха. ма вече положението е друго ? - новия  главен си знае работата. никво пускане.

mi6osp.

Единствено Борисов може да напълни язовира, но с лъжи и празни обещания.

Дали това ще свърши работа, ще видим.

 

 

вила

поканили били бойчето, защото им трябвало шут,ножица и лента ,така е обаче той е отишъл там и да изпроси един-два язовира  на заем к,може Асуан.Министърът му караниколов каза до два дни ще има решение на кризата в Перник, значи като се върне Бойчо язовирите ги носи

nebenebe

Е, щом се осланя, ще бъде осланен. Скоро. Един досадник по-малко. Не е зле все пак.

*

Изявлението ревизорово звучи като от колоната на Омуртаг.

*

Ама така е. Който разтяга по-големи локуми от БХ, става министер. Мишките си траят. Искренчо скромен, щял да бъде по-полезен в парламата. Тоз пърдухъл КК докога ша на излага?

nebenebe

Туй само да му беше кусурът. Повечето депутати са неграмотни мекаджии, плахи мишки.

ЛАФЪРДИЕВ

Ревизоро, зоро, заро няма кво да си губи времето със Студена. Пернишката прокурата още ЛАНИ посочи виновните.. А СПЕЦ прокурватурата веч са фана със замазването. Последната ревизорчето няма как да я надскочи. Та и рекордьор в овчарския скок да е...

Да са фаща и възражда старио си прякор.. С ревизии за онез 500 милиона дет Баце даде за язовирите да са зафаща. Нъл за туй бил спИциалистин.

Щото  Нанка каза, че 10 язовира УЖ се ремонтирали. Което значи по 50 млн. На язовир.. А за Студена  Лили Талпата сал 32млн. дади.. Ако му стиска да търси кой изяде зелника. Щото далия го си е ясен..

Mrx

 

 Бкп дс дпс и крилата на тошоизрода от Правец о руската изтривалка луканя си отгледаха целно нация от тарикати некадърници лапачи мързели и нищожедтва ....сега да се оправят 

 

Туй пък какво беше. БКП им построи 3000 язовира, асфалтира 20 000 км пътища, аз помня какви бяха пътищата през 50-те, чакъл набит в калта. Направи им заводи, летища, морски гари (тогава по Черно море и Дунав пътуваха кометии ракети„ нямаше нужда от Русе до Видин да обикаляш през България), мостове,  огромни надлези, тунели ("Козница" например), елктрифициран жп трнспорт, удвоени жп линии, модерно земеделие, болници, университети, научни институти, театри, опери, симфонични оркестри, и какво ли не. И тези некъдърници всичко попиляха. И се изтаковаха (с извинение) върху  пометеното от бай Тошо.