Quantcast
И Великобритания се предаде - въвежда карантина | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

127 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
И Великобритания се предаде - въвежда карантина

Около 40% от населението на света вече живеят в режим на карантина и си стоят вкъщи, докато светът навлиза в критична седмица в борбата с ускоряващата се коронавирусна пандемия. Към 24 март по света има най-малко 382 057 потвърдени случаи на заразени с вируса.  Загиналите са над 16 500, а почти 102 500 от разболелите се вече са се възстановили.

- Най-засегнатата страна в света - Италия, отново отчете увеличение на смъртните случаи от коронавирус, след като в предните два дни тенденцията беше низходяща. Починалите днес до момента са 743, с което общо жертвите на COVID-19 на Апенините страна стават 6820. В понеделник жертвтите бяха 602, в неделя - 651, в събота - 793, в петък - 627.

- Днес следобед министър-председателят на Индия Нарендра Моди подписа указ, с който задължи всички 1,3 млрд. жители на страната да останат в домовете си през следващите 21 дни.

В обръщение към нацията индийският премиер заяви, че "социалното дистанциране" е единственият начин да се пребори разпространяването на COVID-19 в сраната. Моди допълни, че някои хора не схващат концепцията и през последните няколко дни да действали "безотговорно". Той подчерта, че извънредното положение ще спаси живота на много индийци и предупреди, че "подаването дори на един крак навън" може да изложи на риск населението.

Министър-председателят също така съобщи, че открива фонд от почти $2 млрд., с които ще се бори заразата от коронавирус.

- След два месеца в изолация, падат ограниченията за пътуване в Централната китайска провинция Хубей, където за първи път се появи смъртоносният коронавирус, заявиха местните власти във вторник, информира АФП. Здравите жители ще могат да напускат провинцията още от тази нощ, а в град Ухан, първоначалният епицентър на епидемията, ограниченията  ще бъдат премахнати от 8 април, съобщава БГНЕС. 

- Премиерът на Великобритания Борис Джонсън най-сетне капитулира пред коронавируса. В изявление пред нацията тази вечер Джонсън обяви, че разпорежда на населението да остане у дома. Излизане ще е разрешено само "по много ограничени причини" - пазаруване на стоки от първа необходимост, възможно най-рядко; един вид спортуване на ден - например бягане, разходка, каране на колело, сам или с членове на семейството; медицински причини или необходимост да се помогне на човек в нужда; пътуване от и до работа, но само ако е абсолютно неотложно и не може да се свърши от дома.

"Това е всичко. Това са единствените причини, които оправдават излизане от дома. Не трябва да се виждате с приятелите си. Ако те настояват да се видите, трябва да кажете Не. Не трябва да се виждате с близки, които не живеят с вас. Не трябва да излизате да пазарувате, освен за основни продукти като храна и лекарства - но го правете възможно най-рядко. И където можете, използвайте доставки", призова Джонсън, който доскоро държеше на "стадния имунитет" и отказваше да налага каквито и да е ограничения.

На обществени места се забранява събирането на повече от двама човека, затварят се всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост (включително тези за дрехи, електроника), библиотеки, детски площадки, спортни площадки на открито, църкви и други религиозни обекти. Парковете ще останат отворени, но полицията ще бди за съблюдаването на ограниченията. Преустановяват се сватбите, кръщенетата, всякакви церемонии, социални мероприятия, без погребения.

- В Бразилия заразените надхвърлиха 1500. Докато президентът Болсонаро спори със собствения си здравен министър, бандите в бедняшките квартали на Рио де Жанейро започнаха да налагат карантина с обяснението, че "ако правителството няма капацитет да се бори с кризата, организираната престъпност има". В социалните мрежи жителите на 3 общини в западната част на Рио са посъветвани да не излизат по улицата след 8 вечерта.  "Внимание! За всички живеещи в Педрас, Мезума и Тиджукиня! Полицейски час от 20:00 днес. Всеки забелязан на улицата след този час, ще се научи да спазва следващия!!”. От полицията нямат коментар.

Във Финландия, където досега е починал 1 човек,  заразени с коронавируса вече са 700 души. В понеделник сред тях се оказа и Марти Ахтисаари, бившият президент на страната и дипломат в ООН, получил през 2008 г. Нобелова награда за посредническите си мисии в различни конфликти. 82-годишният Ахтисаари и неговата съпруга, чийто тест също е положителен, съобщават, че се чувстват добре. 

Властите в Нидерландия забраниха събирането в групи на повече от трима души, съобщи Dutch News. Новите мерки бяха обявени тази вечер. 

Забраната за събирания на групи от повече от трима души ще бъде в сила до 1 юни. Освен това градските власти ще могат да глобят всички, които нарушават правилата, включително тези, които не спазват разстояние от 1,5 метра.

Според последните данни на Националния здравен институт, броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Нидерландия достигна 4 749 души. Броят на смъртните случаи е общо 213 души. 

- Испания регистрира в понеделник най-високия си дневен брой смъртни случаи - 462, с които починалите от коронавируса вече са 2182. Войници, помагащи в борбата с пандемията, са открили вчера изоставени и някои от тях починали в леглата си възрастни пациенти в старчески дом, съобщава Би Би Си.  Испанското министерство на отбраната обяви, че е започнало разследване.

- Германия отчита ръст с над 25% днес на новозаразените с коронавируса, сочат официалните данни на здравните власти. Само за денонощие броят на инфектираните е сколил с над 5600 души и общо те са 27 289. Това е най-големият дневен ръст на случаите на COVID-19 в страната от началото на епидемията. Смъртните случаи вече са 115, като за денонощие са се увеличили с 42, което е ръст с почти 58% спрямо предходното денонощие 442-ма са оздравели.

Средната възраст на заразените с коронавируса в Германия е 45 г., обявиха по-рано от германския институт „Роберт Кох“. „Средната възраст на лицата, инфектирани с вируса, е 45 години. Средната възраст на починалите е 82 години. 67% от заболелите са мъже. При 55% от болните с COVID-19 основнияте симптом е кашлица, а при 40% – температура“, заяви на пресконференция в Берлин директорът на института Лотар Виланд. 

Икономическата криза, предизвикана от коронавируса, може да струва на Германия между 255 млрд. и 729 млрд. евро през тази година, прогнозира местният Институт за икономически изследвания. Експертите предупреждават, че цифрите могат да се променят "в зависимост от сценария". Федералното правителството и ръководствата на провинциите решиха да затегнат ограниченията с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса. Новите мерки ще бъдат в сила в следващите поне две седмици. Те забраняват на едно място да се събират повече от двама души, като  изключение се прави само за семейства. На обществено място задължително трябва да се спазва дистанция от поне 1,5 метра. Врати затварят ресторантите, но се разрешава да работят заведения, които предлагат доставки по домовете. Полицията и правораздавателните органи отговарят за спазването на новите мерки. Разрешено е пътуването до работното място, за оказване на помощ на възрастни хора, както и за спортни тренировки на открито. 

- Под карантина са над 1 млрд. души в повече от 50 държави и територии по света, докато властите се опитват да ограничат разпространението на коронавируса. В някои страни ограничителните мерки са задължителни, а в други - препоръчителни. Поне 34 страни и територии обявиха задължителна карантина и гражданите им трябва да не напускат домовете си, освен при изключителни случаи. Сред тях са Франция, Италия, Аржентина, американският щат Калифорния, Ирак и Руанда. От днес и Гърция въведе пълна карантина. Задължителна карантина влиза в сила от утре в Колумбия, а от сряда и в Нова Зеландия. 

- И Южна Африка ще наложи триседмична карантина заради коронавируса, съобщи президентът Сирил Рамафоса в телевизионно обръщение към нацията. През седмицата, откакто страната обяви състояние на национално бедствие, броят на потвърдените случаи се е увеличил шест пъти, каза Рамафоса, което е особено тревожно в страна, в която голяма част от населението е с потиснат имунитет от заболявания като ХИВ и туберкулоза. Потвърдените случая на  Covid-19 са повече от 400 - най-високият брой в Африка, според Световната здравна организация.

- Швеция, която е последната европейска държава без строги ограничения заради коронавируса, също е на път да се откаже от обичайния начин живот. Снощи премиерът Стефан Льовен се обърна към нацията и я предупреди да се държи по-отговорно. Той апелира към шведите: „Има някои решаващи часове в живота, в които трябва да търпите трудности не само заради себе си, но и заради заобикалящата ви среда, вашите близки хора и нашата страна. Всеки от нас носи отговорност за предотвратяване на разпространението на вируса, за да защити по-старите и високорискови групи. " В 10-милионната страна има 1906 потвърдени болни и 27 починали. Ски курортите работят, а както стана ясно от опита в Алпите и в България, барове там са мощен източник на зараза. В речта си Льовен намекна, че предстоят по-строги ограничения. Тестове за коронавирус в Швеция по желание не се правят. В съседна Норвегия положението е точно обратното - ски курортите са затворени, на норвежците е забранено да ходят в хижите в гората, защото там няма лекарска помощ.

- В Русия  броят на случаите на зараза се е увеличил до 438, съобщи премиерът  Михаил Мишустин. През изминалия ден в Москва, където са повече от половината от заразените, са регистрирани 71 нови случая. Партия „Единна Русия” подготвя законопроект,  предвиждащ  наказателна отговорност за неспазващите  карантината.

- Коронавирусът взе първа жертва и в евроинституциите. Служител в Европарламента е първият еврочиновник, починал от COVID-19. Това бе потвърдено и от институцията. Мъжът е бил на около 40 години и е работил в техническата служба на ЕП. Националността му официално не се съобщава, но брюкселски медии твърдят, че е италианец. Голяма част от персонала в евроинституциите работи от домовете си от миналата седмица, когато Европа се оказа център на пандемията от коронавируса. 

- Австрия започва масово да прави тестове за коронавирус от днес, обяви здравният министър Рудолф Аншобер. "Увеличаваме броят на тестваните и броят им драстично ще се увеличава в следващите две-три седмици", заяви той. Болничният персонал ще преминава регулярни проверки за COVID-19. Страната отчита днес скок на заразените с почти 20% спрямо вчера. Те вече са 3611 или с 585 повече от неделя. От здравното ведомство прогнозират, че тази тенденция ще продължи и в следващите дни, тъй като в изминалите четири дни на средна дневна база броят на заразените с коронавирус се е увеличават с по 18,35%. Най-засегната продължава да е провинция Тирол, следвана от Горна Австрия, Долна Австрия, Щайермарк и Виена. 

- Във Франция парламентът прие двумесечен закон за въвеждане на извънредно положение. Той дава право на правителството да ограничава обществените свободи (по-специално това се отнася за въвеждането на ограничителни мерки за движение) в следващите два месеца. Законът също така упълномощава правителството да предприеме редица мерки в подкрепа на бизнеса. Предвидена е глоба от 135 евро за нарушение на карантинните мерки. При повторно нарушение в рамките на две седмици, глобата става 1500-3000 евро. При три нарушения в рамките на 30 дни следват 6 месеца затвор и глоба 3750 евро. От утре се затварят повечето пазари на открито и се ограничава джогинга на повече от 1 км от дома.

- В САЩ започнаха да освобождават затворници в опит да се предотврати избухването на епидемия от COVID-19 и в местата за лишаване от свобода, писа в. "Уолстрийт джърнъл". Хиляди затворници, които са зад решитките за леки престъпления, ще бъдат пуснати в Калифорния, Ню Йорк, Тексас и още 10 щата. На свобода ще излязат и осъдени, които са много възрастни или болни. "Не отваряме врати и не освобождаваме всеки. Пускаме неопасни престъпници, които са извършили леки престъпления”, обясни Брендън Шихан, административен съдия в Охайо. Много затвори в САЩ вече забраниха свижданията и ограничиха движението на лишените от свобода.

Служители на затвори в Пенсилвания, Мичиган, Ню Йорк, Вашингтон и Колумбия са с положителни проби за COVID-19, което е довело до карантина. Повече от 30 затворници са заразени в щата Ню Йорк.

- Първи смъртен случай на заразен с коронавирус регистрира и Черна гора. Пациентът е имал хронично белодробно заболяване. Става въпрос за мъж от град Херцег Нови, който е бил на 65 години. Мъжът е бил хоспитализиран рано в неделя сутринта и тестовете са потвърдили заразяване с коронавируса. В Черна гора са регистрирани 22 случая на инфектирани с COVID-19, а под наблюдение са 5565 души.

- Обединените арабски емирства обявиха, че прекратяват всички пътнически и транзитни полети за две седмици, за да ограничат разпространението на  коронавируса. Решението ще влезе в сила след 48 часа.

- Гърция обяви пълна карантина в опит да спре разпространението на COVID-19. Тя влезе в сила днес от 6 часа сутринта. Всички граждани на страната трябва да останат по домовете си или рискуват глоба от 150 евро. Изключения се допускат само за хората, които отиват на работа; за посещения при лекар; за пазаруване; за разходки на домашни любимци и за спорт - индивидуално или по двама. Броят на заразените в южната ни съседка е 624, като вчера положителни проби бяха дали 94 души. Жертвите са 15.

- В Сирия регистрираха първия случай на заразяване с новия коронавирус, предаде ТАСС. 

- Общият брой на заразените с COVID-19 в света вече е 362 067, жертвите са 15 496, а излекуваните - 100 675. 

 

Повече за вчерашните събития около коронавируса по света може да прочетете тук.

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЕМОКОМ

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди във вторник,

че в случай на рецесия ще умрат повече хора, отколкото от коронавируса.

 

Говорейки пред Fox News, президентът многократно се отказа от призиви за разширяване на блокирането в цялата страна в опит да се ограничи разпространението на Covid-19. "Дадох срок от две седмици и в понеделник или вторник ще оценим ситуацията по това време, но трябва да отворим тази страна", подчерта Тръмп.

Доналд Тръмп отбеляза, че "би се радвал" американската икономика да "отвори" до Великден, 12 април.

"Трябва да върнем страната си на работа", заяви Тръмп, като повтори, че повече хора ще умрат от последствията от рецесия, отколкото от епидемията от коронавирус.

Ако икономиката не започне отново да работи след няколко седмици, "ще бъде много трудно да се рестартира отново", подчерта президентът.

 

 

УАЖАЕМИ БРАТЯ/СЕСТРИ ФОРУМЦИ !!!!!

На мен лично почна да ми светва "лампата"....

май Китайците ще направят най успешната война от нов тип....

пуснаха този напрактика безобиден вирус само в една от провинциите си,

но максимално наплашиха света информационно и гибридно,

и ЕС и ние и даже САЩ се вързахме на този уникален китайски номер....

и си сложихме и продължаваме да си слагаме икономиките на трупчета....

БРАВО на Китайците.....

 

Къде ги видяхте големите щети в Китай, напротив Китай сега прави огромни ползи

(не може да се вярва на тоталитарни/авторитарни управления/държави/лидери, 

които конитролират и цензурират всички медии/телевизии/интернет и така нататък)

Китай направиха една крачка назад, за да направят 10 или 100 крачки напред.....

Лично на мен, вече ми светна "лампичката" и предлагам да проверите и вашите бушони....

 

КТР,

Проверих, и се оказа, че бушончето за сега е здраво, но може всеки момент да изгори (а дали е така, кой, кой да ти каже)...

Затова взех, че си купих три упаковки Аналгин-хинин (20 таблеток, покрытых пленочной оболочкой) производство на Sopharma

На упаковката пише Серия № 10719, Дата выпуска 07/2019, Годен до 07/2024,

Цената на една упаковка 93 рубли

Ако все пак ме нападне вируса мисля да се лекувам с тези зелени хапчета Аналгин-хинин (20 таблеток, покрытых пленочной оболочкой) производство на Sopharma

 

Andrij 

Огромна манипулация на световното стадо. Засега не е ясно защо.То и в статията е казано, само трябва да се мисли.

Средната възраст на починалите в Германия е 82 год., а средната продължителност на живота в Германия е 80,6 год.(2016 г.).

Т.е. починалите доста са надживели нормалната продължителност и колкото и цинично да звучи това си е част от естествената смъртност.

С нищо не се влошават показателите. Но икономиката на Германия ще загуби около 25% от БВП за годината.

 

Москва. Няма дискусии относно въвеждането на обща карантина в Москва,

тъй като и без нея може да бъде постигнат положителен ефект.

Това заяви ръководителят на "Роспотребнадзор" Анна Попова

в програмата "Познер" на руския "Първи канал", пише вестник "Известия".  

 

Според нея все пак трябва да се вземат мерки за предотвратяване

и потискане на разпространението на коронавирусa.  

"Мерките на няколко държави за предотвратяване на разпространението

на коронавируса, по-специално Япония и Сингапур, бяха ефективни и без строга карантина.

 

Въвеждането на карантина в Москва не се обсъжда, положителен ефект е възможен и без нея“, каза тя.  

Попова отбеляза, че има два възможни начина за развитие на новия вид коронавирус.

Той може да отшумее и вече да не се проявява,

но може да се превърне в ендемично или още сезонно заболяване.

 

Въпреки това е твърде рано да се правят прогнози, тъй като вирусът все още не е добре проучен.  

В момента според Попова в Русия са регистрирани 438 случая на болестта,

а 17 души вече са се възстановили и са изписани.

 

KTP

На мен лично почна да ми светва "лампата"...

...пуснаха този напрактика безобиден вирус 

Я провери да не ти е изгоряло "бушончето"! Това би обяснило много неща...  

Buridan
снимка на Buridan

Абе китайците може да са спретнали този номер ама кой ни спретна номера с пускането на имбесил-вирус ?  - много по зле от короно-вирус щото се прифаща от палене-гасене на лампи .

pgp

Всъщност долу горе е така, но не съвсем. Всичко започна от Китай, както се е случвало с много други болести в миналото. Дали вирусът е създаден изкуствено или не и дали е изпуснат случайно или нарочно това са неща, които с времето може да разберем, а по-вероятно няма да разберем. Реалностите обаче сега са такива, че светът е изправен пред една много тежка криза от която всички губим. Всичко започна с това как китайците реагираха на нововъзникналата епидемия те просто действаха брутално като затвориха цял един 10 милионен град. Защо действаха така? Дали заради това, че вече имаха горчив предишен опит със SARS епидемията дали по други причини ние не знаем със сигурност. Китай може да си го позволи да действа с такъв размах защото е тоталитарна държава. След това благодарение на интернет и социалните мрежи започна масовата истерия, не без помощта на СЗО. Дали има такив вирус или няма или дали е като обикновенният грип или не е всичко това са спорове които вече са напълно излишни. Когато къщата ти гори не тръгваш да търсиш кой я запалил, а правиш всичко възможно да потушиш пожара. Защо повечето правителства действат по този начин вероятно защото са объркани и неподготвени и не знаят какво да правят. Изглежда този вирус е по-агресивен от грипният и когато много хора са болни по едно и също време и имат нужда от специализирана медицинска апаратура това създава голям проблем на здравните системи във всяка една държава. Нещо което не беше се случвало до сега с такъв обхват. Иначе никой не иска да боледува и здравият никога не може да разбере болният докато не му дойде на неговата глава. Вирусът ще си вземе своето така или иначе, но възстановяването на разрушените икономики ще отнеме години напред, ако не дай си боже се стигне до още по драматични събития.

Liubo50

Я

Andrij

Огромна манипулация на световното стадо.Засега не е ясно защо.То и в статията е казано,само трябва да се мисли.Средната възраст на починалите в Германия е 82 год., а средната продължителност на живота в Германия е 80,6 год.(2016 г.).Т.е. починалите доста са надживели нормалната продължителност и колкото и цинично да звучи това си е част от естествената смъртност.С нищо не се влошават показателите.Но икономиката на Германия ще загуби около 25% от БВП за годината.Нови заеми,по-голяма власт на Ротшилд!

ЕМОКОМ

👍

ЕМОКОМ

КТР,

Проверих, и се оказа, че бушончето за сега е здраво, но може всеки момент да изгори (а дали е така, кой, кой да ти каже)...

Затова взех, че си купих три упаковки Аналгин-хинин (20 таблеток, покрытых пленочной оболочкой) производство на Sopharma

На упаковката пише Серия № 10719, Дата выпуска 07/2019, Годен до 07/2024,

Цената на една упаковка 93 рубли

Ако все пак ме нападне вируса мисля да се лекувам с тези зелени хапчета Аналгин-хинин (20 таблеток, покрытых пленочной оболочкой) производство на Sopharma

 

Force

Гаси лампата и си лягай вече...

Аладар

Затвориха границата САЩ-Канада

Очаква се Канада да колабира от това.

F1F1

Моторът на световната икономика спря. Строшиха го поради простотия, лакомия, мързел и сметкаджийство. За да бъде подменен моторът трябва да се спре, да се изчака, и се започва след като изстине, Това именно наблюдаваме сега, Вирусът е дъфка за 80-те процента, с която се решават съпътстващи проблеми - например китайците ликвидираха всички инакомислещи и  проведоха скрита мобилизация. В Европско и Америките ще стане същото плюс разреждане на дъртаците, снижаване на жизнения стандарт и ограничаване на свободите,  всеобхватен контрол и следене. След месец, два  короната ще се поизтърка и 80-те процента ще почнат да загряват, че ако си клинично здрав за да се псовисаш от нея  първо трябва да прескочиш 80 години. Тогава ще  пуснат на мисирките друга дъфка - вируси изпробвани в реални условия има пре-достатъчно. Междувременно демонтажа на сегашната финансова система ще си върви, До тук всички заинтересовани действат в почти пълен синхрон. Е ритат се под масата, даже се блъскат с лакти - ама с културно и с усмивка, гледат коритото да потъва управляемо. Щото глобализацията си има много добри страни и господарите на парите искат да ги запазят що-годе. Затова глобална война няма да има. Но локални ще гледаме съвсем скоро - те са изключително полезни. Големите баровци са единни в целта, кавгите са кой какъв дял ще вземе. Големите пари се правят при разрушаването на установения порядък и при последващото въвеждане на новия. Предстои ни да преживеем кратковременно поскъпване на парите, при което банките за пореден път ще издоят населението, после бясна хиперинфлация. Процесът на въвеждането на новата световна валута трябва да започне до началото на следващата зима. За по-организирано въвеждане сигурно ще ни спретнат и една продоволствена криза, та когато се появи новия „спасител“ да се радваме на въвеждането на купонната система от всякакъв вид. Предстоят интересни зрелища - част от днешните „лидери“ ще „изгорят“ ярко защото знае се от римско време, тълпата иска кръв. Особено когато е гладна.

Когато изнасилването е неизбежно, поне да му се насладим. Да сядаме на първия ред и нека шоуто продължава!   

Johnny2965

Вирусите не са нещо, което да пуснеш контролирано. А и в случая става дума за доста коварен вирус, нямащ нищо общо с грипните вируси. Нека, който твърди, че е безобиден да го пробва върху себе си и тогава да развива конспиративни теории.

Що се отнася до икономиката, то тя ще си я има, както я имало по време на световните войни, а и след тях. Друг е въпросът за нейния характер и отражение върху индивидуалните случаи. Както се е случвало, при подобни кризи оцеляват предприятия, които създават и продават най-съществени за оцеляването на хората продукти и услуги. Но животът не спира, както не е спирал по време на чумни епидемии и войни. 

Желязко Желев

           Впечатлен съм от коментара за икономиката.Де да можеха клишираните икономисти да го осъзнаят.Бих добавил,че икономиката ще осъществи метаморфоза.И то на по високо ниво защото хардуера и е на по високо ниво.т.е ще се пише софтуер като се отчитат бъговете.Е някои няма да могат и ще отпаднат от мрежата.Ние сме от тях.Ние сме прилепили гръб към стената и чакаме бурята да отмине.

Liubo50

Ь

peniko

Не знам дали Канада ще колабира....говори се за "не-съществен трафик" - т.е. "лацкащи" се насам - натам туристи. Търговският трафик продължава. Естествено ще се трябва да спазват нови правила.

От друга страна: Канада е огромна по територия, но рядко наслена - освен няколко мегаполиса на Изток и няколко на Запад, там практически няма никой. Имат територии дето за 10-20 пъти по-големи от БГ с население 40-50 хил души. Здравната им система е от "социален" тип, нищо общо с тази на САЩ......Та си думам точно обратното -  да не вземе да се явят Съединени Канадски Щати 😃

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

наплашиха света информационно и гибридно

Гибридно, казваш...

Muktata
снимка на Muktata

светът е изправен пред една много тежка криза от която всички губим

Е , не всички. Някои още в момента печелят , много. Истинските печеливши тепърва ще ги видим... Иначе като цяло съм съгласен с мнението ви.👍 

Сгугню
снимка на Сгугню

Изключения се допускат само за хората, които отиват на работа; за посещения при лекар; за пазаруване; за разходки на домашни любимци и за спорт - индивидуално или по двама. 

Значи в Гърция проявяват разум за спорта.

Ясно е че тия спортуващи ще спортувят по парковете и спортните площадки, тъй като фитнесите и закритите спортни зали са затворени и там.

У нас обаче посещаването на такива обекти беше забранено по предложение на щаба в петък.

Гърците по-прости ли са от нас?

Доц.Трътлев

Българите били втори по акъл след евреите, което дава отговор на въпроса ви.😉

usmivko

Защо така отделно представят държавите в Европа, няма ли вече Нато, ЕС, евро-ценности?

 Къде е Атлантически съвет?

Русия изпраща девет военни самолета за лечение на короно вируса в Италия, няма ли да има изявление на атлантиците?

http://focus-news.net/news/2020/03/23/2759639/moskovskiy-komsomolets-rusiya-izprashta-meditsinski-ekipi-i-oborudvane-za-italiya.html

 

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ra-78835#24415603

Сгугню
снимка на Сгугню

Защо така отделно представят държавите в Европа, няма ли вече Нато, ЕС, евро-ценности?

 Къде е Атлантически съвет?

Русия изпраща девет военни самолета за лечение на короно вируса в Италия, няма ли да има изявление на атлантиците?

Спокойно бе, разбрахме вече за руската пропагандна акция.

И официално го изнесоха като информация в новините, и от вашего брата, форумният русофилиат, го разбрахме поне десет пъти тука.

Спокойно!

 

usmivko

Не подменяйте въпроса!

Въпроса е къде са маските, медицинското оборудване и военните лекари на ЕС?

Конкретно: Какво правят българските военни лекар в Мали, когато в България има извънредно положение?

https://news.bg/politics/20-iyat-balgarski-kontingent-zamina-za-mali.html

 

Кире

Не подменяй ти темата. Съвсем да протокола, в Италия има и американска медицинска помощ. https://theaviationist.com/2020/03/22/u-s-air-force-relief-mission-to-covid-19-crisis-in-italy-begins-from-ramstein-ab/?fbclid=IwAR2QIirfkS4Ud72c_78b6HHJY4rntL6yvPgvN0XYm4Uy_IBU1RuRio4whmQ

usmivko

Отг. на 80

Въпросът ми беше за българските военни лекари, но очевидно не ви интересува България.

 Италианците казват че е точно обратно. САЩ изнасят медицинско оборудване от Италия.

https://www.repubblica.it/cronaca/2020/03/19/news/coronavirus_tamponi_da_brescia_a_stati_uniti-251735473/?refresh_ce

н16
снимка на н16

На мен лично почна да ми светва "лампата".... Китайците пуснаха този напрактика безобиден вирус в една от провинциите си

Гледай да не ти изгори лампата, след като ти е светнала. Щото явно американците са пуснали вируса в Китай, а след това в Европа и Иран. При което може да са няколко различни вируса. И понеже са почнали война от нов тип, не са я обявили официално. По стара американска традиция.

 

Вирусите не са нещо, което да пуснеш контролирано. А и в случая става дума за доста коварен вирус, нямащ нищо общо с грипните вируси. 

Напротив, напълно е възможно да ги създадеш умишлено, и да ги пуснеш. Дали ще е контролирано - не това е целта, а точно обратното. Да тръгне заразата неконтролирано. И точно че е различен от грипния вирус, показва, че е създаден изкуствено - комбинирайки различни вируси.

YMCA

Хм, Китай, Русия и Куба помагат на Италия. ЕС, НАТО пасуват. Кво стаа, бе? 

YMCA

Видяхте ли резервата на нашата армия - метални пружини и тюфлеци. Жалка картина от миналия век. И що зала Армеец? А хотелите в София празни. Ега ти извънредното положение - да не могат един хотел да вземат временно. 

Антей

 

Имате основание за армията колега YMCA!

Вижте какво правят в Израел.

 

сайта - 24 часа.бг от 20.03.2020 г. заглавие:

 

"Мосад тайно се включи в борбата с корона вируса"

 

""""Става въпрос за тайна операция по внос на тестове за ковида

от държави във враждебни отношения. Оказало се че комплектите не са пълни.

 

Придобитото и доставено оборудване е жизнено важно,

добави Нетаняху, с което сякаш отрече, че е то е негодно.

Зам.директорът на здравното министерство Итамар Грото, заявил,

 

че в комплекта с ТЕСТОВЕ липсвали стерилните клечки с памучен накрайник,

които се пъхат в носа или гърлото за вземане на проби от секрета.

 

Израел отчаяно се нуждае от ТЕСТОВЕ за ковид-19,

за да може да следи и контролира епидемията!

 

При 9-милионното му население са необходими по 3000 теста на ден.

Тези число показват, че операцията на Мосад ще продължи.

 

Местният Канал 12, който пръв съобщи за нея, обяви, че Мосад

възнамерява да внесе 4 милиона теста от няколко държави.

 

В страната е мобилизиран целия апарат на АРМИЯТА и тайните служби

за справяне с корона вируса.

 

Временно се секвестират хотели, в които се изолират хората с по-леки симптоми.

 

Първият такъв е луксозният "Дан Панорама" на първа линия до морето

в Тел Авив. В него персоналът е от военни! ..

 

И вътрешната тайна служба за контраразузнаване Шин Бет се включи ...

следят се телефони на съмнителни и доказано заразени и прочие ................... """"

 

можете да прочете от сайта 24 часа.бг от 20 март!

   24chasa.bg/novini/article/8328820 

 

..........................................................

 

Значи оказва се, че ТЕСТОВЕТЕ са жизнено важни,

 

за да се СЛЕДИ и КОНТРОЛИРА епидемията!

 

Ние в България знаем ли това, как сме с тестовете?!

 

Русия е затворила всички сухоземни граници с изключение на Азербайджан и Финландия.

Как са във Финландия?!

 

⚓️

 

Иначе в ход определено е нов ред! 

Както казват всички - нищо няма да е като преди!

 

 :) 

 

н16
снимка на н16

Спокойно бе, разбрахме вече за руската пропагандна акция. Спокойно!

 

Е да де, ама защо няма натовски самолети да помагат на Италия, а само руски? Американски? Или там нямат медицина, но за това пък бомби и цветни революции? Как е възможно, уж най-великата империя в цял свят (американската), да не може да помогне на своите съюзници в беда?

 

Ho може само да печатa долари и да поддържа военни бази..

ПГеоргиев

Санкционирана от Европа Русия помага на санкциониращите я!

9 транспорта, повече от 100 военни специалисти-вирусолози с опит в борбата със сибирска язва, Ебола, стотици тона материали и оборудване, камиони за аерозолна дезинфекция. И всичко това "От Русия с любов" за Италия.

Също така "бензоколонката" си произвежда сама, а също изнася и за чужбина, последно поколение апарати за вентилация на белите дробове, които се оказаха дефицитна стока в момента. 

Москва строи по китайски модел болница за 500 човека, която се очаква да заработи в началото на следващия месец. 

В пресата вече се говори за два подхода за справяне с вируса. 

Единият е китайския, който изисква пълна карантина и изолация, за да не се разпространява заразата.

Вторият е т. н. "англо-саксонски" , при който се очаква преболедуване на 2/3 от населението и изграждане на естествен имунитет. 

Буди учудване поведението на щата Флорида, в който няма никакви ограничения, а хиляди младежи карат пролетната си ваканция по плажовете и баровете. Даваха един такъв, който заяви, че "не му пука и никой не може да го лиши от купона"!

А в САЩ, както споменават медиите, заразените се увеличават много бързо. 

За справяне със заразата и най-вече с икономическите и финансови последствия, които може да се окажат по-тежки, е нужна солидарност между всички страни. Не само в ЕС. Както виждаме досега, всяка от страните от ЕС е ангажирана със собственото си оцеляване и "спасението на давещите се е проблем на самите давещи се". 

 

Страници