Quantcast
И Великобритания се предаде - въвежда карантина | Page 2 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

127 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

segal

Без Италия няма Южен поток, а и други потоци. Тръбите в морето ги слагат италиански кораби, Русия не може без тях. 
Другият аспект се нарича "медицинско разузнаване". Щамовете в Ухан, Ломбардия и САЩ са различни. Макар че  тука още преди месец зареваха у този форум, че не било така; че даже и да било, то защото оригиналът мутирал. 

При всички положения руската армия дебаркира в Италия. Това е фактическата истина. Никаква разлика във военно отношение по принцип с дебаркирането в Сицилия на САЩ и Великобритания, разбиване на Остта и така парализиране на германците преди Курското контранастъпление на руснаците срещу тях. 

Гласът

Италия от години води кампанията в ЕС за отмяна на санкциите срещу Русия, за отплата Русия финасира различни про-руски партии там (ляво-популистки и неофашистки). Нормално да им прати помощ и сега. 

Сгугню
снимка на Сгугню

Е да де, ама защо няма натовски самолети да помагат на Италия, а само руски? Американски? Или там нямат медицина, но за това пък бомби и цветни революции? Как е възможно, уж най-великата империя в цял свят (американската), да не може да помогне на своите съюзници в беда?

 

Ho може само да печатa долари и да поддържа военни бази..

Първо, САЩ си имат собствени проблеми с коронавируса и са ангажирани с тях.

Второ, съвсем ясно е, че тва си е пропагандна руска акция и обстоятелството на състояние на телешки възторг у форумният русофилиат по този повод е блестящо потвърждение на тая теза.

Трето, Русия уж няма толкова болни, затова може да отдели ресурс. Казвам "уж", щото има сериозни съмнения че, първо, крият реалните данни, и второ, не им е както трябва тестването. 

 

lalluger

Явно понеже е пропагандна акция, италиянците е трябвало да я откажат и да наложат санкции дори, защото са предотвратили вражеска хибридна акция? Някои биха били много доволни сигурно.

 

редник

н16

Ho може само да печатa долари и да поддържа военни бази..

 

Te, базите, са помощ от сърдце - сдържат руската агресия, а тя, както всички истински атлантици знаят, е по-опасна от всички вируси на света...

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Някой търсеше доброволци да пробват вируса? Готово, пишете ме.Ще изкарам две седмици в къщи, петнайстият ден ще лекувам махмурлука и после очаквам подписан и подпечатан сертификат да си гледам спокойно работата без да ми се мотат полицаи и паникьори.

Очаквам и като преболедувал , с имунитет и безопасен изрично да се забрани на МВР да ме следи без нарочна съдебна заповед при доказана заплаха за националната сигурност или събрани доказателства че съм извършил тежко престъпление.Както и пълна отмяна на рестрикциите за свободното ми движение.При достатъчно доброволци-очаквам да ми отворят и бара.Проверки от данъчни и митничари-само ако проверяващите имат здравен сертификат за прекарано успешно заболяване.Същото важи и за навлеците от останалите 144 държавни агенции правещи живота ми океан от хартия.

 

Къжете къде да се заразя че да живея накрая нормално?

YMCA

Той и Барба Ганьос го удари на молба пред Путин за вентилатори ама май му показаха  кукиш и си мълчи. Язък за каракачанката-подарък. 

Антей

 

Някой има ли инфо

 

какво става с учението "Defender Europe 2020" ?!

 

При това затваряне на граници ще се проведе ли?!

 

 

HBK

Страхът парализира ума.

 

Това, че в страните в които се прилагат мерките заболеваемостта и смъртността падат (след известно време) не ни задължава да правим връзка между двете. Ако пролетес над селцето, в което се раждат бебчета, се вият ято щъркели,  това не е достатъчно основание да вярваме, че щъркелите са донесли бебчетата.

 

Не е задължително, но е възможно, поредната вирусна епидемия да е свързана с човешка конспирация. Не казвам да е причинена от такава (това не е възможно), но е възможно естествено възникващите епидемии да се направляват и модифицират от Човека. Уви, за съжаление това е възможно. Така като човекът не може да създава бури и урагани, но е възможно, когато такива възникнат по естетствен начин,  да ги направлява (HAARP системата).

 

Засега, поне на мен ми се струва, че ако изобщо има елемент на конспирация, той е свързан с грижата за Екологията. Толкова много се говори за нея. Преобладаващо количество хора настояват нещо да се направи. И дори си въобразяват, че с филтрите на фабричните комини (и подобни технически мерки) този проблем ще се реши. Алюзията е същата, както е със санитарните мерки по време на епидемия – мерките не пречят, но не помагат.

 

За някои хора, които освен власт и пари, имат и сиво вещество в междуушието си, е ясно, че инструменът, чрез който може да се постигне най-осезателен ефект е .... БВП/на глава от населението. Това, което замърсява Природата е Производството. Това, което създава Богатството (не говоря непременно за Прехраната) е пак Производството. Ерго; Природата и Призводството са във конфликт. Разрешаването на този конфликт изисква да жертваме едно от двете. Е, Вие какво ще жертвате?

nebenebe

Бе всички сте сербез, ама като свърши ракията, респективно виното, какво правим? Снощи БХ направо го съжалих. Не знам докога ще издържи. Пък да я хвърли тая оставка, че и на нас да ни олекне. Занапред ще трябва да измислим яка цедилка за мераклии управленци.

н16
снимка на н16

Сгугню: Първо, САЩ си имат собствени проблеми с коронавируса и са ангажирани с тях. Второ, съвсем ясно е, че тва си е пропагандна руска акция и обстоятелството на състояние на телешки възторг у форумният русофилиат по този повод е блестящо потвърждение на тая теза. Трето, Русия уж няма толкова болни, затова може да отдели ресурс. Казвам "уж", щото има сериозни съмнения че, първо, крият реалните данни, и второ, не им е както трябва тестването. 

 

Може и да е пропагандна (руска) акция, но може и да не е. Но първо, защо НАТО не направи такава акция? Къде са великите американски ВВС, помагали на Западен Берлин едно време, и бомбардирали Виетнам, Северна Корея, Сърбия, Ирак, Либия, Сирия? Просто ми е интересно, те само да убиват ли могат, или и да спасяват?


Второ, дали тоя вирус са го пуснали американците в Китай, после изменен такъв са пуснали и в Иран, Италия, Испания и т.н., и след това, пак от друг тип - в САЩ - още май не е ясно. За целта трябва поне да се сравнят тия вируси, из различните географски райони.


Или дали са били някакви "глобалисти", които са искали да ударят по Китай, но и по ЕС и САЩ? Ще видим. 

 

А дали в Русия крият реалните данни - кой знае. Може да се провери. Но понеже са спрели полетите, трябва да се проникне там- нелегално през границата. Най-добре, с американски паспорт в джоба.))

Invisible

   "Може да е пропагандна (руска) акция, но може и да не е ."

 

   В коментарите под новината в руските СМИ направо ври от възмущение.

   А тук русофилската шайка ще се пръсне от гордост.

Антей

 

Е, колега Invisible, 

квалификацията "русофилска шайка", никак не подхожда на умни човеци като вас!

 

Да имаш симпатии към някой народ или личност прави ли Ви "шайка"?

 

шайка - група хора обединени от престъпни цели.

 

Ние специално харесваме и САЩ с мистър Тръмп

и Русия с Владимир Владимирович, и това ни прави американофили и русофили ли?!

 

Когато помагаш на изпаднал в беда - осъдително ли е?!

А когато разрушаваш, нещо добре съществуващо - похвално ли е?!

 

Русия и Китай са две, от трите най-мощните държави в света и е нормално да помагат!

 

 

 

Boris65

Особенно сие възмутени любителите на сттховете на Пушкин , на алкохола и Елцин , на романите на Толстой и героите  на Власов  и Бандера.

Гласът

дали тоя вирус са го пуснали американците в Китай

Не ви ли омръзна да пишете този лъжливи инсинуации? 

HBK

Второ, съвсем ясно е, че тва си е пропагандна руска акция и обстоятелството на състояние на телешки възторг у форумният русофилиат по този повод е блестящо потвърждение на тая теза.

 

Абсолютно правилно.

Най-напред: Трогателна и добре дошла е помощта от когото и откъдето да е тя. Надявам се и се моля, тя (помощта) да помогне на бедстващите хора.

 

А сега и няколко факти специално за хибридниците, ДС-милюционери на руска закваска:

 

1. „Помощта”  е непоискана (например от Giuseppe Contе), но предложена (от таваришч Путин) и осъществена от Руското министерство на отбраната; състои се от 8 специализирани автомобили за дезинфекция заедно със военно-медицински специалисти (100 на брой), както и друга медицинска техника. Да отбележа – ДЕЗИНФЕКЦИЯ ... със 100- ина дезинфектиращи, все военни. Под подобен  камуфлаж предстои пристигането и на следващата порция помощници от същото ведомство (ако бъдат поканени).

 

2. Защо точно на Италия? Защото Руско-Италианските между-държавни отношения са малко ... по-осбенни. Имат си дори специално име (може да се намери в мрежите). Вкратце: чрез Италия Путин се опитва да установи по-тесни връзки с ЕС и (забележете) дори с НАТО; освен това чрез Италия Путин се опитва да омилостиви горните да смегчят  „санкциите” наложени след кримската инвазия от „зелени човечета”. Демек – „FROM RUSSIA WITH LOVE” (впрочем така се нарича настоящата хуманитарна акция. Признавам – перфидно чувство за ирония). Забележка: да не се правят свободни асоциации с филма за Джеймс Бонд от 1963.

 

3. Защо точно от Русия? На пръв поглед отговорът се крие в по-горе казаното. Но официалното обяснение е следното: Защото Русия има опит – в страната са докладвани само 306 случая с единсвен починал. В това обяснение, обаче, предвидливо са избегнати детайли от типа,че:

 

            а. Болшинството случаи са във Москва. Демек липсват ли в необятната руска страна други подобни случаи; или просто липсва статистика за тях?

            б. Колко и особенно КАКВИ са тестовете за диагностициране на инфектираните

            в. Какви са лечебните прийоми (освен дезинфекцията, разбира се) с които са постигнати тези забележителни резултати.

Libеrtа
снимка на Libеrtа

Мога да ти кажа, че италианците  не са зле настроени срещу руснаците, напротив. Колкото до помощта Конте е звънял на Путин. Предпазните маски  изпратени от Китай за Италия един път са задържани от Турция , а друга партида от Чехия.

 

н16
снимка на н16

а. Болшинството случаи са във Москва. Демек липсват ли в необятната руска страна други подобни случаи; или просто липсва статистика за тях?
б. Колко и особенно КАКВИ са тестовете за диагностициране на инфектираните
в. Какви са лечебните прийоми (освен дезинфекцията, разбира се) с които са постигнати тези забележителни резултати

Тука пак стигаме до въпроса, тоя Вирус изкуствено ли е създаден, или е възникнал съвсем случайно, по пътя на Еволюцията на Вирусите?

 

Ако тоя вирус е бил създаден умишлено, в някоя военна американска лаборатория, и те първо удариха по Ухан - то дали са могли после да ударят и по "необятната руска страна" ? И защо не са го направили, а са се концентрирали само по Китай, Иран и част от ЕС ?

 

Що се отнася до тестовете, за тях трябва да питаме някой вирусолог. Какви анализи се правят за вируси, как се различава единия вирус от другия, и как може да им се въздейства.

 

В Москва вероятно има повече хора, които летят насам- натам. Съответно са и в тая рискова група, която е имала достъп до носители на вируса. 

 

Иначе прийомите какви да са? Джудо, самбо, борба свободен стил, бокс - и вирусът се плаши. Даже и без огнестрелно оръжие.)

 

Очакваме сега 120 американски военни лекари да се десантират в Южна Италия, с помощта на 2 американски самолетоносача. При годишна заплата 100 хиляди, пак бая долари трябва да напечатат. 

 

 

paragraph39

2020/03/23

foreign-policy-zalez-na-sasht-i-vazhod-na-natsionalizma-12-eksperti-posochiha-kak-shte-izglezhda-svetat-sled-koronavirusa

http://www.focus-news.net/news/2020/03/23/2759806/foreign-policy-zalez-na-sasht-i-vazhod-na-natsionalizma-12-eksperti-posochiha-kak-shte-izglezhda-svetat-sled-koronavirusa.html

paragraph39

10 техники, с които световните медии манипулират хората.

Списък на Ноам Чомски

Ето и десетте техники за тотална манипулация на населението.

1. Стратегия за отвличане на вниманието.
Съзнателно се отклонява съзнанието на хората от истинските и важни социални проблеми, превключвайки ги към теми, които нямат реално значение и играят ролята на чист пълнеж. Целта на порочната практика е да не остава време за размишление и анализ, така че индивидът да приема за даденост всичко което му поднесат. Според Чомски тази стратегия също цели да отдалечи масите от стремежа към развитие на интелекта, а именно интереса към науката, икономиката, психологията, невробиологията, кибернетиката и редица други.

2. Създаване на проблем, последван от начини за решение.
Тази техника се нарича още „Проблем-реакция-решение“ Създава се проблем или събитие, представено така, че да предизвика реакция сред хората, така че те самите да поискат да се вземат мерки, които са необходими на управляващите. Например, допускане на ескалация на насилие в градските райони или кървави терористични актове, с цел гражданите да изискват приемането на закони, насочени към засилване мерките за сигурност и политики, засягащи гражданските свободи. Или да се предизвика икономическа криза, за да се приеме като необходимо зло нарушението на социалните права и съкращаване на социалните услуги.

Тук можем да дадем жив пример със събитията в Украйна, както и с падането на двата небостъргача в Ню Йорк през 2001г. След „терористичния акт“, който по всяка вероятност бе организиран от хората, държащи в ръцете си САЩ, светът тотално се промени а клетите американци, получиха нов измислен враг в лицето на Бин Ладен и се радваха да са живи, без да обърнат внимание на сриващата се икономика и краха на борсите. Тази тема също е много обстойна, но и за нея ще говорим с следваща публикация.

3. Следва стратегията за постепенно прилагане. За да се постигне приемането на нови за времето си мерки, е достатъчно те да се въвеждат постепенно, ден след ден, година след година, така че населението да свикне и да ги приеме за нормални. Именно по този начин бяха наложени принципно нови социално-икономически условия през 80-те и 90-те години на миналия век. Минимизиране на функциите на правителството, приватизация, несигурност, режим на тока, купони за храна, масова безработица, заплати, равняващи се на няколко долара и мутри с бухалки, които да всяват страх. Всичко това се случва постепенно, но ако това се случи по едно и също време, най-вероятно би довело до революция.

4. Стратегия на отлагането. Основен начин да се прокара едно нетипично решение е да се представи като „болезнено и необходимо“ и да се получи съгласието на народа за неговото прилагане в бъдеще. Много по-лесно е хората да се съгласят на жертви в бъдещето, отколкото в момента. Първо, защото това не се случва на момента и второ, защото повечето хора винаги са склонни да се надяват, че „утре нещата ще се подобрят“ и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати. По този начин се предоставя повече време на хората да свикнат с идеята за промяна и смирено да приемат, често по-лошия живот, когато му дойде времето.

5. Хората биват третирани като малки, неопитни деца.
В голяма част пропагандните изяви, предназначени за масите, се използват такива аргументи, символи, думи и интонация,като че ли става дума за деца в училищна възраст със забавено развитие или с психически увреждания. Колкото по-настойчиво някой се опитва да заблуди слушателя, толкова повече той се опитва да използва инфантилни словесни форми. Защо? Според книгата „Безшумни оръжия за тихи войни“, ако някой се отнася към човек така, сякаш той е на 12 или по-малко години, по силата на внушението, в отговор като реакция на човека също ще липсва критична оценка, което е типично за деца на възраст 12 години или по-малко.

6. Атакуване на емоционалния аспект вместо мисленето на човека. Въздействието върху емоциите е изпитан, ефективен метод, който има за цел да гарантира, че ще се блокира способността на хората да правят рационални анализи и избори, както и на способността им за критично осмисляне на събитията. От друга страна, използването на емоционалния фактор може да отвори вратата към подсъзнанието, за да се вкарат там мисли, желания, страхове, притеснения и мнения, както и постоянни норми на поведение.

7. Още един успешен похват е да се държат хората в неведение с тенденция да стават все по-посредствени. По този начин се постига ефект, когато хората не са в състояние да разберат техниките и методите, с които са контролирани и манипулирани против волята им. Стратегията е толкова мощна, че хората масово отричат и минималната вероятност някои да ги манипулира и вярват сляпо на човека с костюма от екрана. Качеството на образованието, предоставяно на по-нисшите класи на обществото целенасочено е оскъдно и посредствено, за да може невежеството, което разделя по-нисшите класи на обществото от върхушката, да остане на такова ниво, което нисшите класи да не могат да преодолеят.

8. Насърчаване на населението да се възхищава на посредствеността. Да се насърчава в хората идеята, че е модерно да си глупав, вулгарен и груб, дрогиран и неморален. Списъкът е много дълъг и много тъжен…

9. Засилване на чувство за вина. Целта на манипулативната техника е да се застави отделният човек да вярва в това, че самият той е виновен за собственото си нещастие поради липса късмет, подходяща среда, липса на умствени способности, умения или усилия. Вследствие на това, вместо на бунт срещу икономическата система, човек започва самостоятелно да се занимава със самоунижение, самоунищожаване, да обвинява за всичко себе си, което го води неминуемо до тотална и непрестанна депресия, като всичко това води към апатия и бездействие.

10. Десетата стратегия е да се знае за хората повече, отколкото те самите знаят за себе си. През последните 50 години напредъкът в областта на науката доведе до образуването на все по-разширяваща се пропаст между знанията на обикновените хора и информацията, която притежава и използва управляващата класа. Благодарение на биологията, неврологията и приложната психология, „системата“ има на разположение най-съвременни знания за човека, в областта на физиологията и психологията. Системата е в състояние да научи за обикновения човек повече, отколкото той знае сам за себе си. Това означава, че в повечето случаи системата има по-голяма власт и в много по-голяма степен контролира и управлява хората, отколкото те могат сами да се контролират.

н16
снимка на н16

Защо точно на Италия? Защото Руско-Италианските между-държавни отношения са малко ... по-особенни. Вкратце: чрез Италия Путин се опитва да установи по-тесни връзки с ЕС

Ми щото Италия е най-засегната от цяла Европа. Ти мани другото, ми кво ще прави НАТО, ако след Италия тия 7 самолета минат и през Испания, Франция, Германия, САЩ и Канада ? Щото се оказало, че там няма медицина, за хората - а само печалба.

paragraph39

2020/03/23

donald-tramp-paketat-izvanredni-ikonomicheski-merki-na-sasht-ne-predvizhda-pomosht-za-drugi-darzhavi

http://www.focus-news.net/news/2020/03/23/2759726/donald-tramp-paketat-izvanredni-ikonomicheski-merki-na-sasht-ne-predvizhda-pomosht-za-drugi-darzhavi.html

paragraph39

/:/ Защо точно на Италия?

..........................................................................................................................

Защото Италия е ПОИСКАЛА помощ от Русия- и я получи незабавно/експерти, апаратура, медикаменти.../!

И от Китай, май?!

Същото и Сърбия- поиска и получи незабавно помощ от Русия и Китай//експерти, апаратура, медикаменти.../!

А Бат Бойко разчитат само на ЕТАЦ, май, и иска от ЕС само пари- защото даде българските пари на САЩ/3 милиарда лева- при това, 100% авансово, за НЕнужни и НЕнарисувани, дори, 8 бр. самолети Ф-16 бл. 70 през 2025 г.!/! И НЕ си ги поиска тези пари обратно- а може и има право, на основание "форсмажорни причини"/пандемията Коронавирус/! ПФУ!

Slava
снимка на Slava

Не е за вярване: 150 кацат от Англия в Бургас, 200 се връщат обратно

 

https://www.24chasa.bg/region/article/8343491

Сгугню
снимка на Сгугню

Може и да е пропагандна (руска) акция, но може и да не е. Но първо, защо НАТО не направи такава акция? Къде са великите американски ВВС, помагали на Западен Берлин едно време, и бомбардирали Виетнам, Северна Корея, Сърбия, Ирак, Либия, Сирия? Просто ми е интересно, те само да убиват ли могат, или и да спасяват?

НАТО няма нужда от пропагандни акции. НАТО има механизми за взаимодействие и ако сред тях е наличен механизъм за взаимопомощ между страните-членки при епидемии (което е съмнително, щото епидемиите не са много в ресора на военните, а НАТО е военен съюз), бъдете сигурен, че той ще бъде или вече е използван. Но за това не се шуми именно и тъкмо защото НАТО няма нужда от пропагандни акции, докато Русия явно има нужда, щом толко се тупа у гърдите.

 

ЕС обаче има такива механизми и вече ги задейства.

Не виждам обаче у форумният русофилиат радост по този въпрос, за разлика от възторжено-екстатичната им реакция на руската пропагандна акция.

Антей

 

ОК за Вашето мнение, колега Сгугню.

 

Обаче как оценявате идеята на НАТО да провежда най-мащабното от 25 години

насам, учение и то през месеците април-май-юни, 

 

когато са отбелязва юбилейната 2020-та, 75 години мир, след края на ВСВ

по границите с Русия! Каква заплаха е тя, за кого. Анексията  Крим.

Ами област Косово, ами област Хатай, както стана известно наскоро.

 

Ми това отношения на съвременни цивилизовани люде и народи ли е, 

международно сътрудничество, братско ли е?!

 

⚓️

 

 

 

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Епидемиите са тоочно в ресора на военните.Забраната на биооръжието не значи че е отменено. Всъщност Русия праща армейски екипи

н16
снимка на н16

ЕС обаче има такива механизми и вече ги задейства.

 

Никакви механизми няма ЕС, както и НАТО. Това не са джендърите и правата на малцинствата, че да се задействат европейски парламенти и американски посланици. Както и не е като да въоръжаваш талибани и борци за чистия ислям. 

 

А проблема е, че в САЩ и ЕC медицинското обслужване струва пари, много пари. Както и в САЩ, кой ли знае, колко струва едно посещение в болницата, ако човек няма застраховка. Пък и дори и да има, какво ли плаща (застраховката). Реално се видя, как се справи Китай с тоя проблем, и как ЕС и САЩ.

Nickolas

Заглавието уж Германия, пък снимката на българска болница.

Boris65

Няма ли някой Брат от пропагандни съображения да се спъне и да помогне на нас ? Или на европейска Украйна ? Целия богат , проспериращ , цивилизован свят е с нас ! Иде ли ?

Страници