Quantcast
Mercedes се отказва от някои двигатели | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Mercedes се отказва от някои двигатели

Компанията Mercedes-Benz готви обновяване на моделната си гама, като целта е ясна – спестявяне на средства и покриване на новите екологични стандарти. Това ще доведе и до промени сред двигателите, които марката предлага. Някои от тях ще отпаднат, а други ще бъдат модернизирани, пише Automedia.bg.

От компанията вече посочиха една от "жертвите" на готвените промени. Дизеловият 1,5-литров мотор, известен като 180d, повече няма да се монтира на модели на Mercedes-Benz. Досега той се използваше за A-Class, B-Class, както и за една от версиите на CLA. Двигателят развива мощност 116 к.с. и работи в комбинация с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Мястото на този двигател ще заеме 2,0-литровият дизел, който се предлага с мощност 150 или 190 к.с. и в момента също се монтира на някои модели на марката. Той се комбинира само с 8-степенна автоматична трансмисия, като ще бъде леко подобрен. Мощността му се запазва, но въртящият момент се увеличава с 20 Nm и ще достигне 280 Nm.

Освен това Mercedes-Benz се отказва и от 1,5-литровия дизел с 95 к.с., който се монтира на колите A-Class. Производството му спира, тъй като той не покрива стандарта Euro 6D, а модернизирането му така, че да отговаря на екологичните норми, би било прекалено скъпо.

Към статията във в. СЕГА
TRIF007

Имам усещането, че МБ рискуват да загубят твърде много от пазарния сегмент които имат в  момента.

Всички производители на ДВГ се преустроиват към електрозадвижване а при МБ това е по скоро символично. С пускането от конвеера на първите електрички от завода на Тесла - Берлин пазара на автомобили ще премине в друго измерение. От там връщане назад няма. Може да позабави процеса но няма да им помогне намалените цени на горивата. Ако МБ продължават да разчитат на стара слава това ще е началото на края за тях.