Quantcast
За 3 часа Ананиев забрани и разреши транзита на ТИР-ове към Турция | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

25 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
За 3 часа Ананиев забрани и разреши транзита на ТИР-ове към Турция

В рамките на 3 часа днес здравният министър Кирил Ананиев първо забрани, а след това възстанови транзитното преминаване на ТИР-ове от България към южната ни съседка Турция.

По-рано днес той издаде заповед, в която се посочваше, че от днес временно се забранява влизането и преминаването през българска територия на тежкотоварни автомобили, пътуващи за Турция и пристигащи от десетки държави от целия свят – от Германия до Непал. Другите граници остават отворени за преминаване на товарни и хуманитарни камиони.

Това стресна и разгневи родните превозвачи. "Вероятно от Турция ще има ответна реакция, и прогнозите са за струпване на опашка от над 1000 камиона само за 24 часа на границите ни със Сърбия и Румъния. Опашката за Турция вече е над 50 километра", коментира Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на българските превозвачи, цитиран от БГНЕС. По-късно пред БНР Арабаджиев съобщи, че са получили уверение, че заповедта ще бъде отменена.

Така и стана. От здравното министерство съобщиха, че Ананиев е оттеглил своето нареждане, без да дадат абсолютно никакво други обяснение.

Такова дойде от Гранична полиция, откъдето заявиха, че заповедта е била продиктувана от затруднения с обработката на струпалите се камиони на границата с южната ни съседка, а е била отменена, защото в момента се водели разговори между българския вътрешен министър и турския му колега.

ПОЛОЖЕНИЕТО НА ГРАНИЦАТА

В последните дни ситуацията на турската граница е критична. Според справката на МВР за ситуацията по граничните пунктове към тази сутрин трафикът на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От 19.03.2020 г. за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили, уточняват от МВР.

Днешното ограничение допълваше заповед, с която от 00.00 часа на 18 март Ананиев забрани влизането у нас на лица от 16 държави - Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Северна Корея, Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария. С друга заповед бяха въведени редица ограничения за шофьорите на тир, идващи от една от изброените държави (без Северна Корея). Тези, които имат престой у нас, задължително се поставят под карантина, а тези, които разтоварват и продължават имат 24 часа да го направят.

Към статията във в. СЕГА
geni1

Над правителството тегне прокоба, глупост след глупост вършат.

Последствия са извършилите глупостта никакви.

 

Има ли правителство ?

 

Не се морете, това е риторичен въпрос.

ЕМОКОМ

Айдеееее, отиде дружбата м/у Борисов и Ердоган

F1F1

Ананиев е уникално алтернативно надарен. Дори и по калинковите критерии на бокаса.

ivanko77

Правим икономическа блокада на Турция или изпълняваме тяхна молба?

IvanM

Какво пречи камионите да минат през страната с полицейски ескорт, без да спират хаотично. Така минаваха преди време "турските гастарбайтери". След като бъде проверено, дали Турция е готова да ги приеме, разбира се.

segal

Това може да се прави единствено ако е съгласувано с Турция, ако не иска да ги приеме. Иначе е пълна тъпня. Да им изолират определени паркинги, да ги ескортират, да ги глобяват, да им събират такси. 
 

dobadoba

Боже, Боже...

⚓️

Slava
снимка на Slava

"В последните дни ситуацията на турската граница е критична.

 

Според справката на МВР за ситуацията по граничните пунктове към тази сутрин трафикът на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.

 

От 19.03.2020 г. за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница.

 

Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили, уточняват от МВР."

venstar

От много отдавна в камионите има тахо-диск, на който се записва с каква скорост се е движило превозното средство, спирало ли е и за колко време. Определят се наколко паркинга и бензиностанции. На излизане от страната се проверява този диск и се вижда, дали камионът е следвал предписанията. 

 

По-съвременно решение би било с GPS предавател, който се монтира с пломба на камиона (например на стойката на огледалото) и се следи като при РВД-то. За това са необходими джаджи, програми, специалисти и организация.

 

Каубой
снимка на Каубой

Който не е бил познат с интернац водач, не знае, как се хипнотизира таха-хаха плоскостта.

Другите предложения са теоретични.

Evasion

Заповедта е логична, щом не могат да влязат в Турция идващи напр. от Германия ТИР-ове, ще трябва да останат някъде из България. А със заповедта им се казва или въобще да не тръгват, или като дойдат у нас. да претоварят на български камиони, щом още може български да влизат в Турция.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Ама много е ограничен този здравен министър . Казаха му от Брюксел да осигури безопасен коридор за камионите, а не да ги спира. Защото по този начин не спира само транзита, а блокира целия трафик. Ясно ли му е какъв дефицит от стоки ще има само след 1-2 седмици.
Evasion

Тъкмо ще живнат родните производители на ранни зеленчуци...

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Абе сигурни ли сме, че тая корона не поразява и мозъка?

geni1

👍

MatSM

И да го поразява, на тия няма да им личи.

Stern

Какво е станало през тези 3 часа? Едва ли заради стреснатите превозвачи.

Да не би Ердоган да Му е звъннал?

независим експерт

Какво да става, ошамарили са го от Европа. Самолетите не летят, остават тировете. И некъф шапкар от бананова държава се праи на гуем

ppipi7766

Да вземат да качат наредбите на МС и щаба на борсата.

По-лесно ще се ориентираме, там поне има ограничения около 10% за глупстите, превишат ли ги спират.

segal

Поне да се извини за тъпнята. 
Стотици хиляди бедбяци се прибират в България, той едни тираджии спира. И то към Турция. Ами Турция ако спре българските? 
Армията ни поне това може да направи - да изолира и ескортира кервани с тирове. Хем са чужденци, идеално за военните, а не да ги пращат срещу гражданите, защото полицаите всъщност били мазни лелки на бюра из МВР. 

Slava
снимка на Slava

Не е тъпня и няма за какво да се извинява. Тъпните са в коментарите

 

от Гранична полиция, откъдето заявиха, че заповедта е била продиктувана от затруднения с обработката на струпалите се камиони на границата с южната ни съседка, а е била отменена, защото в момента се водели разговори между българския вътрешен министър и турския му колега.

segal

Осъзнавате ли колко липса на здрав разум има в коментара Ви и приложения към него цитат, както по отделно, така и в цялост? 
Само някои от сбъркотиите: 

1. Отменил си заповедта, защото външните министри започнали да си говорят?! Това каква връзка има с епидемиологичната обстановка, поради която здравният министър е издал заповедта? 
2. Гранична полиция не можела да се справи с работата и поискала здравния министър да затвори границите?! Ами да ги разсредоточат по разни паркинзи да изчакват. 
3. Това са международни превози, участват всички съседи на България, а и други държави. Изведнъж нашия здравен министър, по искане на гранична полиция, шашнал Балканския полуостров и близките континенти. 

Slava
снимка на Slava

22 (Отговор на #21)

Ср., 25/03/2020 - 21:18 (нов)

 

Глупост до глупост. Виж си т. 2 и опиши как опашката от Кап. Андреево се "разсредоточва".

 

"Опашката от тирове преди Капитан Андреево в сряда надхвърляше 45 км, доброволци събраха спешно 60 хил. лв и занесоха на чакащите шофьори храна, вода и дезинфектанти. Хранителните пакети бяха раздавани на всички шофьори на опашката независимо от тяхната националност.

 

От седмица Турция затвори границата си заради коронавируса. Опашката върви бавно, тъй като мерят температурата на всички шофьори и провеждат дезинфекция."

segal

Сега осъзнавате ли, че коронавирусът ще избие болните, слабите, немощните, глупавите, тъпите и загубените. 
Щото се иска много акъл граничните полицаи от турската граница да се обадят на колегите си от сръбската и румънската и другите полицаи да разсредоточат камионите из страната. Тези камиони носят пари точно сега в кризата! Пак повтарям - стотици хиляди бедняци се връщат в България безконтролно, а тука говорим за няколко стотин шофьора, които си стоят в камионите и минават транзит. Турция мерела температура и дезинфекцирала. Ами на влизане в България не са ли ги прегледали и дезинфекцирали? Ако нямат достатъчно паркинзи, защо не са ги ескортирали до някои от стадионите, които построиха във всяко село? И без това скоро няма да трябват. Или до запустелите военни полигони, плацове и летища? 
Защото най-голям кяр има да ги наредиш на 100 км опашка, от която не могат да мръднат и стават заложници на ония от ГКПП-ето.