Quantcast
Божков определя нов собственик на "Левски" с онлайн анкета | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

67 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Божков определя нов собственик на "Левски" с онлайн анкета

Реалният собственик на "Левски" Васил Божков организира анкета във "Фейсбук" с цел евентуално да бъде определен нов притежател на мажоритарния пакет акции на футболния клуб.

"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК "Левски" да бъде определен чрез електронно гласуване?", написа хазартният бос на официалната си страница в социалната мрежа.

Точно преди седмица установилият се в ОАЕ бизнесмен изпрати притежаваните на хартия от съдружника му Георги Попов 86,6% от акциите на "Левски", джиросани на името на Бойко Борисов. За куриер беше избран журналистът Сашо Диков, който направи зрелищен, но неуспешен опит да предаде документите в сградата на МС.

След като министър-председателят отказа да ги приеме, Диков отнесе акциите на ст. "Георги Аспарухов", където ги връчи на изп. директор на "Левски" Павел Колев. Оттогава папката с джирото стои в клубния офис на ул. "Тодорини кукли" в София, а апетити към нея проявяват както редица лица, свързани с историята и настоящето на "сините", така и незнайни фигури, включително 19-годишен строителен предприемач.

За броени минути след публикуването на анкетата от Божков в онлайн гласуването се включиха хиляди потребители на "Фейсбук", като броят на участниците продължава да расте. От над 20 000 гласа към момента силно преобладават отговорите "да" (80:20%). Крайният срок за подаване на вот е утре в 8:00 ч.

От националния фенклуб (НКП) на "Левски" обаче реагираха гневно на новата инициатива на Васил Божков. Председателят на НКП Степан Хиндлиян беше категоричен, че феновете вече са направили своя избор и подобно гласуване е ненужно.

"Подигравката с "Левски" продължава със страшна сила - заяви Хиндлиян пред "Нова телевизия". - Несериозно е да се продължава да се жонглира с клуба, и то на фона на горчивата чаша, която трябва да изпием, както и на фона на хората, които си дават парите. "Левски" не е картоф, който да се подава между някакви хора. "Левски" е в много трудно положение. Всички застанахме зад Наско Сираков. Да го активираш да излезе и да каже, че поема отговорност - това е победа. Той е жива легенда, лицето на клуба, затова мога да кажа, че изборите вече са проведени."

Заедно с Хиндлиян в студиото на "Нова" беше и треньорът на баскетболния "Левски ЛУКойл" Константин Папазов. Той също беше кандидат за акциите на футболния клуб и дори декларира, че е получил уверението на Божков, че джирото ще е тъкмо на негово име.

"Ако г-н Божков е добронамерен и чрез това негово предложение за електронно гласуване смята, че ще бъде избран най-достойният, да погледне от това, че ние нямаме време - заяви Папазов. - Аз не страдам от това, че съм излъган, тук става въпрос за "Левски". Затова използвам да се обърна към него и да го помоля да не бъде коравосърдечен. Не се чувствам излъган, радвам се, че съм бил част от тази идея. Опита се и се подигра с институцията министър-председател на гърба на "Левски", което мобилизира още повече левскарите. Сега искам да го помоля да не се подиграва с тях. Нека даде шанс на Наско Сираков и после ако има някой по-достоен, да направим избори."

Същевременно "Левски" се намира във финансов колапс и не е ясно дали клубът ще намери средства за довършване на сезона в Ефбет лига. Футболистите не са получавали заплати от близо три месеца, а бюджетът за покриване на текущи разходи и задължения към кредитори, включително НАП, се закърпва с дарения от фенове и фирми.

Поредното такова беше направено вчера от депутата от ДПС Делян Пеевски, който преведе 500 000 лв. от фирмата си "Интръст" ЕАД в клубната сметка на "Левски". Благотворителният акт обаче вся раздор сред феновете и от Тръст "Синя България", който притежава 10% от акциите на "Левски", се обявиха категорично срещу това дарение и призоваха ръководството на клуба да не го приема.

Днес на заседание на УС обаче беше взето решение въпросните 500 000 лв. да бъдат приети и похарчени за целите на клуба.

"Единодушно се обединихме около мнението, че нашата задача е да направим всичко възможно да спасим "Левски". По тази причина ние не можем да се откажем с лека ръка от което и да е дарение. Приемаме го и ще го харчим прозрачно - аргументира се изп. директор Павел Колев. - "Левски" не се е молил за това дарение. Има дарители, които са привърженици и на други отбори. Аз имам съобщения от 10-15 привърженици на ЦСКА, които са дарили пари, защото смятат, че "Левски" трябва да го има."

Колев разкри още, че е взето решение за свикване на Общо събрание на клуба на 6 юли.

"Избрахме и резервна дата на 22 юли, в случай че мажоритарният акционер не успее да се включи в събранието на 6 юли. Тогава то няма как да се проведе, затова трябва да сме готови с резервен план - поясни изп. директор. - Също така е много важно дали дотогава ще получим позволение да проведем събранието на закрито, тъй като дружеството има много акционери. Ако не получим разрешение, събранието ще се проведе на открито на стадиона."

Освен Колев в заседанието на УС участваха членовете Ели Шопова, Найден Кирилов и Минко Герджиков и прокуристката Таня Христова. В офиса на ст. "Георги Аспарухов" бяха още Наско Сираков, Константин Папазов и Степан Хиндлиян.

"Сираков не е присъствал на УС - уточни Колев. - С него имахме разговор по определени теми. Говорихме за бъдещето на "Левски" - какви са възможните варианти. Той получи доста солидна подкрепа от левскарската общност. Просто идва всеки ден да си говорим."

Към статията във в. СЕГА

Страници

ПероВТ

Първо да предложи или да организира конкурс за кандидат-собственици. И да избираме между тях.

urupuchi

Ми ако цецекарите се включат инкогнито в гласуването?

Under_My_Thumb

https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Аз гласувах с да. Очаквам предложенията, но кой ще прехвърли акциите или ще ги джироса обратно на Попов, за да може той да ги прехвърли на друг?

nafta

Не е ли редно първо да се обявят имената на участващите в анкетата, а после да се гласува? Така като нищо ще се наложи да избираш между Дучето и шефа на Миньор Перник.

Скрудж

Давам БЕЗПЛАТНА бизнес идея на Божков.

Разпечатва няколко милиона билетчета за търкане на стойност по 10 лева. В едно от тях  са акциите на "Левски" като печалба. 

Интервал

Скрудж 😁 👍

БатВаню

установилият се в ОАЕ бизнесмен

Колко трогателно!

Един се "установява" в Белград, другият - в ОАЕ...

Интервал

Установилите се в Банкя са по-трогателни, но главкаскетът не е компетентен.

Минувача
снимка на Минувача

Прескача кардиналния въпрос: Кой ще издържа Левски?! Признава, че Борисов не е собственик на акциите.

Интервал

Похвални кардинални въпроси! Так держать :) Мини отново по някое време.

Zmeja

До тук сме на етапа: "Реших да се оженя, но нямам представа булката от нашето село ли ще е, от съседното ли и дали ще бъде съгласна."

PlaNed
снимка на PlaNed

С използването на Philips Airfryer който използва уникалната технлогия Rapid Air на Philips вие можете да пържите с въздух, за да приготвяте храната хрупкава отвън и крехка отвътре – без замърсяване и миризма. 

Талибан

Прескача кардиналния въпрос: Кой ще издържа Левски?!

Който го издържа в последните месеци - феновете.

МАРИН69

Не мисля така. Божков започна тази партия с белите но вече загуби предимството. Ще загуби мача.

geo_19

Ха, ха... Божков доказа, че е много добър математик (и шахматист, разбира се). Гъбарка се с властта на Мутрата от Банкя както си иска. С първия ход, доказа, че Барцелонски е некадърен и неспособен да припознае акциите и да ги джироса другиму.  А сега е следващият брилянтен ход:" След като Барцелонски е неспособен, великодушно ще ги предам на когото вие (левскарите) посочите...". Барцелонски е в ступор.

Danibus

Думам ти дъще, сещай се снАхо. 😁 

Отново елегантен шахматен ход👍

Balamurnik

Аз не разбирам злобните подмятания. Такъв-онакъв (канибал, изнасилвач и т.н. ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, тъй като не е доказано в съда), НО акциите са си негови, а както стана ясно ПРОБУТАНИ от "институцията министър-председател",  както почтително се изказа дежурният гербераст. Та, ако иска на лотария ще ги раздаде. Откъде накъде ще ги дава на Наско Сираков? Щото друг гербераст го нарече "смело сърце"? И що е смел? Щото търпи Илиана Раева? И това е предпоставка да стане собственик на клуб... Така де, женчето му успя със съскане да лиши Нешка от националния отбор, а тоз да не остане по-назад. Я по-сериозно! А в ОАЕ е недосегаем за бухалките на горепосочената институция. Ако имаше разделение на властите, щеше да си е тук.

mick

Много яко.. собственик на финансова яма.. огромна.

 

Това е ненормална работа - да купуваш нещо и само да наливаш пари в него както поп.  А футболистите като шейхове.. и навън и на терена.

Интервал

Моля, не така. Елитът на нацията не заслужава подобно отношение.
Жалко, че няма черепна агенция за мЪнекенки :))

Звън®
снимка на Звън®

Кой срещу кого е - разказва Осман Октай 

https://mobile.frognews.bg/article/196667/

Сгугню
снимка на Сгугню

Отново става пределно ясно, че целта на Божков не е да помогне на ФК Левски, а да използва кризата в този клуб в своят конфликт с властта в България.

 

Но тъй като в този си конфликт той прави всичко възможно да удря по властта в България, и най-вече по минпреда, заслепените антибоковисти в сий форум изпадат в телешки възторг спрямо него, забравяйки какъв човек всъщност е господина.

dream team
снимка на dream team

А ти що се правиш на незнаещ какъв човек е Тулупа?

Solace

Хайде сега, Сгугню, си отговори на въпроса защо и как Божков е поел издръжката на 1914.

До момента направи много неща - спаси от фалит подуенци, наля милиони в стабилизиране, школа и т.н. Нещо, което нито гърбавият кандидат-кмет на Своге, нито маймунестият локомотивец, нито финягата от Лондон, направиха. 

Е, Божков го е направил по две причини - или по поръчка (със съответните изгоди за бизнеса му), или от любов към клуба. Ако е първото, е нормално да се гъбарка с всички, както може. И съвсем не е случайно, че едно от нещата, които Черепа е взел със себе си, са акциите на ПФК-то...

Зак-ри-вай!!!

fractal
снимка на fractal

Акциите се депозират в НАП нали са ценни книжа и се решава проблема с задълженията на Левски

Както държавата емитира ДЦК така и акциите са ценни книжа

Не знам защо иска кеш 1,5 млн от левски

Също така спортния тотализатор трябва да задели фонд за подпомагане на колективните спортове в настоящата епидемична криза

Citimen

Отборът на ДПС, който незнайно защо и незнайно докога ще продължи да петни името на Апостола, отново стана за смях - на анкета във Facebook ще се реши кой да бъде подставено лице на г-н Делян :) Време е за анкета и между нормалните българи и патриоти дали тази гавра с името на Апостола не е време веднъж и завина да спре: Сменето името на мафията от Подуене!👍

Citimen

Съгласни ли сте да се забрани сега и в бъдеще имената на българските мъченици и национални герои да бъдат петнени, поругавани и с тях да се гаврят футболни лумпени и собственици-мафиоти? 

 

Имената на Ботев и Левски не бива да са дюнер в устата на дрогирани бандити и комплексирани запалянковци!

 

#БъдетеПрави

 

ДА

 

НЕ

Under_My_Thumb

👍

Какво лошо има отборът на всички власти от "Долината на глинените гърнета" да се казва ФК "ПОДУЯНЕ"?

Аз де

Напълно съгласен!

Имената на национални герои са само имена на национални герои, а не на спортни клубове!

Citimen

Нищо лошо 😁

Страници