Quantcast
Случаите с COVID-19 пак тръгнаха нагоре | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

70 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Случаите с COVID-19 пак тръгнаха нагоре

41 са новите случаи за последното денонощие. Сред тях е медицинска сестра от Кнежа. 11 са настанени в болница. Броят на излекуваните е 42. Петима пациенти са починали. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

2372 станаха общо заразените в страната. 

Предните дни новооткритите случаи бяха под 40. 

Разпределението по области сред новите случаи от последните 24 часа е: Благоевград , Смолян и Кюстендил – по един; Пазарджик - 17; Плевен - 2; София – 8; Ямбол - 11.

В Пазарджик има ново голямо огнище -  заводът за автомобилни компоненти "Костал", в който вече са потвърдени 22 души с коронавирус.

Последните новини от Ямбол не са никак добри. Заразата, пламнала в квартала "Райна княгина", вече се разпространява  дифузно, извън локалното огнище.  Това показва анализът на заболеваемостта през последните дни, съобщи заместник-директорът на МБАЛ "Св.Пантелеймон" д-р Валентин Вълчев пред "Дарик". Причината е неспазването на противоепидемичните мерки на публичните места в града, посочи д-р Вълчев.

Днес за дезинфекция е затворено пневмофтизиатричното отделение на областната болница "Св.Пантелеймон".

През последното денонощие новите положителни проби в областта са 11, десет са на жители  на самия град, а един е от Елхово. Двама са хоспитализирани, останалите са безсимптомни. В многопрофилната болница е починал мъж на 88 години с доказана коронавирус инфекция и с инсулт, съобщиха от Областния медицински съвет.

Според прокуриста на болницата д-р Димитър Рунков високата смъртност на заразени с COVID-19 в Ямбол - 12 пациенти от общо 114 диагностицирани, се дължи на ниския здравен статус на пациентите и липсата на лечение на основни заболявания. Това са хора с тежък, разколебан диабет, нелекуван досега или лекуван некачествено, при които инфекцията за 2-3 дни обърква целия метаболизъм, поясни той.
 

В СТРАНАТА

Общо 258 пациенти с доказана коронавирусна инфекция са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. От тях 29 се намират в интензивни отделения и клиники.

Постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи, подчерта проф. Тодор Кантарджиев по повод критики, че се правят малко тестове, затова и се откриват малко заразени.
Той допълни, че лабораторният капацитет за тестове се е увеличил два до три пъти.
За денонощието са изследвани 1450 проби, сочат данните на щаба.

 

4845 души са тествани от 6 април до днес в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в 91 (1.9%) случая са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 57 (1.2%) случая - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че заразата е в ранен етап. Има и  44 (0.9%) проверени, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 338, от които  12 (3.6%) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира въз основа на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Nickname186

Но защо няма снимка на лъскавата глава, лампази и пагони?

Сократя

Не бързай, не бързай!

Утре девизът може да стане: "Защо лошият Боко прогони добрия генерал Мутафчийски?".

Джиджи

Но защо няма снимка на лъскавата глава, лампази и пагони?

Няма вече лампази и пагони. 😋

 

Вчера беше с костумче, ноо му гила!!! 😂💞👍👏

Testament
снимка на Testament

От как се осра при Бенатова става безпощадно ясно ,че е едно чучело на конци и ако не е на запис  тва с въпростите е  е трагедия.

Su38

Днес = 35 проби за една положителна. Така можем да се кламбичкаме още много години.

Интересно по какъв начин е открито "огнището" в завода в Пазарджик? Някой знае ли? Дали е по инициатива на самия завод или някой е отишъл в болница?

В София, Пазарджик и Кнежа ясно, но къде са другите 15 новооткрити положителни? Има ли "огнища" с тях?

Джиджи

Интересно по какъв начин е открито "огнището" в завода в Пазарджик?

Получили са сигнал за "клъстър" ... 😝

Su38

Е, точно това ми е въпросът? От кого е получен този сигнал? Някой трябва да е установил по някаква причина, че там има нещо, за да се насочат. Очевидно този сигнал не е по активност на щаба...

Така, ако чакаме някой да ни подскаже - никога няма да можем да потушим огнищата. Едно загасим, друго, избухва, после пак избухва загасеното и така до второ пришествие.

Мисля, че е по-логично да се хваната колкото се може повече огнища по едно и също време. С тая тактика и стратегия това ще стане на кукуво лято..

Желязко Желев

          Завода възобновява работа в началото на май.По собствена иниациатива правят тестове и излизат безсимптомни.Моето обяснение;Само тест па било супердуер нищо не доказва.И само симптоми пак нищо.Тест + симптоми не са и 80% доказателство.Каша в главите и практиката.Отделно можеш да получиш инфарк или инсулт заради ковид19 без други симптоми.Има тотално изкривяване в разбираето и справянето с ковид19 по света и у нас.99%  от лекарите са интерпретатори на чуто и прочетено,1% реално са лекували някой с ковид19 и имат откъслечнен емпиричен опит.

      Народа се измори вярва на това дето му се иска,а и няма на кой.Много народ ще си замине от ковид19,от съпътстващи проблеми,от невежество.

Тракийка7

Съобщават ни числа на хора с положителен резултат от PCR. Което означава, че са открили частички от някакво RNK. И защо трябва да го знаем това? Да покажат, че RNK -то е на коронавируса. Ако възрастен човек е ваксиниран с противогрипна ваксина е възможно да даде позитивен резултат за корона. Други налични микроорганизми, с които съжителстваме също могат да повлияят на теста. Затова само болните трябва да се броят и като дадат положителен PCR,  да се види материала и под микроскоп, за да се види корона ли е.Защо не го правят това? Според мен, указанията са такива. Както и тези да не се правят аутопсии. Силно е съмнително всичко, което се случва. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи, подчерта проф. Тодор Кантарджиев по повод критики, че е правят малко тестове, затова и се откриват малко заразени.

 

О, да! Колкото повече тестове правите, толкова по-малко заразени откривате, нали? Баси умната мисла! Да видим кои диванни ошашавени са ѝ фенове.

Талибан

Постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи, подчерта проф. Тодор Кантарджиев по повод критики, че е правят малко тестове, затова и се откриват малко заразени.

Ами не води. Факт. Щото няма такова "постоянно увеличаване". Факт.

Rendeto

Ръбъл, кое не разбираш от тая мисъл?

Кажи къде срещаш затруднения и ще ти бъде обяснено като за твоето ниво.

Miranda
снимка на Miranda

Петър Москов по БТВ разби Мангъров, цялото му интервю си струва да се чуе.

Жалко, че времето не стигна за повече.

Дано неговата партия КОД намери добри партньори за изборите, с когото и да се коалира /сами не знам ще минат ли 4 % / ,  бих го подкрепила.

Най-читавият ни здравен министър и един от най-стойностните ни десни хора.

Rendeto

Комундели, русофили и друга левичарска форумна 'лека фракция' получават пристъп на ортикарии като го видят. 

geo_19

Дано неговата партия КОД намери добри партньори за изборите

-----

С това име КОД много прилича на КОВИД. 

Aniki

Най-читавият ни здравен министър и един от най-стойностните ни десни хора.

lol, също така е обвиняем. Има нездрав вид на наркоман, което е очаквано предвид специализацията му. Не знам как може да "разбие" Мангъров по тема свързана с вируси... Виж за упояване може.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Името на партията е леко подозрително.

Прилича плашещо на КОВИД.

Да го сменят овреме, че съвсем ще отблъснат евентуалните си гласопадаватели.

:)

ПП

Сори,  за повторението,колегата, вече е забелязал същото.

Явно, се набива на очи.

KTP

За Пепи белото ли става дума? Тъкмо се чудех да не се е появил некой друг, много, много по-свестен човек на име Петър Москов... ма то щото не видях че Мирандичка го е писала това, нямаше да се чудя, като какви ги харесва... 

Тракийка7

Да е читав, колко да е читав? Турски ваксини нещо внасяше, та не знам. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Ами не води. Факт. Щото няма такова "постоянно увеличаване". Факт.

 

Кое е факт? И какво е постоянно увеличаване според теб? Откриването на 30-40 заразени българи всеки ден или трябва да са по 100, за да има увеличение? Не знам дали си забелезал, но днес бройката заразени се е "увеличила" спрямо вчера.

Rendeto

Пак не с чете, пак не се рзбира ... И с Талибан-а не може да се разберете ... Ама всеки е подкарал темaтa от към дрuгата страна, та за това :)

Забавно е, не крия.

Талибан

Факт е, че няма постоянно увеличаване на броя на изследванията. Друго "постоянно увеличаване" в текста няма. Не знам как успя да се объркаш.

фортинбрас

Чумата Му по свинете през 2019 г. драстично повиши не само цената на свинското в търговската мрежа, но и цената на свинщината в държавните институции. През 2020 г. данъкоплатците ги плащат – с измислена КОВИД-дефлация (-1,2% за 2020 г.), с измислена КОВИД-епидемия (2372 заразени и 125 починали) и с измислено КОВИД-спасителство на НОЩници, шебеци и тулупи.

http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/potvrdeni-sluchai-na-koronavirus-na-teritoriyata-na-r-blgariya/

Zmeja

Анализирането на статистически данни с малки числа, като тези с КОВИД-19 ме връща в ъв времето и ми напомня за някакъв годишен доклад на пожарната в български град*  където било записано, че миналата година в наблюдаваната територия имало два големи пожара, а тази година само един, което показвало, че дейността на службата по ППО се е подобрила два пъти.

-----------------------------------

* Разказано от достоверен източник, който през 1975-1985 г. е имал служебен достъп и задължение да чете тези доклади.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Факт е, че няма постоянно увеличаване на броя на изследванията. Друго "постоянно увеличаване" в текста няма. Не знам как успя да се объркаш.

 

В текста се отговаря на критики, че официалната бройка на болните е малка, защото се правят малко тестове и ако се правят повече тестове, ще се открият повече болни. На това Кантарджиев казва (перефразирам за теб) : не е вярно, че колкото повече тестове правим, толкова повече болни ще открием. Или : с повече тестове не се откриват повече заразени"  Баси, вие елементарен текст не можете да разберете.!

geo_19

Парадоксът се далжи на взимането на пробите на клъстери. След като локализират огнището задължително се взимат проби и в периферията му. А след хванат 100% от заразените в огнището, приносът на периферията е 0%.  Като в оня завод в Пазарджик. 

Rendeto

А, сега вече разбрахме, благодаря ти ...

Тестваме повече от преди, но заразените са по малко от излекуваниете ....

Само едно не разбрахме, сигурно щото сме глупави - защо това е лошо?

Slava
снимка на Slava

"Случаите, регистрирани за последните 24 часа /общо 41/, са разпределени по области, както следва: Благоевград - 1; Кюстендил – 1; Пазарджик - 17; Плевен - 2; Смолян – 1; София – 8; Ямбол - 11.

 

Общо 258 пациенти с доказана коронавирусна инфекция са настанени в болнични условия под лекарско наблюдение. От тях 29 се намират в интензивни отделения и клиники.

 

От потвърдените през изминалото денонощие случаи един е установен при медицинска сестра от Кнежа. Така общият брой на медицинските служители у нас, при които е констатиран новият коронавирус, става 249.

 

125 са починалите лица, при които е доказан COVID-19, като пет са смъртните случаи от последното денонощие. В „Пирогов“ е починал мъж на 78 г. Той е страдал от диабет. В Пазарджик са починали двама души – мъж на 67 г. и жена на 67 г. В Стара Загора е починала 51-годишна жена с онкологично заболяване. В Ямбол е починал 88-годишен мъж. Пациентът е прекарал инсулт."

Сгугню
снимка на Сгугню

Вчера при 1912 теста са открити 39 заразени.

Днес при 1950 теста - 41.

А в понеделник се съобщи че при 360 теста има 24 заразени.

Май броят на откритите заразени не е в твърде тясна връзка с количеството тестове.

Zmeja

Просто извадките за тестване не са репрезантативни, както биха се изразили социолозите.

Страници