facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Разкриват два пункта за здравен контрол на границата със Сърбия

Временни звена за граничен здравен контрол се разкриват на границата със Сърбия. Едното е при ГКПП "Олтоманци", а другото - при ГКПП "Стрезимировци". Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от днес.

От 15 юни ще падне 14-дневната карантина при туристически пътувания между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Преди това от 1 юни без карантина се възстановяват свободните пътувания по бизнес, семейни и хуманитарни причини.

При преминаване на границата пътуващите ще попълват специална декларация, че нямат симптоми на заболяването COVID-19 и не са под карантина. Ще декларират и че пътуват на собствен риск и имат застраховка. Трябва да се посочи и телефон за контакт. 

Днес падна забраната за влизане в страната на граждани на държави членки на Европейския съюз и на страни по Шенгенското споразумение. Това гласи заповед на Ананиев от 21 май.

Към статията във в. СЕГА
Luft hans

 И преминаването на границата ще става с такава скорост, че просто хората ще се окажат да минават. И сега без тези формуляри става все едно си на охлюв, пък какво остава и с допълнителните формалности.

×