Quantcast
Шефът на Пентагона отказа да хвърли армията срещу демонстрантите | Page 2 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

149 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

wreckage
снимка на wreckage

каква държава? Щатите са федерация од държави. Одтук и името на тва политическо образувание.

 

Другите неща няма да ги коментирам, щото произтичат од погрешната ти претстава за тва кво са Щатите.

Между другото има ли право собственик на магазин да застреля влизащи със взлом през нощта и разграбващи магазина му? 

Не знам що тая хипотеза ти се пръкна фглавата, предвит, че към тоя момент нема данни за такива изпълнения. Фсмисъл сопственици на магазини, застреляли некого затва, че им флиза ф магазина по време на теа народни вълнения.

 

Вероятно има известна разлика между тва пловдифски анестезиолог да застреля циганин ф гаража си и тва американски ритейлър със застрахофка на обекта си да застреля голяма група хора, флезли ф магазина му, докато той кой знае защо е решил да спи вътре.

 

lalluger

Добре, нямало държава САЩ, а убиха един и цалата КОНФЕДЕРАЦИЯ пламна - все тая. Остави Пловдив! Питам има ли право собственикът ако види че няколко души с качулки разбиват магазина и почват да изнасят и палят, да ги застреля? Без значение народни вълнения или лунно затъмнение. Да или не? Ще бъде ли съден за това, че с оръжие си е бранил собствеността?

P.S. Нали затова е форум. Аз не познавам всички държави на света, но са ми интересни техните "ценности" и логика, защото често получаваме съвети, заповеди, нравоучение от там. 

wreckage
снимка на wreckage

Питам има ли право собственикът ако види че няколко души с качулки разбиват магазина и почват да изнасят и палят, да ги застреля? 

не знам за такъф сопственик, така че не мога да ти одговоря. Нема данни.

Она ден полицаи гръмнаха един сопственик на барбекю дюкян, оказа се че камерите им са били изключени и ги разследват.  А полицейският началник беше уволнен.

 

https://www.nbcnews.com/news/us-news/louisville-police-chief-fired-after-officer-bodycams-found-be-during-n1221351

 

сега аз тебе питам, имал ли е собственикът на заведението прао да се отбранява с оръжие срещу тези ченгета?

ПГеоргиев

Въпреки цветнокож президент, въпреки демонстрациите на всякаква толерантност, като почнеш от сексуална, социална, сексистка, та до разните му феминистки движения, които си нямат друга работа, а търсят само място под слънцето чрез обвинения за "сексуално насилие" и процеси за бързи печалби, та въпреки всичко, САЩ си остават расистка страна, в която сегрегацията не е премахната от онези години на втората поюовина на ХХ век.

Разбира се разделението не трябва да се разбира буквално, като отделни автобуси за по-тъмно зелените или отделни тоалетни, или забрана за посещаване на училища и университети.

Но отношението на белите към цветнокожите, латиносите, китайците, арабите, пък и към някой източноевропейци, все още съществува.

Думичката "негър" вече е изтрита от учебниците и произведенията на Марк Твен или Хариет Бичър Стоу. Но това е една голяма демонстрация на лицемерието на обществото, което не смее да използва подобни термини, но третира всеки чернокож или латинос като престъпник.

Ако се перефразира едно определение за арабите и тероризма, то "не всеки негър е престъпник, но всеки престъпник е негър".

Как може да се приеме факта, че едва през 1995 г. Мисисипи е последния щат, официално отменил робството.

Американското общество е болно, пълно с много проблеми, които се замитат под килима. 

Само помислете как лицемерите критикуват всяка страна по света, където се появяват някакви проблеми.

Как критикуват всяко използване на сила, за да се въведе ред. 

Как критикуваха украинските сили през 2014, които се изправиха срещу откровен преврат. Тогава протестиращите бяха "беззащитни борци за свобода и демокрация", а сега всички протесгиращи за свободи и против полицейското насилие са престъпници.

Вчера гледах кадри за действията на полицията срещу журналисти, отразяващи бунтовете. Въпреки легитимацията много от тях бяха пръскани със сълзотворен газ, събаряни на земята, арестувани или направо пи тях се откриваше огън с гумени куршуми, докато предават в ефир. 

Как наричаха Мадуро и не го ли заплашваха със сваляне от власт при неговото противодействие на метежниците. 

Не наричаха ли Путин "диктатор" за това, че изпраща полиция срещу незаконни сборища.

А сега Тръмп ще изпраща армията-нещо, което е немислимо за Европа.

Хубаво им го каза Лавров:Русия е загрижена за човешките права в САЩ и изисква разследване смъртта на Джордж Флойд.

Китайският представител в ООН ще сезира СС за осъждане насилието над протестиращи в САЩ. 

Е, когато ти мефиш с един аршин, не се учудвай, че те мерят със същия. 

lalluger

Съгласен с вас, но мислите ли, че има и НЕрасистки държави? Кои са те? Аз лично мисля, че няма такива. Има някакъв праг на поносимост у хората към различните и ако тяхната ценностна система и поведение (не в цвета е проблемът) е много неприемлива, няма как съжителството да е приятно. Затова имаме възпитание, т.е. някакви норми на поведение. Да не би в личен план хората да се събират с такива, които не могат да търпят? Има все още канибали на този свят или общности, където за гостоприемство се смята да ти предложат жената, за някои е нормално да продадеш1-2 деца, за да си купиш къща и др. Смятам, че насилственото т.е. лицемерното съвместно живеене е донесло повече жертви, отколкото ако обществата са по-затворени но пък с еднаква или поне приемлива ценностна система. Тогава изключенията минават дори за интересна екзотика.

Meto_ot_Interneto

"Брей, брей, брей. Колко много тръмпофони имало в България..... "
Погрешен извод. Отношението към погромите в Щатите не е непременно свързано с отношението към Тръмп.

wreckage
снимка на wreckage

обичам да те гледам, как праиш шпагат.

Meto_ot_Interneto

Мерси. На мен също са ми интересни твойте непеошки пируети и религиозната страст, с която следвш инструкциите.

Калорифер

 

"...Безработните в САЩ достигнаха 40 млн. само за 10 седмици..."

 

Интересно откъде ДНЕВНИК черпи информация?
Според Бюрото за Трудова Статистика данните са съвсем други.
 
https://www.bls.gov/news.release/pdf/empsit.pdf

 

Чудя се на кого да вярвам

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Можеше да покажеш и данни за януари?!  😁

Това, от 28 май, устройва ли те?

https://www.nytimes.com/2020/05/28/business/economy/coronavirus-unemployment-claims.html

Evasion

The Employment Situation for May is scheduled to be released on Friday, June 5, 2020, at 8:30 a.m. (EDT).

Калорифер

 

"Можеше да покажеш и данни за януари?!  😁

Това, от 28 май, устройва ли те?"

 

Благодаря - устройва ме напълно.

 
Сега имам два въпроса към теб:
     1. Ти прочете ли внимателно статията в NYТ?
     2. Проследи ли връзките към статистиките, публикувани от Департамента по Труда?

 

Яни-Янаки

При положение  че всеки щат си има губернатор и разполага с щатска полиция, защо губернаторите не си вършат работата, а прехвърлят отговорността си на президента Тръмп. Ако има полицейско насилие, то тяхна е отговорността, а не на Тръмп.  Да си свършат работата, тогава няма да има необходимост от армията!

wreckage
снимка на wreckage

не я прехвърлят.

 

Той ги натиска да му я прехвърлят, защото смята, че тва да пусне армията срещу гражданите ще му помогне ф предизборната кампания.

Също така смята, че тва да ги храни од туитъра, че са слаби и не си мачкат гражданите, може му помогне ф предизборната кампания.

geni1

Целият наратив на демократичната левица рухна от тези видеа - какъв Флойд, когато ограбват до голо магазини за висша мода, луксозни чанти и обувки на макс? Черните дълбаят ров, който трудно ще се запълни скоро в общественото съзнание.

 

Опитите на демократите да обезоръжат белия американец също рухнаха - изведнъж се оказа, че полицията не пази, пази оръжието - без изгъзици във въоръжените квартали; изведнъж се оказа, че оръжието, ама ужасно трябва. Оттук нататък въпросът за забраната му няма да може да бъде повдигнат с десетилетия.

 

Но основната щета от бунтовете е, че показаха лицето на черния расизъм и то е далеч от холивудските идилии. Направиха смешен всеки холивудски филм. Няма социална идилия. НУЛА. Втората група, която участва в безредиците, са "Антифа" - те не искат равни резултати, те искат импийчмънт на Тръмп - затова са на улицата; и естествено, комунистическа революция. Която изобщо не изглежда вероятна след бунтовете.

 

Те отвратиха голяма част от либерална Америка. И не се заблуждавайте, това не са гладни бунтове! Никой не е гладен. Не още. Всичко е във фаза ларп, но докато не получат равни резултати с останалите, афроамериканците няма да спрат с бунтовете. А това е невъзможно. Трудна ситуация.

https://www.lentata.com/page_17719.html

Nashenec

Преди много години Петър Младенов не посмя да вкара танковете и последваха две десетилетия мрак и своеволие на лумпенизираните криминални елементи. И на техните наследници.

Дано на Тръмп му стиска да го направи!

 

Яни-Янаки

Много хора тук са въодушевени от това, което се случва в САЩ. Най-вече защото това работи срещу преизбирането на Тръмп. Но защо не се поставят на мястото на тези, които търпят загуби при погромите на магазините, заведенията им…… Как е възможно да одобряват унищожаването собственосттта на хора, които нямат никакво отношение към полицейското насилие.? Това е болшевишко мислене.

wreckage
снимка на wreckage

Но защо не се поставят на мястото на тези, които търпят загуби при погромите на магазините, заведенията им…… 

Защо полицията не охранява тези търгофски обекти, а се занимава с теа, които не ги ограбват?

Тоя въпрос да ти е минавал през главата?

Begemot
снимка на Begemot

Попадна ми наскоро изкзаване на един от създателите на култовия филм ( култов, ама не чак толкова популярен) - Идеокрация: "Не знаех," казва човекът"че сме правили документално кино..." В този филм е назабравимият президент Камачо и  много подходящи тълпи.

На иначе несимпатичния ми Тръмп въобще не му дадоха да управлява: "Руското дело" и Мълър - към 2 години, импичмънт веднага след това, ковид последва, сега вълненията...някаква схема се очертава. Един от щаба на Клинтъновица написа в ноща на нейната загуба, че отсега нататък Тръмп всяка сутрин ще получава заявка за импичмънт на бюрото си...Гледам, така и  стана. От инагурацията до края на мандата. Толкова за уважението към демокрацията и законно избрания президент, пък бил той и президент Камачо.

 

майор Цепеняков

"...се преместа със семейството си в Минеаполис, където почина." Поради напреднала възраст.

PlaNed
снимка на PlaNed

Твърдо нье!

От CoVid-19!

Звън®
снимка на Звън®

Дори и при бегло преглеждане на кадри от протестите в САЩ се натъкваме на познати типични сцени. 

 

Сцена #1 - протестираща тълпа с умерено поведени. Често се мяркат демонстранти с вдигнати ръце, обястяват нещо на полицаите. Други говорят по мегафони. Мяркат се гневни цицорести протестърки с лозунги в ръце и ранички на гърба. Мнозина снимат с телефони, което издава симптоми на болезнена обсесия и оглупяване. Често се появяват кадри с паднали на колене полицаи или войници. Има и доста велосипеди. 

 

Сцена #2 - среща се обикновено нощем. Протестиращите са побеснели. Хвърчат камъни, булики, трошат се витрини, разграбват се магазини, подпалват се коли. Полицията отвръща със сълзотворен газ, шокови гранати. Често се мяркат напети полицейски командири, разпореждащи нещо по радиодиостанция. Проляскват десетки мигащи сини и червени светлини от полицейски коли, линейки, пожарни. 

 

Очевидно е, че организаторите нямат пари да плащат за други сценарии. Тези свършиха доста работа и още могат да поработят, макар и вече да будят отегчение. Все пак можеше да се смени поне повода за демонстрациите. Загинал при арест негър е многократно използван аргумент за бунтове. Смъртта на невинен винаги буди гняв. Тя е осъдителна, но не е неизбежна. Полицията действа със сила, а не гали с перце. Често, поради естеството на работа, там се промъкват и садисти, които с тръпнат да удовлетворят своя порочен нагон. 

 

Ясно е, че поводът за бунтовете е бил очакван с нетърпение. Вина за тях имат и организаторите, и сценаристите, и най-вече Китай. 80 % от протестиращата тълпа са роботи-андроиди, произведени в двата завода за надуваеми американци. Те се намират в провинция Съчуан и от близо 25 години бълват андриди, които се изнасят нелегално в САЩ, при това снабдени с напълно редовни американски паспорти. 

Протестите ще продължат до 14-ти юни. После всичко ще утихне. През ноември САЩ ще имат нов президент. Странното е, че той отново ще се казва Доналд, а фамилията му ще е Тръмп. Малко преди Коледа на 2024 година, 76 годишният Тръмп ще предаде Богу дух. Смъртта ще го споходи, докато се опитва да изпълни съпружеските си задължения. Така той няма да дочака стъпването на американците на Марс.

Evasion

80 % от протестиращата тълпа са роботи-андроиди, произведени в двата завода за надуваеми американци. 

😂👌 

Яни-Янаки

В случая имаме една неуправляема тълпа, а не протестно движение на хора, които знаят срещу какво протестират, срещу кого протестират, които знаят и изразяват точно какво искат.

Както беше, като пример, преди десетина години движението Оccupy New York City (окупирай Уолстрийт)

Прочетете тяхната декларация,

DECLARATION OF THE OCCUPATION OF NEW YORK CITY –  SEPTEMBER 29, 2011

http://uucsj.org/wp-content/uploads/2016/05/Declaration-of-the-Occupation-of-New-York-City.pdf

за да видите коренната разлика между тези хора по улиците на американските градове днес и участниците в едно легитимно протестно движение.

Kiril Karrin159...

Извинявам се че не е по темата но пък за сметка на това е актуално за всеки ден от доста време насам.

 

Врекаджиев що за идиотска граматика практикуваш тук бе момче???Някаква идея за собствен стил ли или що ли??

 

Чудя се защо вестника ти позволява да изнасилваш ежедневно българския език и граматика а в същото време блокира форумци за много по-малки прични.

wreckage
снимка на wreckage

 

Извинявам се ЗАПЕТАЯ че не е по темата ЗАПЕТАЯ но пък за сметка на това е актуално за всеки ден от доста време насам.

 

Врекаджиев ЗАПЕТАЯ що за идиотска граматика практикуваш тук бе ЗАПЕТАЯ момче???Някаква идея за собствен стил ли ЗАПЕТАЯ или що ли(ПОФТОРЕНИЕ)??

 

Чудя се ЗАПЕТАЯ защо вестникЪТ(пълен член) ти позволява да изнасилваш ежедневно българския език и граматика ЗАПЕТАЯ а в същото време блокира форумци за много по-малки прични.

Лично ас не бих те баннал за тва, че граматиката ти е пот секва критика. Никой не е съвършен.

Supertramp
снимка на Supertramp
"...тук бе МОМЧЕ ?" ... Айде сега и вие ! Що за неадекватно обръщение в случая ! 👬
Kiril Karrin159...

Запетаите ти са много силен аргумент в сравнение с изчанчените ти език и граматика....))

 

Можеш да ме изпратиш и на каторга за тях.

wreckage
снимка на wreckage

Граматиката ми е перфектна въф фсяко ено одношение, питай некой, който разбира од теа работи.

 

Но да се върнем на темата. 

Kiril Karrin159...

Сиииурно ти е префиктна - що не се опиташ да напишеш и учебник с твойта граматика?Повече от сиииурно е че ще го приемат в разнебитена България.

Тамън и аз ще си припомня некои работи щото 29 години не съм вече там.

Страници